xtrim

تدوین ۱۴۰ برنامه برای عبور از دومین سال بدون خاموشی

به گزارش جهان صنعت نیوز: همایون حایری در نشست وزیر نیرو با مدیران صنعت برق که در سالن همایش‌های ساختمان ستادی وزارت نیرو برگزار شد، برنامه‌های این وزارتخانه برای مدیریت مصرف برق در سال آینده را تشریح کرد.

وی در این نشست ضمن تشکر از تمامی مدیران و کارکنان صنعت برق و نیز سایر دستگاه‌های اجرایی که در مدیریت مصرف برق در تابستان سال جاری نهایت همکاری را به عمل آوردند، از برنامه‌های این وزارتخانه برای عبور بدون خاموشی از اوج مصرف برق در سال آینده رونمایی کرد.

معاون وزیر نیرو در همین رابطه گفت: پیش تر فعالیت‌های مرسوم در سالیان گذشته برای عبور از اوج مصرف برق به این صورت بود که شرکت‌ها و نهادها به مدت هشت ماه فعالیت‌های توسعه محور را در دستور کار خود قرار می‌دادند و در ادامه چهار ماه نیز فعالیت‌های بهره‌برداری محور را در پیش می‌گرفتند، اما فعالیت‌های امروز ضمن اینکه آن فعالیت‌های سابق پابرجاست، بر دو شاخص مهم افزونگی کلیه فعالیت‌ها و نیز افزایش انعطاف پذیری در مقابله با هرگونه مشکل اعم از تحریم‌ها، حوادث طبیعی و… متمرکز شده است.

opal

حایری در ادامه سخنان خود گفت: در بخش انعطاف پذیری، جهش در تولید برق برای زمان پیک، ارتقای واحدها و مدیریت تقاضا، افزایش راندمان و کاهش مصرف سوخت مورد تأکید است.

امسال ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت تولید برق افزایش یافت

وی با اشاره به اینکه در سال جاری وزارت نیرو موفق شد ۶۰۰۰ مگاوات ظرفیت تولید را افزایش و ۷۰۰۰ مگاوات نیز مدیریت مصرف انجام دهد، در رابطه با نحوه افزایش راندمان نیروگاه‌های حرارتی اضافه کرد: از ۶۰۰۰ مگاوات افزایش ظرفیتی که در سال جاری محقق شد، ۱۴۵۰ مگاوات آن مربوط به بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی بود که ۲.۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت صرفه‌جویی به همراه داشت که بنا داریم این میزان را در سال آینده به ۲۰۰۰ مگاوات برسانیم.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو در رابطه با برنامه‌های صنعت برق کشور برای عبور از پیک مصرف سال آینده تصریح کرد: توسعه ظرفیت و ارتقای واحدها، افزایش پایداری گذرا و دینامیک شبکه، اصلاح اقتصادی صنعت برق و مدیریت میدانی هوشمند و پاسخگو از برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت برق در سال ۱۴۰۲ است.

این مقام مسئول در وزارت نیرو در ادامه با بیان اینکه در بخش تولید بنا داریم در سال آینده ۷۷۸۷ مگاوات افزایش تولید داشته باشیم، اضافه کرد: از این رقم ۳۰۲۶ مگاوات از طریق واحدهای حرارتی جدید، ۱۴۷۸ مگاوات از طریق تولید نیروگاه‌های صنایع، ۸۵۰ مگاوات از طریق انرژی های تجدیدپذیر، ۱۸۸ مگاوات از طریق مراکز تولید پراکنده و ۲۲۴۵ مگاوات نیز با ارتقای توان نیروگاه‌های حرارتی و رفع محدودیت‌های تولید محقق خواهد شد.

برنامه‌ریزی برای صرفه‌جویی ۱۴ هزار و ۵۰ مگاواتی در سال آینده

حایری در رابطه با میزان برقی که قرار است در بخش مصرف و تقاضا در سال آینده مدیریت شود، گفت: در برنامه‌های مدیریت مصرف و تقاضا نیز در مجموع انتظار داریم صرفه‌جویی ۱۴ هزار و ۵۰ مگاواتی محقق شود که از این بین ۳۲۰۰ مگاوات مربوط به مدیریت مصرف بخش‌های مختلف اعم از خانگی، اداری، تجاری و صنعت، ۴۷۰۰ مگاوات مربوط به مشارکت صنایع، ۱۷۵۰ مگاوات مربوط به روش‌های نوین مدیریت مصرف، ۴۵۰ مگاوات مربوط به کنترل مصارف غیرمجاز و ۸۰۰ مگاوات مربوط به تولید پراکنده در محل مصرف و ۳۱۵۰ مگاوات نیز مربوط به سایر اقدامات بهینه‌سازی و مدیریت خواهد بود.

وی همچنین در رابطه با برنامه‌های ضروری برای رفع محدودیت نقاط مشکل ساز در تابستان سال آینده نیز گفت: ۴۷ برنامه برای بیش از ۷۰ نقطه از برق کشور در نظر گرفته شده است که از جمله به احداث و افزایش پست‌های انتقال ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت خطوط آن، احداث و افزایش ظرفیت پست‌های فوق توزیع ۱۳۲ و ۶۳ کیلوولت و خطوط آنها، جایگزینی هادی‌های پرظرفیت و به مدار آوردن خطوط چند مداره در سطوح مختلف ولتاژ، تکمیل خطوط نیروگاه‌های تازه ساخت و رفع هرگونه افت ولتاژ و حبس تولید در شبکه می‌توان اشاره کرد.

ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی ۵۰۰۰ مگاوات افزایش می‌یابد

همچنین در این نشست عبدالرسول پیشاهنگ – مدیرعامل شرکت مادرتخصصی برق حرارتی – گفت: برای تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده، برنامه احداث ۳۰۲۶ مگاوات نیروگاه حرارتی توسط برق حرارتی، ۱۴۷۸ مگاوات نیروگاه حرارتی توسط صنایع و ۵۱۵ مگاوات ارتقای ظرفیت عملی تولید واحدهای حرارتی در دستور کار قرار گرفته است.

وی سهم واحدهای حرارتی از کل نیروگاه‌های منصوبه کشور را ۸۱ درصد اعلام کرد و گفت: سهم تولید برق این واحدها به ۹۵ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه تولید سالانه ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت برق توسط نیروگاه‌های کشور، جایگاه ما را در جهان جابه‌جا می‌کند، بیان کرد: در حال حاضر ۶۸ درصد نیروگاه‌های کشور سهم بخش خصوصی و مابقی آن متعلق به بخش دولتی است.

پیشاهنگ به ثبت چهار رکورد صنعت تولید برق حرارتی در دوره اوج بار سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و گفت: افزایش ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در یک سال با احداث ۲۴ واحد نیروگاهی جدید به ظرفیت چهار هزار و ۲۳۱ مگاوات و ارتقای توان و رفع محدودیت تولید در ۲۸۶ واحد نیروگاهی به ظرفیت ۱۰۳۵ مگاوات، تولید ۳۴۸ میلیارد کیلووات ساعت انرژی، نصب و راه‌اندازی یک واحد گازی نیروگاهی در مدت هشت ماه و اجرای ۹۴ هزارمگاوات تعمیرات نیروگاهی قبل از شروع پیک، چهار رکوردی هستند که با همت و غیرت تلاشگران این حوزه به ثبت رسیده است.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه با تعمیرات به موقع نیروگاه‌ها و اقدامات مدیریتی، ضریب آمادگی واحدهای حرارتی در دوره اوج بار سال جاری بالغ بر ۹۸ درصد بوده است، اظهار داشت: ۱۰۷ هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی تا پایان اردیبهشت سال ۱۴۰۲ در دست اقدام است که تاکنون ۳۲ هزار مگاوات از آن آغاز شده است.

وی با بیان اینکه برای آمادگی در دوره اوج بار سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۴۴ هزار قطعه ساخت داخل شده است، گفت: ساخت روتور توربین نیروگاه بعثت، به مدار آمدن واحدهای حادثه دیده ۳ و ۴ گازی نیروگاه سیکل‌ترکیبی یزد، ساخت بلدرینگ واحد آسک، ساخت پره‌های توربین گازی H۲۵، ساخت داخل روتور میتسوبیشی نیروگاه ری، بومی‌سازی سخت افزار و نرم افزار سیستم کنترل و هیدرولیک توربین بخار نیروگاه شازند از مهم‌ترین اقدامات انجام شده در این حوزه هستند.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی با اشاره به ساخت داخل کردن ۹۵ درصد قطعات نیروگاهی، اضافه کرد: براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته مقرر شده است تا برای تامین برق پایدار پیک تابستان سال آینده برنامه احداث ۳۱۲۶ مگاوات نیروگاه حرارتی توسط برق حرارتی، ۱۴۷۸ مگاوات نیروگاه حرارتی توسط صنایع و ۵۱۵ مگاوات ارتقای ظرفیت عملی تولید واحدهای حرارتی در دستور کار قرار بگیرد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلان
شناسه : 305739
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *