xtrim

ژاپن و هلند با تحریم صنعت تراشه چین موافقت کردند/پیروزی بزرگ برای آمریکا

به گزارش جهان صنعت نیوز: احتمالاً ژاپن و هلند در هفته‌های آینده محدودیت اِعمال‌شده بر صنعت تراشه‌ چین را به‌صورت عمومی اعلام خواهند کرد. به ‌ادعای منابع آگاه، این دو کشور حداقل از چند مورد از محدودیت‌هایی استفاده می‌کنند که ایالات متحده دو ماه پیش بر صنعت تراشه‌ی چین اعمال کرد. آمریکا به‌ شدت در تلاش است از دسترسی چین به تجهیزات پیشرفته‌ی تراشه‌سازی جلوگیر کند تا طبق ادعای واشینگتن‌، چین نتواند از تراشه‌‌های مدرن برای تقویت توان نظامی‌اش استفاده کند. توافق بین آمریکا و ژاپن و هلند تقریباً توانایی تهیه‌ی تجهیزاتی را به ‌طور‌کامل از چین سلب می‌کند که برای ساخت تراشه‌های مدرن موردنیاز هستند.

ایالات متحده گفته است شرکت‌های آمریکایی Applied Materials و Lam Research و KLA اجازه ندارند به چین تجهیزات بفروشند. شرکت Tokyo Electron ژاپن و شرکت ASML هلند دو بازیگر مهم صنعت تراشه هستند و آمریکا برای مؤثر‌کردن تحریم‌هایش نیاز دارد که این شرکت‌ها را نیز به اتمام همکاری تجاری با چین ترغیب کند. امضای توافق‌نامه با ژاپن و هلند، دستاورد چشمگیری برای ایالات متحده محسوب می‌شود. یکی از تحلیلگران ارشد شرکت Sanford C. Bernstein می‌گوید: «غیرممکن است که چین بتواند به‌ تنهایی صنعتی پیشرو بسازد. چنین کاری شدنی نیست.»

هفته‌ی گذشته، بلومبرگ در گزارشی اختصاصی مدعی شده بود که مقام‌های رسمی دولت هلند به اِعمال محدودیت صادرات بر صنعت تراشه‌ی چین فکر می‌کنند. منابع آگاه می‌گویند دولت ژاپن در هفته‌های اخیر با اِعمال محدودیت‌هایی مشابه موافقت کرده است؛ چون هلند و ژاپن تمایل دارند در این زمینه با‌هم هماهنگ باشند. بسیاری از شرکت‌های ژاپنی به قطع همکاری با چین تمایلی ندارند؛ چون بخش مهمی از درآمدشان را از طریق مشتریان چینی تأمین می‌کنند. دولت ژاپن کار ساده‌ای برای راضی‌کردن این شرکت‌ها نداشته است. افزون‌بر Tokyo Electron، شرکت‌های ژاپنی «نیکون» و «کانن» نیز در صنعت تراشه مؤثرند؛ البته فعالیت آن‌ها جزئی‌تر است. ظاهراً ژاپن و هلند قصد دارند فروش تجهیزات ساخت تراشه‌ی ۱۴ نانومتری و تراشه‌های پیشرفته‌تر را به شرکت‌های چینی ممنوع کنند. این محدودیت تا حد زیادی مشابه تحریم‌هایی است که دولت واشینگتن حدوداً دو ماه پیش اِعمال کرد. لیتوگرافی ۱۴ نانومتری حداقل سه نسل عقب‌تر از پیشرفته‌ترین لیتوگرافی بازار تراشه قرار می‌گیرد؛ اما چین علاقه‌ی زیادی به استفاده از آن دارد. آمریکا و ژاپن و هلند برترین کشورهای دنیا از لحاظ تأمین تجهیزات و تخصص موردنیاز برای ساخت تراشه‌های پیشرفته محسوب می‌شوند.

opal
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانخواندنیدانش و فناوری
شناسه : 313898
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *