xtrim
رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی در گفتگو با «جهان صنعت نیوز» مطرح کرد؛ 

بانک‌ها باید راه را برای تعامل با واحدهای صنعتی  باز کنند

رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی در گفتگو با «جهان صنعت نیوز» اعلام کرد: بانک ها بایستی راه را برای تعامل با واحدهای صنعتی و پرداخت تسهیلات به آنها باز کنند. همچنین باید در زمینه کمک به واحدهای صنعتی و تولیدی، اقدامات موثری را به کار گیرند. در واقع بانک مرکزی باید در این خصوص تصمیم درستی بگیرد. این جهش ارزی که دائما اتفاق می افتد، میتواند شرایط خیلی بدی را برای کشور ایجاد کند. 

به گزارش جهان صنعت نیوز:  از زمان آغاز به کار دولت سیزدهم، روند پرداخت تسهیلات از سوی بانک ها به واحدهای تولیدی تقریبا متوقف شده و حال که به صورت عجیب و غریبی شاهد افزایش نرخ ارز و تورم در کشور هستیم، کمبود منابع مالی به یکی از مشکلات اساسی واحدهای تولیدی تبدیل شده است. بر این اساس فعالان اقتصادی در استان های مختلف کشور بر تغییر رویه بانک ها در مواجهه با واحدهای تولیدی تاکید میکنند چرا که ادامه فعالیت بدون تامین منابع مالی، امکانپذیر نخواهد بود. از این رو بخش صنعت و بازار و در نهایت سفره مصرف کننده با اختلال روبرو خواهد شد. 
 

اهمیت تامین مالی برای واحدهای تولیدی 

 
در همین خصوص رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی به «جهان صنعت نیوز» گفت: مهمترین عاملی که میتواند در رشد و توسعه یک واحد صنعتی نقش موثری داشته باشد، عامل پول است. البته عوامل متعددی در این زمینه نقش دارد از جمله عوامل بازار، عوامل تولید، ثروت منابع انسانی و از سوی دیگر منابع مالی. اما یکی از جریان هایی که میتواند عامل شتابدهنده و سرعت دهنده در این خصوص باشد، موضوع تامین مالی است. 
ابوالفضل روغنی گلپایگانی اظهار کرد: متاسفانه در شرایط فعلی به نظر می رسد که  سیاستمداران اقتصادی ما یا عالمان اقتصاد به این نتیجه رسیدند که اگر سیاست انقباضی را پیش بگیرند، احتمالا میتوانند بر تورم کنترل داشته باشند که البته یکی از ابزارها میتواند این موضوع باشد. به همین دلیل به سیاست های انقباضی روی آوردند. 
وی ادامه داد: این در حالی است که به همین دلیل بانک ها نیز مشکلات بسیار زیادی را برای واحدهای صنعتی ایجاد کردند. آن هم در شرایطی که مهمترین مشکل واحدهای صنعتی کشور،  نداشتن منابع مالی و سرمایه در گردش است و واحدها حتی برای طرح های توسعه ای که در شرف اتمام هستند و ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند نیز  امکان تامین مالی ندارند. 
 

اداره واحدهای صنعتی بر اساس داده های بانکی 

 
رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی افزود: در این زمینه البته راه های دیگری از جمله شرکت های تامین سرمایه یا از طریق بازار بورس وجود دارد اما اینها محدود هستند و امکان استفاده از آنها در بازار کشور ما وجود ندارد. در واقع ما بانک محور هستیم و بر اساس داده های بانکی سعی میکنیم که اداره کننده واحدهای صنعتی باشیم.
روغنی اظهار کرد: این در حالی است که در ماه های اخیر و در دولت جدید متاسفانه این راه بسته شده و امکان پرداخت تسهیلات مالی به روی واحدهای صنعتی را بستند. در حال حاضر از سوی بانک ها این امکان وجود ندارد که تسهیلات پرداخت شود و همین عامل در حال ایجاد مشکلات فراوانی است. 

 

مشکل تامین مواد اولیه به دلیل بی پولی!

 
وی در ادامه افزود: به عنوان مثال خود بنده که در واحد صنعتی حضور دارم و فعالیت میکنم، به سختی واحد را اداره میکنیم و به دلیل مسائلی که تا کنون گفته شد، شرایط سختی داریم.  
رییس سابق کمیسون صنایع اتاق بازرگانی اظهار کرد: برای تامین مواد اولیه مشکل داریم چراکه تامین مالی نشدیم. همچنین فروش های ما به دلیل اینکه بلندمدت است، پول به سختی به سیستم برمیگردد. 
وی ادامه داد: از طرفی به لحاظ اینکه این بخش ها یک زنجیره و به قولی تئوری اثر پروانه ای هستند، بنابراین وقتی مشکل و اثری در یک واحد صنعتی به وجود می آید، در همه جای صنعت دیده میشود. 
روغنی بیان کرد: به عنوان مثال وقتی یک واحد صنعتی منابع مالی ندارد و به عنوان تامین کننده مواد اولیه دچار مشکل شود، واحدهای صنعتی دچار مشکل خواهند شد. سپس خریداران دچار مشکل خواهند شد. بنابراین همینطور این مشکلات و آوار آنها مثل یک سیکل میچرخد و مشکلات از یک واحد صنعتی به همه جامعه تسری پیدا میکند.
 

نبود منابع مالی مشکل ساز شده است 

 
وی اظهار کرد: امروزه ما شاهد این هستیم که نبود منابع مالی واقعا مشکل ساز شده است. 
روغنی افزود: اخیرا آماری را دیدم که به صورت رسمی منتشر شده و نشان میداد  تورم مواد غذایی در شرایط فعلی کشور ما ۶۲ است که فاجعه بار است. دلایل آن نیز به تورم و نبود منابع مالی مناسب و همچنین مشکلات معیشتی، اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم به علاوه مسائل سیاسی که اکنون به وجود آمده، مربوط می شود. 
رییس سابق کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی بیان کرد: بنابراین بانک ها بایستی راه را برای تعامل با واحدهای صنعتی و پرداخت تسهیلات به آنها باز کنند. همچنین باید در زمینه کمک به واحدهای صنعتی و تولیدی، اقدامات موثری را به کار گیرند. در واقع بانک مرکزی باید در این خصوص تصمیم درستی بگیرد. این جهش ارزی که دائما اتفاق می افتد، میتواند شرایط خیلی بدی را برای کشور ایجاد کند. 
وی با بیان اینکه من مخالف این نیستم که ارز به قیمت واقعی خودش برسد اما اینکه در شرایط بحرانی امروز، شاهد افزایش مداوم قیمت ارز هم باشیم قطعا آثار خودش را در سفره مردم و در جامعه نشان خواهد داد. همچنین میتواند تبعات جبران ناپذیری در حوزه اشتغال و مباحث اجتماعی به دنبال داشته باشد.

اخبار برگزیدهاقتصاد کلانپیشنهاد ویژهصنعت و معدن
شناسه : 315477
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *