یک فوق تخصص عفونی اطفال در گفت و گو با «جهان صنعت نیوز» خبر داد: شیوع ویروسی تنفسی در کودکان
به گزارش جهان صنعت نیوز: سنسیشیال تنفسی (RSV) ویروسی از یک سرماخوردگی تکامل یافته است که بیشتر اوقات در اوایل زمستان تا اوایل بهار به سراغ نوزادان و کودکان یک روزه تا زیر ۵ ساله میآید. البته گسترش RSV و سایر بیماری های تنفسی فصلی مانند (آنفولانزا) امسال زودتر از حد معمول شروع شده است.
شیوع ویروس RSV در کودکان
در همین راستا دکتر «محمد رحیم کدپور» فوق تخصص عفونی کودکان گفت: طی چند هفته اخیر شاهد افزایش مجدد ابتلای کودکان و برخی بزرگسالان به ویروس های تنفسی شده ایم. علائم این ویروس مشابه سرماخوردگی است. ویروس RSV باعث سرماخوردگی میشود که ممکن است کودکان و نوزادان به دنبال آن برونشیولیت یا پنومونی را هم تجربه کنند. دیروز در پی شیوع این بیماری در یک شیرخوارگاه با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۲۸ نمونه از شیرخواران به همراه بیست نمونه دیگر از شیرخواران بستری و سرپایی با پنومونی برای سه ویروس کووید، آنفلوآنزا و RSV تست پی سی آر انجام شد. از این تعداد پاسخ هیچکدام از شیرخواران برای کووید و آنفلوآنزا مثبت نشد ولی سیزده مورد برای RSV مثبت شدند. در نمونه های روزهای بعد نیز این الگو تکرار شد.
وی افزود: به نظرم آنچه در حال حاضر با آن رو به رو هستیم، فعلا بیشتر به نفع شیوع ویروس RSV است. ویروس سنسیشیال تنفسی یا RSV یکی از ویروسهایی است که باعث بیماری تنفسی در کنار علائمی مانند کیپ شدن بینی، گلو درد و عفونت ریوی در کودکان و نوزادان میشود. البته افراد سالمند و گروه های پرخطر را هم درگیر می کند. سال های گذشته به دلیل استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری فیزیکی برای COVID-19، موارد کمتری از RSV در سالهای اوج کرونا در بین کودکان مشاهده شده بود. بنابراین هنگامی که اقدامات ایمنی با ورود واکسن های COVID-19 کاهش یافت، افزایش موارد RSV در بین کودکان بیشتر شده است.
این فوق تخصص عفونی کودکان با اشاره به تفاوت علائم بیماری سرماخوردگی با RSV اظهارکرد: علائم سرماخوردگی ممکن است شامل این موارد باشد: تب بالای ۳۷ درجه، سرفه صدای خشک یا مرطوب، آبریزش بینی، عطسه کردن و تغذیه ضعیف در صورتی که علائم سنسیشیال تنفسی RSV یک برونشیت حاد تنفسی با این علائم است، کودک علائم سرماخوردگی را به علاوه تنفس سریع، گشاد شدن سوراخ های بینی و تکان دادن سر همراه با تنفس، غرغر ریتمیک در حین تنفس، تنفس شکمی و خس خس سینه را به همراه دارد.
او ادامه داد: در چنین شرایطی اگر کودک دچار علائمی مانند دشواری در تنفس، تب بالای ادامه دار، رنگ آبی در پوست صورت مخصوصا لب ها و یا بستر ناخن شد، خانواده ها باید فورا به پزشک مراجعه کنند. ویروس سنسیشیال تنفسی یا ویروس RSV از طریق چشمها، بینی یا دهان وارد بدن میشود. سپس به آسانی و از طریق هوا در ترشحات تنفسی آلوده منتشر میشود. شما یا کودکتان از طریق سرفه یا عطسه فرد آلوده که نزدیک به شما قرار دارد میتوانید به عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی دچار شوید.
این استاد دانشگاه گفت: ویروس سنسیشیال تنفسی هم چنین میتواند از طریق تماس مستقیم مانند دست دادن نیز منتقل شود. همچنین؛ ویروس سنسیشیال تنفسی میتواند به مدت چهار ساعت روی اشیای سخت مانند میزها در مهد کودک و یا اسباب بازیهای کودک زنده بماند. فرد آلوده در روزهای اول بعد از ابتلا به عفونت ویروس سنسیشیال تنفسی، میتواند بیماری را منتقل کند و در این مدت بیماری بسیار مسری است. اما تکثیر و انتشار ویروس سنسیشیال تنفسی یا ویروس RSV میتواند تا چند هفته ادامه داشته باشد. همانطور که میدانید نوزادان و کودکان توان فیزیکی کمتری برخوردار هستند؛ پس تا میتوانید در زمستان امسال کودک را در خانه نگاه دارید و از مراکز شلوغ یا مهدکودکها دوری کنید، تا کودکتان این بیماری سخت را تجربه نکند.
شناسه :
313890
لینک کوتاه :
لینک کوتاه :