xtrim
جهان صنعت نیوز در گفتگو با عضو هیئت مدیره جامعه گردشگری سلامت بررسی می کند

چرخه مسموم دلالان در گردشگری سلامت

به گزارش جهان صنعت نیوز: از سوی دیگر آنطور که  محمد جهانگیری، رئیس انجمن گردشگری سلامت ایران می گوید «هر گردشگر سلامت که وارد کشور شود، حداقل سه برابر یک گردشگر عادی ارزآوری داشته است و باعث ایجاد تا دو برابر شغل می‌شود.»

باوجود این درآمدزایی جالب توجه و ایجاد اشتغال بیشتر در حوزه گردشگری سلامت، اما درآمد ایجاد شده در حوزه گردشگری سلامت ایران عمدتا راهی جیب دلالان گردشگری سلامت می‌شود و دست فعالان حوزه گردشگری از آن کوتاه مانده است.

براساس برخی از گزارش ها در سال های اخیر دلالان حوزه گردشگری سلامت ساختاری سازمان یافته پیدا کرده اند و با استقرار در مرزهای ورودی و فرودگاه های بین المللی به محض ورود گردشگران سلامت، آنها را به دام انداخته و با معرفی افراد به مراکز درمانی که سه برابر حق ویزیت می گیرند آنها را سرکیسه می کنند.

خدمات درمانی با کیفیت پایین و هزینه های چندبرابری اخذ شده که به واسطه فعالیت دلالان گردشگری‌سلامت ایجاد می شود، باعث ایجاد بی اعتمادی در گردشگران شده و به کل صنعت گردشگری سلامت در ایران لطمه وارد کرده است.

«رضا خادم الرضا»، عضو هیئت مدیره جامعه گردشگری‌سلامت کشور در خصوص تاثیر مخرب حضور دلالان در چرخه گردشگری سلامت به جهان صنعت نیوز گفت: «در وضعیت فعلی رفتارهای ناصحیح در عرصه گردشگری‌سلامت کشور مشاهد می شودکه مساله دلالی و وجود درمانگاه هایی که نقشه واسطه را بر عهده می گیرند از جمله مشکلات موجود در این عرصه است.»

وی افزود: « فکر می کنم درست نیست که پزشکان ما اصلا در این موضوع درگیر شوند.تصور من این است که نباید مجموعه پزشکی کشور درگیر جریانات این حوزه شود و این کار پاسخ نمی دهد.»

در سال‌های گذشته سامانه‌ای با نام «سامانه جامع مدیریت گردشگری‌سلامت ایران» ایجاد شد و با هدف ساماندهی وضعیت ورود، خروج و ارایه خدمات‌دهی به گردشگران سلامت در مقطعی فعالیت هایی داشت.

رییس جامعه حرفه‌ای گردشگری سلامت کشور در واکنش به این پرسش که چرا با وجود راه‌اندازی سامانه جامع اطلاعات اما هنوز هم شاهد حضور دلالان سلامت در کشور هستیم ابراز داشت: «سامانه جامع اطلاعات بعد از راه‌اندازی به علت پشتیبانی ضعیف وزارت میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی و نیز تامین نشدن بودجه موردنیاز،  باوجود هشت ماه فعالیت متوقف شد و در شرایط فعلی متاسفانه هیچ نوع سامانه‌ای در وزارت بهداشت و وزارت میراث فرهنگی در این زمینه وجود ندارد. »

بی توجهی به ایجاد و فعالیت مستمر سامانه گردشگری سلامت برای نظم دادن به عرصه و کوتاه کردن دست دلالان از گردشگری دلالان در حالی اتفاق می افتد که وجود یک سامانه نظام مند در این عرصه می تواند بسیار اثرگذار باشد و دست دلالان را کوتاه کند.

افزون بر کوتاه شدن دست دلالان، ایجاد این سامانه می تواند با ارایه به زبان های بین المللی زمینه را برای جذب بیشتر گردشگران سلامت از سراسر جهان فراهم کند.

به هر روی در عرصه گردشگری سلامت و درمان بهره مندی از یک سیستم یکپارچه می تواند زمینه را برای ارایه خدمات درمانگاهی، پزشکی و بیمارستانی به گردشگران سلامت کشور تسهیل کند.

باتوجه به اهمیت موضوع از دولت انتظار می رود با برنامه ریزی دقیق به دنبال ایجاد سامانه یکپارچه گردشگری سلامت باشد تا هم اختلافات جامعه پزشکی و گردشگری در این حوزه بر طرف شود، و هم دست دلالان سودجو از عرصه گردشگری سلامت یک بار برای همیشه کوتاه شود.

نادرنینوایی

اجتماعی و فرهنگیاخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهخواندنی
شناسه : 314673
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *