مقاومت وارد کنندگان اجناس در برابر ارزانی قیمت ها
جهان صنعت نیوز| مردم می پرسند با کاهش نرخ انواع ارز از جمله دلار چرا قیمت اجناس پایین نمی آید که این مساله به خاطر مقاومت واردکننده این اجناس و فروشنده آن جنس است.
غلامحسین خورشیدی اقتصاددان با بیان مطلب فوق افزود:سوالی که این روزها مطرح میشود آن است که چرا با کاهش نرخ دلار و انواع ارز در کشور، قیمت اجناس و کالاها پایین نمیآید؟ به طور کلی انواع ارز و دلار یک دارایی است که در سبدگردانی مردم جای دارد. واردکننده یا تاجری که جنسی را با یک قیمت مشخص دلاری وارد میکند، میخواهد جنس خود را گرانتر بفروشد.
وی ادامه داد : بنابراین برای اینکه دارایی خود را که با انواع ارز خریده، از دست ندهد، توجهی به کاهش قیمت دلار و ارز در بازار نمیکند و با قیمت گرانتر جنس وارداتی خود را میفروشد.
وی افزود :به عنوان مثال تاجری که گوشت یا گوشی تلفن همراه را با قیمت بالای دلار خریداری کرده، در صورت کاهش قیمت دلار، مقاومت کرده و حاضر نیست جنس خود را ارزانتر بفروشد.
به گفته وی ما در علم اقتصاد به چنین پدیدهای چرخ دنده میگوییم.دلار یک دارایی سریعالتغییر است، اگر ارزان شود، تاجر حاضر نیست به خاطر این ارزانی جنسی که با دلار گران گرفته، ارزان بفروشد و ضرر کند و یا سود خیلی زیادی نداشته باشد.
وی خاطر نشان کرد :حالا برای کاهش قیمت اجناس باید روند قیمتی کاهش دلار، ماندگار باشد تا قیمتها در درازمدت بشکند. مردم انتظار دارند با کاهش نرخ ارز قیمتها هم در کوتاه مدت پایین بیاید، اما این مسئله تنها یک انتظار است و با مقاومت فروشنده کالاها روبرو میشود.
وی ادامه داد :به عبارتی انتظارات مردم محقق نمیشود و اگر قرار است انتظارات مردم در جامعه ما برآورده شود، نیازمند آن است که این انتظارات با کاهش بلندمدت قیمتهای ارز یا حداقل تثبیت آن در درازمدت صورت گیرد.
اقتصاد کلانلینک کوتاه :