خط و نشان دولت آمریکا برای «توئیتر»

به گزارش جهان صنعت نیوز:  اگر رئیس‌جمهور آمریکا معادل ۵۰۰ دلار بنزین رایگان به شما پیشنهاد می‌کرد، قبول می‌کردید؟ فالورهای حساب توئیتری باراک اوباما در سال ۲۰۰۹ با چنین سؤال عجیبی مواجه شدند، زمانی که یک هکر به حساب اوباما و ده‌ها نفر از افراد سرشناس دیگر دسترسی پیدا کرد و توئیت‌هایی جنجالی نوشت. در آن زمان گفته شد که هکر، نام کاربری و رمز عبور یکی از کارکنان توییتر را یافته و ازطریق این اطلاعات وارد حساب شرکتی او شده است. فاجعه‌ی سال ۲۰۰۹، دو سال بعد هزینه‌ی سنگینی برای توئیتر داشت. دولت آمریکا در سال ۲۰۱۱ توئیتر را مجبور به امضای توافق‌نامه‌ای کرد که به موجب آن، کمیسیون فدرال تجارت (FTC) اجازه پیدا کرد به مدت ۲۰ سال روی رویکردهای امنیتی شبکه‌ی اجتماعی متن‌محور نظارت کاملی داشته باشد. در اوایل سال ۲۰۲۲، شرایط برای توئیتر بدتر شد. دولت آمریکا در تحقیقاتش متوجه شد توئیتر از شماره‌تلفن بیش از ۱۴۰ میلیون کاربر آمریکایی‌اش سوءاستفاده کرده است. درنتیجه‌ی این اتفاق توئیتر ۱۵۰ میلیون دلار جریمه شد و بازه‌ی نظارت FTC بر سیاست‌های امنیتی توئیتر افزایش پیدا کرد. دولت آمریکا در آن زمان توئیتر را یک شرکت «سابقه‌دار» توصیف کرد که با وجود اقدام قانونی از سوی دولت در سال ۲۰۱۱، به اقدامات غیرقانونی ادامه داده است.

بر اساس نوشته‌ی «وایرد»، اشتباهات توئیتر در گذشته بدین معنی است ایلان ماسک رهبری شرکتی را برعهده دارد که آژانس حفاظت از مصرف‌کننده‌ی دولت آمریکا تا سال ۲۰۴۲ روی آن نظارت انجام می‌دهد. اخراج گسترده‌ی کارکنان و نیروهای قراردادی و همچنین استعفای مدیران ارشد تیم امنیتی باعث شده است نگرانی متخصصان حوزه‌ی امنیت درباره‌ی توئیتر افزایش پیدا کند. این متخصصان می‌گویند توئیتر درمعرض بدترین رخنه‌های اطلاعاتی است.

«دیوید ولدک»، استاد حقوق در دانشگاه «جرج‌تاون» که در سال ۲۰۱۱ مدیر دفتر حمایت از مصرف‌کننده در FTC بود، می‌گوید که احتمالاً توئیتر هم‌اکنون در حال نقض توافق‌نامه‌ی امضاشده در اوایل سال ۲۰۲۲ است. ایلان ماسک در حالی توئیتر را متحول کرده است که این شرکت باید اوایل سال ۲۰۲۳ گزارشی کامل به FTC ارائه دهد و ثابت کند که هیچ بخشی از توافق‌نامه را نقض نکرده است. توئیتر در گزارش موردبحث باید به‌طور مشخص به FTC بگوید که این آژانس دولتی برای پیگیری‌های بعدی باید سراغ ارتباط با کدام کارکنان شرکت برود. توئیتر باید به هنگام ارسال گزارش، دقت و صحت آن‌ را تأیید کند و خطر جریمه در صورت دروغ‌گویی را بپذیرد. همچنین دولت آمریکا توئیتر را ملزم کرده که چهار ماه یک‌بار آزمون آسیب‌پذیری انجام دهد و هر سال خطرات حریم خصوصی و امنیت را ارزیابی کند. توییتر همچنین باید هر دو سال یک‌بار به مؤسسه‌ای مستقل اجازه دهد که امنیت سرویس‌هایش را تأیید کند. این روند تا ۱۰ سال ادامه خواهد داشت. اگر FTC متوجه شود که توئیتر در حال نقض موارد موردبحث است، این شبکه‌ی اجتماعی با «جریمه‌ای سنگین» مواجه خواهد شد و دولت آمریکا، توئیتر را به امضای توافق‌نامه‌های بیشتر که شامل محدودیت‌های شدیدتری هستند مجبور می‌کند. «دیوید ولدک» می‌گوید پرونده‌ی حقوقی توئیتر به‌حدی بغرنج است که اگر کوچک‌ترین مشکلی پیش بیاید، ایلان ماسک نیز به دردسر می‌افتد. حتی احتمال دارد که افراد دیگری در داخل توئیتر نیز با دردسر مواجه شوند.

براساس یک ایمیل فاش‌شده، ایلان ماسک به کارکنان توئیتر اطمینان خاطر داده است که این شرکت برای مطابقت با الزامات FTC تمام تلاشش را به کار می‌گیرد. بااین‌حال یکی از وکلای توییتر در یادداشتی که برای کارکنان این شبکه‌ی اجتماعی ارسال کرد، نوشت مدیر جدید تیم حقوقی توییتر گفته ایلان ماسک قصد دارد ریسک‌های زیادی انجام دهد، چون «او موشک به فضا می‌فرستد و ترسی از FTC ندارد.» در واکنش به گفته‌ی رئیس تیم حقوقی، شماری از کارکنان توئیتر ابراز نگرانی کردند و گفتند که ممکن است آن‌ها شخصاً مجبور به پاسخ‌گویی شوند و به دلیل نقض توافق‌نامه‌ی FTC زندانی شوند. رئیس تیم حقوقی توئیتر گفت هرگونه مشکل با FTC مربوط به کل شرکت است و شامل کارکنان نمی‌شود.

با این حال ایلان ماسک در هفته‌های اخیر به همه نشان داده است که گاهی اوقات هیچ اهمیتی به قوانین نمی‌دهد و هر تغییری را که بخواهد، در شرکتِ تحت مدیریتش اعمال می‌کند. با این وجود، ایلان ماسک نمی‌تواند گذشته‌ی پرحاشیه‌ی توئیتر را تغییر دهد. ایلان ماسک مجبور است بپذیرد که شبکه‌ی اجتماعی‌اش تا ۲۰ سال دیگر تحت نظارت مستقیم FTC باشد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهخواندنیدانش و فناوری

شناسه : 308258
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا