سویههای جدید کرونا در کمین ایران
در حال حاضر آمار فوتی های ناشی از بیماری کرونا در ایران تک رقمی و گاها صفر اعلام می شود. اما خبرهای خوشایندی از چین به گوش نمی رسد.
به گزارش جهان صنعت نیوز: برخی گزارش ها حاکی از شیوع دوباره و افزایش تعداد فوتی های ناشی از کرونا در چین پس از شروع به کاهش محدودیتهای سختگیرانه در اوایل ماه جاری است. به همین دلیل بسیاری از کارشناسان نگران هستند گذشته از تلاش حکومت مرکزی در چین برای پنهان کردن آمارهای مرگ و میر، این مرگ شروعی بر یک دوره دیگر از تلفات شدید کرونایی در این کشور پهناور باشد. دو مورد مرگ مربوط به امروز دوشنبه بود که توسط کمیسیون ملی بهداشت چین از تاریخ ۳ دسامبر گزارش شدهاند. با این حال متخصصان عفونی ایرانی هم در شیوع دوباره بیماری کرونا در فصل زمستان خبر می دهند. این در حالی است که یکی از شهرهای خوزستان نیز به رنگ زرد در آمده است.
در همین راستا چند روز پیش دکتر «حبیب حیبر» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به روند مراجعه بیماران سرپایی و بستریهای مبتلا به کووید در بیمارستانهای خوزستان، گفت:« در هفته گذشته نسبت به هفته قبل از آن تعداد بیماران سرپایی مراجعهکننده به بیمارستانهای خوزستان ۹ درصد و میزان بستریها با علائم ابتلا به کرونا ۳ درصد افزایش داشته است. در حال حاضر ۲۴ درصد تختهای اختصاص داده شده به بیماران بزرگسال و ۸۵ درصد تختهای اختصاص داده شده به کودکان مبتلا به کووید در بیمارستانهای خوزستان اشغال هستند.» بنابراین احتمالات درخصوص اوجگیری دوباره کرونا در ایران هم نقل محافل شده است.
کرونا فعلا آرام است
دکتر «طلعت مختاری آزاد» مدیر آزمایشگاه ملی آنفلوآنزا و استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: در حال حاضر بیماری کرونا در کشور شرایط آرامی دارد اما اینکه در روزها و ماه های آینده چه اتفاقی رخ دهد، قابل پیش بینی نیست. زیرا برخی از شیوع سویه جدیدی به نام BF.7 امیکرون خبر می دهند. BF.7 از زیرمجموعه های سویه نوع BA.5 امیکرون است. گزارشها از چین نشان میدهند که BF.7 قویترین توانایی عفونت را در بین زیرشاخههای امیکرون داشته، سریعتر از سایر گونهها انتقال پیدا می کند، دوره نهفتگی کوتاهتری دارد و با ظرفیت بیشتری برای آلوده کردن افرادی که قبلاً عفونت کووید داشته یا واکسینه شده اند، شیوع پیدا می کند. نرخ بالای انتقال BF.7، که با خطر گسترش پنهان ویروس به دلیل تعداد زیاد افراد واگیردار بدون علامت بوده، باعث ایجاد مشکل قابل توجهی در کنترل همهگیری دوباره این بیماری در کشور چین شده است.
وی افزود: علائم عفونت با BF.7 مشابه علائم مرتبط با سایر زیر متغیرهای امیکرون، عمدتاً علائم تنفسی فوقانی بوده اما تب، سرفه، گلودرد، آبریزش بینی و خستگی نیز از جمله علائم دیگر این سویه بوده و تعداد کمی از بیماران نیز ممکن است علائم گوارشی مانند استفراغ و اسهال را تجربه کنند اما باید به این نکته توجه اساسی داشت که BF.7 ممکن است باعث بیماری جدی تری در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف تر شود. در مجموع ظهور BF.7 و سایر انواع سویه جدید ویروس نگران کننده است. اما همچنان واکسیناسیون بهترین سلاح برای مبارزه با کووید بوده است.
مختاری آزاد درباره وضعیت کرونا در کشور نیز گفت: در کرونا تعداد مواردمان بسیار کم است و در مطالعات ما تنها پنج درصد از نمونهها مربوط به کروناست. البته در برخی کشورها مانند هند، برخی ایالات آمریکا و… مواردی از سویههای خاص اُمیکرون دیده شده است. حال باید تعدادی نمونه جمع شود تا متوجه شویم که این سویهها در کشور وارد شده یا نه و سویه غالب ما در کرونا چیست. در عین حال باید توجه کرد که برخی از سویهها ممکن است اصلا جهانی نشوند و شاید هم انتقالشان بیشتر شود که در این صورت به سرعت مشخص میشود.
وی با بیان اینکه بنابراین در حال حاضر در زمینه بیماری کرونا، شرایط آرامی را داریم، گفت: البته یک ویروس تنفسی دیگر به نام RSV که مربوط به کودکان و نوزادان است و جزو عفونتهای تنفسی ویروسی بوده که کووید باعث شده بود که مدتی دیده نشود، اما در حال حاضر طغیانها و موجهایی از این بیماری در کشور گزارش میشود. علائم آن مانند همه بیماریهای تنفسی است. برای کودکان و نوزادان هم خطرناک است. این بیماری در کودکان و نوزادان دیده میشود و پنومونی و ذاتالریه میدهد و علائم آن شامل تب، سرفه و … است. بنابراین در حال حاضر یکی از بیماریهای تنفسی که طغیانهایی را نشان میدهد، RSV در نوزادان و اطفال است. به همین دلیل فعلا بیشتر نگران این بیماری هستیم تا شیوع دوباره کرونا.
شناسه :
315834
لینک کوتاه :
لینک کوتاه :