xtrim

بر سر پیمان با مردم ایستاده‌ایم

محمدرضا سعدی مدیرمسوول روزنامه «جهان‌صنعت»

توقیف روزنامه «جهان‌صنعت» آن هم در شرایطی که جامعه بیش از هر زمانی به همدلی و همراهی همه ارکان آن نیاز دارد، ضربه سنگینی به جامعه مطبوعاتی بود. «جهان‌صنعت» در طول قریب به دو دهه فعالیت به گواه فعالان اقتصادی، کارشناسان، جامعه مطبوعاتی و مخاطبان روزنامه همواره تلاش کرده که بدون جانبداری از جناح‌ها و گروه‌های سیاسی در کشور، تنها تمرکز خود را به توسعه اقتصادی و اجتماعی بر بسترهای علمی و اثبات‌شده قرار دهد. هرچند در کشوری که قدرت در اختیار جریاناتی است که بر تصمیم‌های سیاستمداران تاثیر می‌گذارند و تحمل نقد را ندارند، پرواضح است که تاب‌آوری در مقابل نقدهای کارشناسی این روزنامه برای کسانی که منافع‌شان به رانت گره خورده‌، سخت است.

شاهد این مدعا، توقیف روزنامه «جهان‌صنعت» در دولت حسن روحانی و حالا در دولت ابراهیم رییسی است. اگرچه در دولت احمدی‌نژاد هم «جهان‌صنعت» بارها اخطار گرفت و تهدید به توقیف شد‌، اما برخلاف شایعه‌ای که صاحبان نفوذ و قدرت علیه «جهان‌صنعت» مطرح کردند و این روزنامه را وابسته به جریان اصلاح‌طلبی خطاب قرار دادند، مشخص شد که در دولتی که قدرت غالب در اختیار اصلاح‌طلبان است، رسانه «جهان‌صنعت» وابستگی به آنها ندارد که حکم به توقیف می‌گیرد.

جلوگیری از انتشار دوباره «جهان‌صنعت» آن هم در شرایطی که رسانه‌های خارج از کشور با میلیاردها دلار هزینه، تلاش می‌کنند تا یکپارچگی کشورمان را دچار خدشه کنند، نه تنها به خاموش کردن صدای نقدهای میهن‌پرستانه و دلسوزانه منجر شده، بلکه فضا را برای رسانه‌های خارج از کشور بازتر می‌کند. نکته مهم‌تر اینکه اعتماد همان مخاطبانی که روزنامه با نزدیک به دو دهه فعالیت به دست آورده بود، به آسانی از بین می‌رود.

opal

در طول سال‌های فعالیت روزنامه «جهان‌صنعت»، بارها هشدارهایی که به رویه سیاستگذاری‌های اقتصادی از سوی دولت‌ها در قالب گزارش‌ها، یادداشت‌ها و تیترهای یک روزنامه منتشر شد، به اثبات رسید. از آن روزی که به سیاست اشتباه ارز ۴۲۰۰ تومانی بیشترین نقد را وارد کردیم تا به امروز که زیان‌های این تصمیم بر تن رنجور اقتصاد کشور نشسته است، زمان زیادی نمی‌گذرد. علاوه بر آن بارها نوشتیم که مسیر توسعه اقتصادی مقابله با رانت و فساد و تمرکز بر اصلاحات ساختاری در اقتصاد کشور است.

مانیفست «جهان‌صنعت»، در تمام این دو دهه حمایت از بخش خصوصی واقعی و تلاش برای توسعه همه‌جانبه کشور بوده است. مشی روزنامه در سیاست خارجی هم مشخص است که بدون ارتباط با دنیا نمی‌توان به توسعه اقتصادی رسید. همه این هشدارها را بارها اعلام کردیم، اما متاسفانه مزد نقد دلسوزانه روزنامه «جهان‌صنعت»، توقیف آن هم از سوی هیات نظارت بر مطبوعات است. هیات نظارتی که انتظار می‌رود حامی مطبوعات باشد، در جایگاه قاضی نشسته و حکم به توقیف و مجازات یک روزنامه و بیکاری ده‌ها روزنامه‌نگاری می‌دهد که معیشت آنها به همین روزنه‌ها وابسته است.

معتقدیم که می‌توان با تعامل و همکاری، نتیجه‌ای به مراتب بهتر و نتیجه‌بخش‌تر از تقابل به دست آورد. تا امروز این‌گونه بوده؛ از این به بعد نیز همین‌طور خواهد بود.

آبادانی  ایران، با سرنوشت یکایک ما شهروندان با هر پیشه و عقیده‌ای گره خورده است و این آبادانی جز با گفت‌وگو و تعامل حاصل نخواهد شد. از این رو به عنوان عضوی از خانواده رسانه‌ای کشور، از تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان حوزه رسانه تقاضا دارم پیش از هر تصمیمی، عواقب سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن را بیشتر مورد کندوکاو قرار دهند و از تصمیمات هیجانی بپرهیزند. قطعا هیچ‌کس جز تندروهایی که نان‌شان در تنش است، از برخورد قهری با رسانه و اهالی رسانه سود نمی‌برد. پس بر ماست که با بالا بردن سعه‌صدر خود، راه را بر این طیف که در داخل و خارج کشور منتظر بهانه هستند، ببندیم.

ما در مجموعه رسانه‌ای «جهان‌صنعت» باز هم بر پیمان خود با مردم و تعهد به انعکاس مطالبات بحق آنها، پافشاری کرده و این عهد را با مردم تجدید می‌کنیم که ما صدای شما بوده‌ایم، هستیم و خواهیم بود. باز هم باید تاکید کرد که این هدف، که مخرج مشترک تمام گروه‌های سیاسی و همچنین حاکمیت است، تنها و تنها از راه حفظ وحدت در سایه تحمل و مدارا و مهم‌تر از آنها، گفت‌وگو و تعامل به دست می‌آید.

در پایان لازم است از مردم عزیز و گرامی که در کنار ما بودند و قوه محترم قضاییه، سرپرست محترم مجتمع قضایی شهید بهشتی، قاضی و پرسنل محترم شعبه ۲۴ این مجتمع و همچنین سرپرست و قضات محترم دادسرای فرهنگ و رسانه، بابت همکاری خود در روزهای گذشته، تشکر و قدردانی به عمل آورم.

 

اخبار برگزیدهیادداشت
شناسه : 311976
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *