xtrim
سازمان ملل مسدودسازی اکانت خبرنگاران توسط «توئیتر» را محکوم کرد

آزادی بیان به سبک «ایلان ماسک»

به گزارش جهان صنعت نیوز: در ابتدا گفته می‌شد حساب این افراد به‌طور دائمی تعلیق شده است، بااین‌حال «ایلان ماسک» گفته که پس از گذر هفت روز حساب‌های تعلیق‌شده بازمی‌گردند. تعلیق حساب روزنامه‌نگاران در حالی انجام می‌شود که توئیتر در روزهای اخیر سیاست‌هایش را درباره‌ی حساب‌هایی که محل جت‌های خصوصی را رهگیری می‌کنند تغییر داده است. درنتیجه‌ی این اتفاق، حسابی که جت شخصی ایلان ماسک را پایش می‌کرد و به فالورهای زیادی دست پیدا کرده بود مسدود شد.

همچنین حساب کاربری پلتفرم Mastodon که رقیبی برای توئیتر محسوب می‌شود نیز تعلیق شده است. حساب‌های توئیتری تحت مدیریت روزنامه‌نگاران NBC News نتوانسته‌اند هیچ لینکی به صفحات Mastodon توییت کنند. هم‌زمان با این اتفاق،‌ هشتگ Mastodon در توئیتر ترند شده بود. ایلان ماسک می‌گوید تعلیق حساب روزنامه‌نگاران سرشناس نتیجه‌ی تغییر سیاست‌های توئیتر درباره‌ی رهگیری جت‌های خصوصی است. گفته می‌شود روزنامه‌نگاران موردبحث لینکی به صفحات رهگیری جت‌های خصوصی پست کرده‌اند و همین موضوع عامل تعلیق حساب آن‌ها بوده است. ایلان ماسک می‌گوید حساب‌هایی که پنج‌شنبه مسدود شدند، محل او را به‌صورت بلادرنگ فاش می‌کردند و «اساساً مختصات ترور ارائه می‌دادند.» به گفته‌ی ایلان ماسک تعلیق حساب روزنامه‌نگاران هفت روز به طول می‌انجامد. ماسک مدت کوتاهی پس از تصاحب توئیتر گفته بود حسابی را که محل جت شخصی‌اش را رهگیری می‌کند مسدود نخواهد کرد.

روزنامه‌نگاران تعلیق‌شده در بیانیه‌ای از اقدام «ماسک» انتقاد کرده‌اند. «دانی اوسالیوان» می‌گوید به‌نظر می‌رسد ایلان ماسک بدون اتکا بر قانون و صرفاً براساس میل شخصی‌اش حساب‌ها را مسدود می‌کند. یکی از مدیران روزنامه‌ی واشینگتن پست می‌گوید مسدود شدن حساب «درو هارول» کاملاً با ادعای «ماسک» مبنی‌بر فراهم‌سازی امکان آزادی بیان در توئیتر تضاد دارد.

opal

امکان تحریم وجود دارد

بر همین اساس سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا، تصمیم توئیتر مبنی بر تعلیق دسترسی برخی از خبرنگاران رسانه‌های مطرح مانند نیویورک تایمز، سی‌ان‌ان و واشنگتن پست به این شبکه اجتماعی را محکوم کردند. اتحادیه اروپا همچنین احتمال تحریم‌کردن توئیتر را مطرح کرده است. به گزارش یورونیوز، «استفان دوجاریک»، سخنگوی سازمان ملل در‌این‌باره گفت: «از بابت تعلیق مستبدانه حساب خبرنگاران در توییتر بسیار نگران شدیم. این اقدام در زمانی که خبرنگاران در سراسر دنیا با سانسور، تهدید فیزیکی و رخدادهای بدتر روبه‌رو هستند، رویه خطرناکی را بنا می‌گذارد.»

ساعاتی قبل‌تر، «ورا جورووا»، معاون واحد شفافیت و ارزش‌های کمیسیون اروپا هم به «ماسک» هشدار داد که اقدام او می‌تواند تحت قوانین اتحادیه اروپا با تحریم روبه‌رو شود. او در توئیتی نوشت: «اخبار مربوط به تعلیق مستبدانه خبرنگاران در توئیتر نگران‌کننده است. قانون خدمات دیجیتال اتحادیه اروپا احترام‌گذاشتن به آزادی رسانه و حقوق بنیادی را ملزم می‌کند. این مسئله تحت قانون آزادی رسانه تضمین شده است. ایلان ماسک باید از این موضوع آگاه باشد. خطوط قرمز وجود دارند و خیلی زود، تحریم‌ها [اعمال می‌شوند.]»

براساس قوانین جدید اتحادیه اروپا، شرکت‌های بزرگ فناوری باید به کاربران اروپایی خود توضیح بدهند که چرا اکانتشان بسته شده و باید فرصت به‌چالش‌کشیدن تعلیق‌ها وجود داشته باشد. تخطی از این قوانین می‌تواند به جریمه‌های سنگین تا حداکثر ۶ درصد از درآمد سالانه شرکت‌ها منجر شود و ادامه این تخطی، شرکت مربوطه را از فعالیت در اروپا منع خواهد کرد. توئیتر به خبرنگاران توضیح نداده که چرا حساب کاربری‌شان را بسته است. با این تصمیم، قوانین توئیتر هم تغییر کرد تا دیگر هیچ کاربری نتواند موقعیت یک فرد دیگر را بدون اجازه او منتشر کند.

«ماسک» در ادامه با برگزاری یک نظرسنجی در صفحه خود از کاربران پرسید که آیا اکانت‌های منتشرکننده موقعیت او باید رفع مسدودیت شوند یا خیر. پاسخ کاربران مثبت بود و حالا او در توئیتی اعلام کرده است که این اکانت‌ها را دوباره آزاد می‌کند.

 

 

 

 

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانخواندنیدانش و فناوری
شناسه : 315021
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *