xtrim

جو سازی هپکو علیه معدنکاران

به گزارش جهان صنعت نیوز:  رییس انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران در این خصوص به «جهان صنعت نیوز» گفت: متاسفانه کل بخش معدن در گروگان شرکت هپکو قرار گرفته است اما  این شرکت  با دروغ هایی که پراکنده می کند، معدنکاران را هر چه بیشتر شاکی  کرده است.

حسن حسینقلی با اشاره به بازدیدی که اخیرا از این شرکت داشته است، خاطرنشان کرد: در حالیکه حداقل به بیست هزار ماشین معدنی نیاز داریم اما سوال مهم این است که آیا هپکو توان تولید حداقل ۱۰۰ عدد را دارد؟ بر اساس بازدیدی که داشتم متوجه شدم که آنها دستگاه تراش و مونتاژ چندان مناسبی ندارند. ضمن اینکه تعداد نیروی کاریشان هم آنچه که مدیران هپکو مطرح می کنند، نیست و کمتر از اینهاست.  او ادامه داد: هپکو با جو سازی و ارتباطات بخش معدن را به چالش کشیده است.

او با اشاره به اینکه هپکو  تاکنون به تعهدات خود عمل نکرده است، تصریح کرد: آنها به هیچ کدام از تعهداتی که به استانداری داده اند عمل نکرده اند؛ چراکه اصلا توان فنی – مالی ندارند. به این ترتیب نه بین معدنکاران داخلی و نه جهانی هیچ اعتباری ندارند.  درنتیجه با این دروغ ها جز اینکه معدنکار را اذیت کنند و آبروی خود را ببرند؛ هیچ کار دیگری از دستشان بر نمی آید.

از پولشویی تا قوانین سخت گیرانه!

رییس انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران در پاسخ به این سوال که گفته شده  برخی از معدنکاران جهت تهیه ماشین آلات به دنبال پولشویی هستند و واردات بهانه است، گفت: کسانیکه این حرفها را می زنند مفهوم پولشویی را نمی دانند به همین خاطر از مفاهیم استفاده نابجا می کنند.   او در ادامه گفت: هرچه که معدنکارن بخواهند وارد کشور کنند باید از تایید بانک مرکزی بگذرد، پس دیگر چه جای پولشویی می ماند! آنقدر نظارت گسترده است که نمی توان به راحتی ماشین خرید و وارد کشور کرد و برخی را هم دور زد! بنابراین اتهام پولشویی بی پایه و اساس است.

او همچنین با انتقاد از سخنان یکی از مسوولین معدنی در خصوص اینکه ورود ماشین آلات به نفع معادن کوچک نیست، گفت: آنها بیشتر دلشان به حال ما می سوزد یا خود معدنکار! آنها بیشتر به کار ماشین آلات وارد هستند یا معدنکارانی که ۳۰ سال است با هزار گرفتاری بخش معدن آشنا هستند؟!

برخی مقامات هم تحت فشار هستند

رییس انجمن صادرکنندگان سرب و روی ایران در پاسخ به این سوال که چه انتظاری از وزارتخانه دارید،‌ گفت:  گویا مسوولین  تمایلی برای حل مشکلات معادن در  خصوص ماشین آلات ندارند. انتظار ما این است که محتشمی پور معاون معدنی وزارت صمت با کسانیکه مشکل آفرین هستند، مقابله کند و در راستای خدمت به توسعه اقتصادی معادن گام بردارد. البته شاهد اقداماتی از سوی این مقام مسوول بوده ایم اما این در حالی است که متاسفانه فشارها از جوانب مختلف به او وارد می شود و درنتیجه شاهد هستیم مقاماتی هم که می خواهند قدمی بردارند به شدت تحت فشار هستند.

او با بیان اینکه تمرکز دولتمردان بیشتر بر معادن بزرگ است، تصریح کرد: از بخش نامه هایی که صادر می شود می توان فهمید که شرکتهای خصولتی بزرگ و دولتی در اولویت هستند. این درحالی است که ۸۵ درصد اشتغال در معادن کوچک و متوسط است و همه آنها به بیل ۳۰۰ – ۴۰۰ نیاز دارند اما تمرکز دولت بر تولید بیل مکانیکی ۲۸۰۰ است که البته مورد نیاز معادن بزرگ است.

حسینقلی تاکید کرد: توصیه ما به مسوولین این است که دست از سر معادن بردارند و تیم فنی را در این مجموعه تقویت کنند که حداقل بتواند خدمتی به معادن کند نه اینکه دشمنی با بخش را افزایش دهد.  این در حالی است که مشاهده می شود وزارتخانه نمی خواهد کار اساسی انجام دهد.

دلال ها برای بازار تصمیم میگیرند

به تازگی مدیرعامل شرکت تولید و تجهیزات سنگین هپکو گفته که واردکنندگان ماشین آلات معدنی برای رفع تعهد ارزی، قیمت ماشین‌های وارداتی را ۲ برابر قیمت ماشین نو اظهار می‌کنند. در حالی که طبق قانون، عمر ماشین آلات معدنی باید کمتر از ۱۰ سال باشد، اما برخی شرکت‌های واردکننده، ماشین آلاتی با عمر بیش از ۳۰ سال را وارد کشور می‌کنند.

علی محمد رفیعی ادامه داد: ما اجازه می‌دهیم ماشین آلات بالای ۵ سال و حتی بالای ۱۰ سال وارد کشور شود، در حالی که عمر مفید ماشین آلات معدنی ۵ سال است.

رفیعی با بیان اینکه تولیدکنندگان داخلی هیچ مشکلی با واردات ماشین آلات نو ندارند، گفت: تولیدکنندگان با وارداتی که توسط متخصصان این حوزه و با کار کارشناسی انجام شود، مشکلی ندارند، بلکه مشکل، زمانی ایجاد می‌شود که دلال‌ها برای بازار تصمیم می‌گیرند و هر ماشین آلاتی را که در بازار منطقه وجود دارد، بدون توجه به عمر مفید و کارکرد آن وارد می‌کنند.

وی بهره وری پایین را یکی از چالش‌های اصلی حوزه معادن، عنوان کرد و افزود: واردات ماشین آلات معدنی به این شکل که بیشتر آن‌ها عمر بالای ۱۰ سال دارند و اغلب هم در اختیار معادن کوچک و متوسط قرار می‌گیرد، هیچ کمکی به فرایند بهره برداری و افزایش بهره وری در معادن نمی‌کند.

ماشین‌آلات وارداتی به درد معادن کوچک و متوسط نمی‌خورند

این در حالی است که رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران نیز گفته است: تاکنون ماشین آلاتی وارد شده‌اند که این ماشین آلات به درد معادن کوچک و متوسط نمی‌خورند.

سید عبدالوهاب سهل آبادی با بیان اینکه ماشین آلات معدنی یکی از واجب ترین وسایلی است که معادن امروز به آن نیاز دارند، اظهار داشت: تامین نیاز معادن کوچک و متوسط به ماشین آلات باید مورد توجه قرار گیرد؛ نه اینکه دید ما فقط به معادن بزرگ که تقریبا خصولتی یا دولتی هستند، باشد. وی گفت: هم اکنون ماشین آلاتی که اخیرا وارد کشور شده‌اند، همه ماشین آلات بزرگی است که به درد معادن کوچک نمی‌خورند.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدن
شناسه : 309035
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

  1. سلام و عرض ادب خدمت شما
    نقدی در خصوص صحبت های منتشر شده آقای حسینقلی دارم
    اولا شرکت هپکو هیچ گاه مانعی برای معادن بهره وری بیشتر معادن نبوده و نتراشیده و تمامی مجموعه هپکو در سال‌های گذشته و الخصوص از سال ۱۴۰۰ به بعد سعی کرده که با تولید بخشی از ماشین آلات که توان تولید آنها را دارد آنهم با کیفیت و خدمات پس از فروش مناسب کمکی به بخش خصوصی معادن که اخیرا استقبال از محصولات هچکو داشته اند کرده باشد که خدا رو شکر هم اکنون محصولات تولید شده شرکت هپکو در معادن کشور در حال فعالیت است و شاید بهتر بود آقای حسینقلی اول استعلامی از مشتریان هپکو می‌گرفت و سپس صحبت می‌کردند
    دوما در خصوص واردات ماشین آلات مورد نیاز معادن ادعایی که مجموعه هپکو دارد این است که آن چیزی که توان ساخت داخل در ایران وجود دارد چرا باید وارد کرد اگر آقایان ادعا دارند که نیاز معادن کشور بیشتر از توان تولیدی هپکو میباشد خوب هیچ مانعی نیست و می‌توانند با ثبت سفارش به شرکت هپکو و پر کردن توان تولید داخلی که قطعا هپکو در یک سال می‌تواند حدود ۸۰۰ دستگاه معدنی تولید و تحویل بدهد را انجام بدهند و پس از ثبت سفارش به هپکو مازاد مورد نیاز کشور را آنهم به صورت دستگاه نو یا حداقل عمر کارکرد ۵سال وارد کنند اما متاسفانه برخی آقایان به اصطلاح فعال معدنی بارها و بارها اعلام کردند که نیاز معادن کشور از ۳۰۰۰ دستگاه تا ۱۵۰۰۰ هزار دستگاه اسم می‌برند اما وقتی نگاه به ثبت سفارش در داخل میکنیم خبری از این اعداد نیست مشکل اینجاست که با همانطور که قطعا شما هم مطلع هستید وقتی قرار باشد که دستگاه دسته دوم وارد کشور شود قیمت این دستگاه با قیمت دستگاه نو متفاوت میباشد و اساسا قیمت درستی را نمی‌توان روی دستگاه دسته دوم گذاشت و با فرافکنی و برخی دستکاری ها که ما مستندات آنها را در اختیار داریم سعی بر پنهان کردن قیمت واقعی دستگاه های دسته دوم دارند یا سال ساخت آنها را دستکاری می‌کنند و یک سوال از فعالین بخش معدنی داریم به فرض این که مجوز ورود دستگاه های دسته دوم به طور کامل و بدون شرط و شروطی صادر شود چه تضمینی میباشد که این دستگا هها در بلند مدت برای بخش معدن به درستی فعالیت داشته باشد و اگر روزی این دستگا هها دچار نقص فنی شدن چه خدمات پس از فروش می‌تواند داشته باشند که قطعا با اطلاعاتی که ما در اختیار داریم اکثر این دستگا هایی که در سال اخیر وارد کشور شده متاسفانه دسته دوم و بدون کار کارشناسی وارد کشور شده و پس از مدتی تبدیل به گورستانی از ماشین آلات شده است که اخیرا اعلام می‌کنند که معادن در بخش ماشین آلات دچار مشکل است در سال‌های ۹۳تا ۹۸ هپکو بنا به دلایل مختلف دچار بحران شده بود که خدا رو شکر به تصمیم درست در حال حاضر از این بحران خارج شده است اما سوال اینجاست در همان سال‌های که هپکو تولید نداشت و مانعی برای واردات نبود آقایان چکار کرده اند که الان که هپکو فعال شده است ادعا دارند که نیاز به ماشین آلات دارند و ماشین هایی که فعال هستند مستهلک شده‌اند این آقایان یا خودشان را به خواب زده اند یا واقعا اطلاعات درستی به آنها داده نشده است و نمی‌دانند که یکی از دلایل مشکلاتی که در حال حاضر با آن مواجه شده‌اند و مستهلک شدن دستگا ها میباشد به دلیل تدابیری بود که در گذشته عمدتا دستگاه فرسوده وارد کردند و حالا دیگر این دستگا ه ها برایشان کاربردی ندارد و شاید بتوان گفت که از روز اول که وارد کشور شد کاربردی نداشته است
    سوما یک سوال دیگر اینجا به وجود می‌آید کدام صنعت می‌تواند با ورود دستگاه مشابه کارکرد که قطعا قیمت آنها به مراتب پایین تر از محصول نو میباشد رقابت کند به طور مثال آیا شرکت های لوازم خانگی داخلی قدرت رقابت با محصولات لوازم خانگی دسته دوم و کار کرده ۱۰ سال خارجی را دارد یا همین ایران خودرو یا سایپا اگر دولت مجوز ورود دستگا هایی سواری کارکرده ۱۰ سال ساخت خارجی را بدهد آیا می‌توانند رقابت کنند هر چند که مصرف این نوع لوازم شخصی است و بحث آن با ماشین آلات معدنی متفاوت میباشد
    اما ما کارگران مجموعه هپکو خوشحال خواهیم شد که بخش معدن دستگا هایی نو و با تکنولوژی روز دنیا را وارد کشور کنند و اتفاقا استقبال هم میکنیم تا از طریق مهندسی معکوس و طراحی کمکی به معادن کشور داشته باشیم چرا که اعتقاد داریم وقتی صنایع و معادن کشور کنار هم قرار گیرند قطعا پیشرفت حاصل خواهد شد و سود این پیشرفت نیز برای مملکت خواهد بود نه یک قشر خاص و دلال وارد کنند
    با تشکر از شما ابوالفضل رنجبر کارگر شرکت هپکو

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *