xtrim
در دریاچه بایکال روسیه؛

پدیده دیدنی یخ زدن حباب گاز متان را ببینید

پوسیده و تجزیه شدن گیاهان کف دریاچه بایکال موجب آزادشدن گاز متان می شود که به دلیل سرمای هوا در منطقه یخ می‌زنند.

به گزارش جهان صنعت نیوز، اخیرا تصویری که چند سال پیش توسط عکاسی به نام کریستینا ماکیوا از دریاچه بایکال گرفته شده بود، حسابی سروصدا کرده و حتی توسط ناسا نیز بازتاب یافته است. در این تصویر حباب‌هایی یخ زده از متان را مشاهده می‌کنیم که به سطح این دریاچه آمده‌اند.

دریاچه بایکال که که در منطقه‌ای کوهستانی در سیبری روسیه واقع شده، در فهرست میراث‌جهانی یونسکو نیز قرار دارد و بیش از ۲۰ درصد از آب شیرین جهان در این دریاچه یافت می‌شود. این دریاچه به دلیل عمق زیادش، در واقع به نوعی مثل یک انبار گاز متان عمل می‌کند.

پدیده‌ای که عکاس آن را شکار کرد

opal

در تصویر ثبت شده توسط ماکیوا، حباب‌هایی از گاز متان در دریاچه بایکال را می‌بینیم که به‌دلیل سرمای هوا یخ زده‌اند. این پدیده زمانی اتفاق می‌افتد که گیاهانی که در کف عمیق دریاچه قرار دارند، پوسیده و تجزیه می‌شوند. با این اتفاق گاز متان آزاد شده و به سمت سطح دریاچه حرکت کرده و شروع به یخ زدن می‌کند.

ماکیوا این تصویر را در سال ۲۰۱۸ ثبت کرده بود و اخیرا در یک صفحه Reddit آنلاین مجددا منتشر شده و البته این بار، تصویرش حسابی وایرال شده است. شرح این عکس بدین ترتیب بود:«حباب‌های متان یخ زده در دریاچه بایکال که عمیق‌ترین دریاچه دنیاست.» و بیش از ۴۰.۱ رای مثبت گرفته و کاربران ردیت در مورد این تصویر واکنش‌های متعددی نشان داده‌اند.

methane-bulbs-in-baikal-lake.jpg

تغییرات اقلیمی در اثر پخش شدن این گاز

متان گازی گلخانه‌ای است که از عوامل اصلی تغییرات آب و هوایی به شمار می‌رود. گاز متان به‌صورت طبیعی در اثر تجزیه مواد ارگانیک تولید می‌شود و اگر در حجم وسیعی در جو پخش شود، به محیط‌زیست آسیب خواهد زد.

مقامات ناسا هم در سال ۲۰۱۸ گزارش کرده بودند که اگر گاز متان محبوس در یخ‌های دریاچه بایکال آزاد شود، می‌تواند میانگین دمای کره زمین را بالا ببرد. البته زمان ثبت این عکس، حجم گاز متان یخ زده در دریاچه بایکال، به اندازه‌ای نبوده که بتواند تغییرات خاصی در جو زمین ایجاد کند.

البته دانشمندان نمی‌دانند که اگر دمای هوا در اطراف دریاچه افزایش یافته و یا اگر سطح آب پائین‌تر برود، چه اتفاقی رخ خواهد داد و این اتفاق منجر به آزاد شدن بیشتر گاز متان خواهد شد یا خیر.

کاربران ردیت در عین حال نگران این موضوع هستند که اگر تمام گاز متان موجود در دریاچه بایکال آزاد شود، چه اتفاقی رخ خواهد داد. یکی از کاربران این وب‌سایت در این باره نوشته:« کسی می‌تواند چگالی متان بالقوه موجود در دریاچه بایکال را براساس ظرفیت دریاچه و غلظت متان در یک فوت‌مربع را محاسبه کند؟ تا بفهمیم که این بمب خوشه‌ای چقدر بزرگ است و چه پتانسیلی دارد؟ اگر این گاز متان از این طریق از دریاچه خارج نشود، آیا از طریق دیگری خارج خواهد شد؟ نه؟»

محیط زیست
شناسه : 319976
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *