جا به جایی مهرهها یا تغییر راهبرد
در حالی که رییس دولت بارها از پیشرفت چشمگیر دولت و نظام سیاسی گفته وباوردارد به همین دلیل است که این دولت زیر تیغ منتقدان داخلی و کشورهای متخاصم قراردارند اما کارشناسان و اقتصاددانان و حتی شهروندان باورندارند دولت در میدان اقتصاد نمره قبولی گرفته است.
به گزارش جهان صنعت نیوز: شاخص های مهم اقتصادی مثل نرخ تورم فزاینده به ویژه تورم مواد غذایی ، نرخ رشد ناچیز سرمایه گذاری ، تجارت خارجی کوچک شده و سقوط ارزش ریال دربرابر دلار ونیز تداوم کسری بودجه برخی از نشانه های شکست دولت در اقتصادکلان به حساب می آید.
در چنین وضعیتی است که اعضای مجلس انقلابی می خواهند با استیضاح و نیز دادن کارت اخطار به برخی از وزیران و نیز انتقاد دامنه دار از رییس بانک مرکزی رییس دولت را وادار سازند تیم اقتصادی خود را مرمت کند و چهره های تازه ای به کابینه بیاورد که بتوانند سررشته امور اقتصادی را که به نظر می رسد از دست دررفته است را سامان دهند. آیا رییس دولت افراد تواناتری را می شناسد که به جای وزیر اقتصاد ، وزیر صمت ورییس بانک مرکزی ورییس سازمان برنامه وبودحه بگذارد؟ اگر رییسی کادرهای نیرومندتری را می شناخت وتنها به دلایل سیاسی از همین اعضای اقتصادی استفاده کرده است یک خطای دهشتناک سیاسی کرده است. اگر او کسی را جز همین افراد نمی شناخت باید دید آیادراین مدت ۱۸ ماه با چهره ها وشخصیت ها ومتخصصان تازه ای آشنا شده است که آنها بتوانند چرخ دولت را راه بیندازند. تغییرات در دو وزارتخانه مهم تعاون کار ورفاه اجتماعی ونیز وزارت راه وشهرسازی و افرادی که به این وزارتخانه ها دعوت شده اند نشان می دهد کسانی که آمده اند چنگی به دل نمی زنند و از نظر کارآمدی و شناخت وزارتخانه دراختیارشان کادرهای ورزیده ای نیستند.
آیا رییسی آمادگی دارد و افراطیون اجازه می دهند اواز نیروهای با تجربه دولتهای پیشین به جز دولت احمدی نژاد کسانی را به کابینه دعوت کند ؟ این نیز بعید است و تازه احتمال پذیرش دعوت رییسی نیز اندک است. کادرهای باسابقه دروزارتخانه ها وکارشناسان کاربلد ترجیح می دهند سفره شان را از سفره دولتی که بر سرکار است و متاسفانه رییس دولت از اقتصاد کلان بسیار اندک می داند دوری کنند.
رییسی و نهادهای قدرت برای اینکه اقتصاد به بن بست نرسد که البته برخی باوردارند رسیده است باید وبدون تردید باید به جای تغییر افراد و وزیران ، راهبرد و رویکردهای کلان را دگرگون کرده و راههای بسته شده برروی اقتصاد به ویژه بن بست هایی که همین حرکت های فعلی را نیز با دردسر روبه رو کرده بازکند. راهبرد باید برروی سیاست خارجی متمرکز شود و گرفتاری های ساخته وپرداخته شده تحریمی برطرف شوند.
جز این راهی نیست و در شان ولیاقت ایران وایرانیان نیست که نفت خود را قاچاق بفروشد و افتخارکند که حالا صدهزار یا ۵۰۰ هزار بشکه نفت را بادورزدن تحریم ها فروختیم. دولت باید زندگی عادی داشته باشد تا شهروندان هم زندگی عادی را تجربه کنند. دردوروبر رییسی اگر کادر ورزیده ای برای سامان دهی اقتصاد وجود داشت که استفاده می کرد.
شناسه :
316706
لینک کوتاه :
لینک کوتاه :