جمع آوری آمار شاغلان و کارجویان با سامانه رصد اشتغال
به گزارش جهان صنعت نیوز: سامانه ملی رصد اشتغال کشور با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و میزان اشتغال ایجادی، طراحی و راه اندازی شده است و از طریق این سامانه، دستگاههای اجرایی اطلاعات اشتغال خود را اعلام میکنند.
این سامانه هم اکنون روی سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار دارد و آمار و اطلاعات مربوط به اشتغال هر دستگاه و تعداد شاغلان در سطح استانی و شهرستانی در آن بارگذاری میشود. فرصتهای شغلی موجود به طور روزانه در سامانه رصد میشوند تا ضمن در دسترس بودن اطلاعات، بهره برداری مطلوب از نتایج آمارگیری در برنامهریزیها و سیاستگذاریها صورت گیرد.
سامانه رصد ثبت اشتغال یکی از راهکارهایی است که دولت برای ساماندهی اشتغال ایجاد کرده و افراد جویای کار می توانند با ثبت نام در سامانه، درخواست خود را برای دریافت شغل مناسب اعلام کنند.
محمود کریمی بیرانوند ـ معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت کار ـ در گفت وگو با ایسنا، آمار تازهای از اشتغال ثبت شده در سامانه ملی رصد ارائه داده و میگوید:از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۵۰ هزار شغل از سوی دستگاهها در سامانه ملی رصد اشتغال ثبت شده است که این آمار در راستای اجرای طرح زیست بوم ملی اشتغال است.
آنطور که وی گفته از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ تا پایان سال ۱۴۰۱ طبق برنامهریزیها باید یک میلیون و ۸۵۰ هزار شغل در کشور ایجاد شود که حدود ۶۵۰ هزار شغل در نیمه دوم سال ۱۴۰۰ محقق و بیش از ۶۰ درصد تعهد ایجاد اشتغال عملیاتی شده است و یک میلیون و ۲۰۰ هزار شغل دیگر نیز باید تا پایان سال جاری ایجاد شود.
پیش از این و مطابق آمار سامانه ملی رصد اشتغال کشور، در پنج ماه نخست امسال ۳۴۱ هزار و ۶۳۳ شغل در کشور ایجاد شده بود. همچنین با استناد به آمارگیری دقیق سامانه ملی رصد اشتغال، در فاصله شهریور تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۰ و هفت ماهه فعالیت دولت، ۶۳۴ هزار شغل در کشور به وجود آمده است.
جمع آوری آمار شاغلان و کارجویان با سامانه رصد اشتغال
معاون اشتغال وزیر کار میگوید: “از ابتدای سال تاکنون حدود ۷۵۰ هزار شغل از سوی دستگاهها در سامانه ملی رصد اشتغال ثبت شده و این آمار در راستای اجرای طرح زیست بوم ملی اشتغال است.بررسی جنسیت اشتغال ثبت شده در پنج ماه امسال نیز نشان میدهد که از مجموع ۳۴۱ هزار و ۶۳۳ شغل ایجادی، ۷۰ درصد اشتغال ثبتی را مردان و ۳۰ درصد را زنان به خود اختصاص دادهاند و بیش از ۶۰ درصد افراد دارای مدرک دیپلم و بالاتر بودهاند.
حمید حاج اسماعیلی – کارشناس بازار کار ـ در خصوص جمع آوری آمار بیکاران و شاغلان به ایسنا میگوید: سامانههایی که به منظور ثبت اشتغال ایجادی و شناسایی فرصتهای شغلی راه اندازی می شوند موجب دسترسی بهتر و آسان تر متقاضیان کار، کارفرمایان و بنگاههای اقتصادی میشوند.
او می گوید: از محل ارتباط میان کارگر و کارفرما و بنگاه، شناسایی کارجویان و شاغلان میسر می شود و اطلاعات به دست آمده در بستر فناوری های اطلاعاتی به توسعه بازار کار کمک میکند.
به اعتقاد حاج اسماعیلی، یکی از چالشهای حوزه اشتغال، نبود آماری برای برنامهریزیهای مربوط به بازار کار و فراهم کردن فرصتهای اشتغال برای جویندگان کار و کارفرمایان است که از طریق چنین سامانه هایی می توان اهدافی همچون ساماندهی اشتغال را محقق کرد.
به گزارش ایسنا، برابر آمارها هم اکنون ۱۴ میلیون نفر در کشور فاقد شغل و ۶ میلیون نفر ناامید از یافتن شغل هستند و اجرای طرح زیست بوم ملی اشتغال به عنوان طرح محوری وزارت کار می تواند به کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار کمک کند.
سامانه رصد اشتغال با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی وخروجیهای بازار کار و میزان اشتغال ایجادی راه اندازی شده و از طریق آن، عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال و شناسایی آمار بیکاران و شاغلان و فرصتهای شغلی موجود مشخص میشود.
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانلینک کوتاه :