xtrim
جهان صنعت نیوز گزارش می دهد:

سونامی مهاجرت فعالان گردشگری در راه است

در شرایطی که صنعت گردشگری ایران در بدترین وضعیت خود در دهه های اخیر قرار دارد خبرهایی در خصوص افزایش تمایل فعالان در صنعت هتلداری و گردشگری برای مهاجرت از کشور به گوش می رسد.

به گزارش جهان صنعت نیوز: بر اساس گزارشی که یکی از پلتفرم های ارائه دهنده خدمات کاریابی و استخدام به تازگی منتشر کرده است، فعالان حوزه شغلی گردشگری و هتلداری یکی از چهار گروهی هستند که بیشترین تمایل به مهاجرت را دارند.

 نتایج این پیمایش که با بررسی بیش از ۶ هزار نیروی فعال در بخش های مختلف صورت گرفته، نشان می‌دهد که بیشتر فعالان در حوزه شغلی گردشگری‌و هتلداری تصمیم خود را برای مهاجرت از ایران گرفته اند؛ هرچند که هنوز اقدام مشخصی در این زمینه انجام نداده اند.

 در واقع فعالان حوزه گردشگری‌و هتلداری تمایل خود جهت ماندن در ایران را از دست داده اند و با توجه به شرایط موجود و نبود کار تصمیم گرفته اند که با هدف دستیابی به شغل و زندگی بهتر کشور را ترک کنند.

مهاجرت فعالان حوزه گردشگری شود اما می تواند عواقب سختی برای آینده صنعت توریسم ایران در پی داشته باشد.

درواقع اگر سونامی مهاجرت فعالان‌گردشگری شکل بگیرد حتی پس از حل شدن مسئله ناآرامی های اجتماعی و با وجود ایجاد زیرساخت های لازم در حوزه حمل و نقل باز هم ایران نخواهد توانست از ظرفیت های مثال زدنی خود در حوزه گردشگری و توریسم بهره لازم را ببرند و از این امکان برای مدتی طولانی بی بهره خواهد ماند.

 در واقع خروج بخش عمده فعالان‌گردشگری از کشور می تواند صنعت گردشگری ایران را به کلی فلج کرده و کشور را تبدیل به پایگاهی بدون نیروی متخصص برای گردشگران کند.

 در همین راستا محسن حاجی سعید رئیس کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور به افزایش تعداد مهاجرت راهنمایان گردشگری اشاره کرده است. وی چالش‌های موجود در پی قطعی اینترنت را یکی از عوامل بروز شرایط فعلی دانسته است.

آنطور که حاجی سعید گفته راهنمایان گردشگری به دلیل تسلط خوبی که به زبان های خارجی دارند و نیز به دلیل روابط عمومی بالایی که از آن بهره می برند به سادگی می توانند جذب کشورهای دیگر  شوند.

نگاهی کلی به تحقیق صورت گرفته در خصوص تمایل ایرانیان به مهاجرت نشان می‌دهد که ۷۷ درصد فعالان در حوزه های مختلف اشتغال کشور تمایل «زیاد» یا «خیلی زیادی» به مهاجرت دارند.

 در صورتی که این جمعیت انبوه خصوصاً در حوزه گردشگری از کشور خارج شوند می توان از میان رفتن منابع انسانی لازم را در حکم تیر خلاص به صنعت گردشگری کشور قلمداد کرد.

به نظر می‌رسد با توجه به وضعیت خطیر موجود لازم است که وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی و خصوصاً معاونت گردشگری برنامه ریزی صحیحی برای عبور از این بحران و حفظ نیروهای انسانی در حوزه گردشگری داشته باشند؛ در غیر این صورت سونامی شکل گرفته در زمینه خروج فعالان گردشگری می تواند در طول چند سال کشور را از ظرفیت‌های بی بدیلی که در اختیار دارد خالی کند.

اخبار برگزیدهصنعت و معدن
شناسه : 318309
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *