xtrim
مدیرعامل شرکت مس در همایش «چشم‌انداز فلزات غیرآهنی ایران»:

آینده‌ای درخشان پیش روی شرکت مس است

جهان صنعت نیوز| مهندس محمدرضا بنی‌اسدی‌راد، مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران در همایش «چشم‌انداز فلزات غیر آهنی ایران و فناوری‌های وابسته با نگاهی به تولید و بازار» ضمن قدردانی از برگزارکنندگان این همایش به‌ویژه کمیته راهبری و گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد گفت: درحالی‌که اکثر نگاه‌های صنایع فلزی و معدنی در کشور بر زنجیره فولاد متمرکز است و مجامع و نشست‌های مختلفی نیز در این خصوص تشکیل می‌شود تاکنون فلزات غیر آهنی به این میزان مورد توجه نبوده‌اند.

وی افزود: برگزاری اولین همایش فلزات غیر آهنی در کشور در سال حمایت از کالای ایرانی را باید به فال نیک گرفت؛ چراکه فلزات پایه‌ای نظیر مس، آلومینیوم، سرب، نیکل،  قلع، روی و طلا همانند فولاد و زنجیره‌اش نقش بسیار مهمی در بازارهای جهانی ایفا می‌کنند. امیدوارم با تداوم برگزاری این‌چنین همایش‌هایی بتوانیم چشم‌اندازهای روشن‌تری را برای این فلزات ترسیم نماییم و با هدف‌گذاری‌های مناسب جایگاه واقعی را در حوزه فلزات اساسی در سطح جهانی به ارمغان آوریم.

عزم جدی شرکت مس برای شتاب بخشیدن به طرح‌های توسعه‌‌ای

opal

مهندس بنی‌اسدی‌راد با بیان این‌که امروز تولید معدنی مس در جهان به بیش از ۲۰ میلیون تن رسیده است گفت: دستیابی به تولید ۲۹۶ هزار تن مس محتوی در سال ۹۶ رکورد بی‌سابقه‌ای در طول تاریخ شرکت بوده است و با توجه به عملکرد ۵۵ درصدی شش‌ماه نخست که تولید ۱۵۳ هزار تن مس محتوی بوده است امیدواریم رکورد سال گذشته را بهبود ببخشیم.

مدیرعامل شرکت مس با اشاره به ذخایر بالای مس در ایران گفت: به دنبال آن هستیم تا با جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی بهره‌برداری از معادن مس کشور را افزایش دهیم.
وی با تأکید بر آمادگی همه‌جانبه شرکت مس برای مقابله با تهدیدات پیش‌روی شرکت مس گفت: همکاران ما پیش از آغاز تحریم‌ها راهکارهای عملی را برای مقابله با تهدیداتی که پیش روی این شرکت است بررسی کرده و کارگروه‌هایی برای این منظور تشکیل داده‌اند.

وی تصریح کرد: افزایش بهینه در تولید با تکیه بر توان داخلی، تقویت بومی‌سازی و زیرساخت‌ها و پیگیری‌های قدرتمندانه طرح‌های توسعه‌ای و تبدیل‌شدن به صنعت سبز محورهای اساسی شرکت مس برای مقابله با چالش‌های موجود است که این موارد در سال جاری با حداکثر توان پیگیری خواهند شد.

مهندس بنی‌اسدی‌راد با اشاره به شرایط خوب شرکت مس در سال جاری گفت: در همین وضعیت تحریم‌ها در نیمه نخست سال ۹۷ به کمک خانواده بزرگ مس نه‌تنها برنامه‌های تولید شرکت در سه مجتمع سرچشمه، سونگون و شهربابک تحقق یافته‌اند بلکه در این زمینه رکوردهای خوبی نیز برای شرکت ثبت شده است. ازجمله تولید بیش از ۱۱۴ هزار تن کاتد که در شهریورماه به ۲۰ هزار تن و در نیمه دوم پیش‌بینی ۲۱ هزار تن کاتد در ماه را داریم.

مدیرعامل شرکت مس با اشاره به تولید بیش از ۵۹۷ تن کنسانتره با عیار ۲۴/۷۸ در نیمه نخست سال جاری که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش یافته است اظهار داشت: همه این موارد نشان از رشد تولید در شرکت و عزم جدی برای شتاب بخشیدن به طرح‌های توسعه‌ای برای تولید کنسانتره است که رسیدن به تولید ۴۰۰ هزار تن مس محتوی جهت تکمیل زنجیره تولید در برنامه ششم توسعه هدف‌گذاری شده است.

افزایش سرمایه راهی برای توسعه ماندگار

مدیرعامل شرکت مس در ادامه در خصوص طرح‌های توسعه شرکت مس، عنوان کرد: بحث توسعه در شرکت ملی مس با توجه به برنامه ششم توسعه هدف‌گذاری شده است و در این راستا شرکت مس باید به تولید ۴۰۰ هزار تن مس محتوی معدنی برسد و با نگاه به چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید توسعه وسیعی داشته باشد.

وی درباره وضعیت تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای شرکت مس گفت: با توجه به برآوردی که شده بود البته (با ارز ۴۲۰۰ تومانی) ۱۹ هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز بوده است. برای تکمیل این زنجیره بخشی از آن از منابع داخلی و بخشی از منابع خارجی تأمین می‌شود.

وی افزود: تاکنون سه هزار میلیارد تومان هزینه شده و ۱۶ هزار میلیارد تومان موردنیاز است که برای رسیدن به برنامه ششم توسعه به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم.

مهندس بنی‌اسدی‌راد تصریح کرد: قرار بود مبلغ ۲۵۰ میلیون یورو از بانک دانمارکی به‌صورت فاینانس وام گرفته شود که به‌دلیل تحریم‌ها کلاً منتفی شد و بیمه‌ای که قرار بود این پول را تضمین کند انصراف داد. درنتیجه فقط به منابع داخلی دسترسی داشتیم که طبعاً بانک‌ها یکی از آن‌ها هستند که به‌دلیل عدم توافق بر سر بهره وام موفق به دریافت آن نشدیم.

مدیرعامل شرکت مس ادامه داد: یکی دیگر از راه‌های ما افزایش سرمایه شرکت است که با کسب موافقت سهامداران محترم به دنبال تحقق آن هستیم.

مهندس بنی‌اسدی‌راد  با اشاره به سیاست‌های جدید شرکت مس در حوزه فعال‌سازی معادن کوچک گفت: بیشترین ارزش‌افزوده در صنعت مس در تولید کنسانتره است و سرمایه‌ هر چه به سمت معدن بیاید ارزش‌افزوده بیشتری دارد.

وی تصریح کرد: ما در این راستا توسعه معادن کوچک را در سال جاری هدف قرار می‌دهیم. کسانی که مشتاق سرمایه‌گذاری هستند می‌توانند در این معادن سرمایه‌گذاری کنند. شرکت مس به‌صورت تضمینی برای خرید کنسانتره اعلام آمادگی می‌کند؛ بنابراین هدف ما این است که معادن کوچک را با سرمایه‌گذاری‌های خرد رونق بدهیم.

مدیرعامل شرکت در پایان به وضعیت تولید شرکت مس در سال جاری اشاره کرد و گفت: شرکت ملی مس در نیمه نخست سال جاری، ۱۱۵ هزار تن کاتد تولید کرد که ۶۰ هزار تن این تولید در بازار داخل عرضه‌شده است.

وی افزود: در مدت یادشده با هدف تأمین نیاز داخلی، صادرات محصولات جانبی مس به صفر کاهش یافته است.

صنعت و معدن
شناسه : 3112
لینک کوتاه :