xtrim
هتلداران به دنبال کم کردن ستاره؛

ورشکستگی گسترده هتل ها در راه است

در ماه‌های اخیر حال و روز هتل‌های کشور از هر زمان دیگر وخیم‌تر است. ناآرامی‌های ماه‌های اخیر و کاهش تقاضا برای اقامت در هتل‌ها به دلیل وضع نامناسب اقتصادی مردم، هتل‌های کشور را بیش از هر زمان دیگر با چالش مواجه کرده است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، دامنه وضع نامساعد درآمدی هتل‌ها باعث شده که مدیران این مراکز اقامتی از سویی پروژه تعدیل نیرو و هزینه‌ها را پی بگیرند و از سوی دیگر با کاستن از ستاره‌های خود و فعالیت به عنوان هتل‌های سه‌ستاره یا با درجات کیفی پایین‌تر، هزینه‌های مالیاتی خود را کاهش دهند.

به تمام اینها، این مورد را نیز اضافه کنید که هتل‌ها در سه سال گذشته به سبب کرونا عملا مدت زمانی طولانی تعطیل و یا نیمه‌تعطیل بوده‌اند.

تداوم شرایط وخیم فعلی بسیاری از صاحب‌نظران صنعت هتلداری را به این باور رسانده که هتلداری ایران دارد با سرعت بالا به سمت ورشکستگی کامل پیش می‌رود.

opal

در وضعیت فعلی اگر دولت هرچه سریع‌تر اقدامی اثرگذار برای مهار چالش‌های صنعت هتلداری صورت ندهد چیزی از آن باقی نخواهد ماند و مسوولان اقتصادی هم باید به جای احیای هتلداری به فکر پرداخت بیمه بیکاری فعالان در این صنعت باشند.

خطر جدی ورشکستگی در کمین هتل‌ها

باتوجه به بحران‌های ادامه‌دار صنعت گردشگری و هتلداری در ۴ سال اخیر خطر ورشکستگی هتل‌ها امروز بیش از هر زمان دیگر احساس می‌شود.

 در ماه‌های اخیر نیز ناآرامی‌های اجتماعی و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم، عمق چالش هتلداران را بیش از پیش و خطر ورشکستگی هتل‌ها را جدی‌تر از هر زمان دیگر کرده است.

برای بررسی بیشتر وضعیت اقتصادی هتل‌های ایران و فهمیدن اینکه تا چه میزان خطر ورشکستگی هتل‌های کشور جدی است به سراغ سیدفرخ میرشاهزاده دکتری مدیریت گردشگری و کارشناس ارشد ارزیابی کیفیت خدمات تاسیسات گردشگری کشور رفتیم.

این مدرس صنعت گردشگری و هتلداری ضمن تاکید بر وضعیت نامناسب اقتصادی امروز هتل‌های ایران به «جهان صنعت» گفت: خطر ورشکستگی هتل‌ها کاملا جدی است. الان وضعیت هتل‌ها واقعا اسفناک است و شرایط بسیار نگران‌کننده است. با این وجود به نظرم در عرصه صنعت گردشگری مهم هتل‌ها نیستند بلکه آنچه که اهمیت دارد اشتغال است.

وی افزود: ساده‌ترین کاری که برای کاهش هزینه‌ها اعمال می‌شود کم کردن تعداد نیروی انسانی است و بلافاصله با کاهش نیروی انسانی چندین خانواده دچار معضل می‌شوند. مسلما وقتی یک نیروی کاری از یک حوزه کاری اخراج شود باید دنبال کار جدید بگردد و این بی‌ثباتی کار که در صنعت گردشگری کشور رواج پیدا کرده است منجر به آن می‌شود که بسیاری گردشگری را مقصد امنی برای اشتغال خود ندانند و حاضر نشوند به این صنعت بازگردند.

میرشاهزاده ضمن اشاره به مشکلات ریشه‌ای صنعت گردشگری در کشور ادامه داد: مشکل اصلی و ریشه‌ای صنعت گردشگری در کشورمان همین کمبود نیروی انسانی کارآمد و متخصص است. درواقع در شرایط موجود، نیروی انسانی که از همه جا رانده و مانده شده و هیچ کجا کاری پیدا نمی‌کند وارد صنعت گردشگری می‌شود و در هتل‌ها اشتغال پیدا می‌کند. حالا همین نیرو هم دارد از گردونه کار خارج می‌شود و نهایتا هتل‌ها با کمترین نیروی ممکن خدمات ارائه می‌دهند.

ضریب اشغال پایین هتل‌ها

در ماه‌های گذشته انتقادهای زیادی در خصوص ضریب اشغال پایین هتل‌ها به عنوان یکی از مشکلات امروز در عرصه هتلداری مطرح شد.

میرشاهزاده کارشناس هتلداری با بیان اینکه ضریب اشغال هتل‌ها در کشور بسیار پایین است به «جهان صنعت» گفت: درحال حاضر ضریب اشغال هتل‌ها زیر ۳۰ درصد است و این ضریب زیر ۳۰درصد به معنی زیان مطلق است. توجه داشته باشید هتلی که زیر ۷۰درصد ضریب اشغال داشته باشد محکوم به فنا است.

وی ضمن اشاره به تبعات این وضعیت ادامه داد: بسیاری از هتل‌ها به دلیل این شرایط در حال تغییر کاربری هستند و برخی نیز تعطیلی موقت اعلام کرده‌اند. همچنین برخی از هتل‌ها هم مایل هستند که درجه خود را کاهش دهند تا از هزینه‌های مالیاتی و هزینه‌ای خود بکاهند. تمام این موارد دغدغه‌هایی هستند که صنعت گردشگری با آنها مواجه است و احیای صنعت گردشگری تا به امروز صرفا یک شعار بوده و هیچ اتفاق مثبتی نیفتاده است.

این مدرس گردشگری در پاسخ به این پرسش که برای عبور از شرایط فعلی چه می‌توان کرد، خاطرنشان ساخت: «صنعت گردشگری نیاز به یک جراحی اورژانسی و فوری دارد و اگر اتفاق خوبی نیفتد شاهد آن خواهیم بود که مراکز خدمات غیررسمی رونق بیشتری خواهند گرفت و معضلات بعدی چندین برابر خواهند شد.»

به‌گفته رئیس جامعه هتلداران، اگرچه تاکنون تعطیلی هیچ هتلی گزارش نشده اما میانگین ضریب اشغال هتل‌ها به زیر ۲۰ درصد رسیده است و اکثر هتلداران توان تامین هزینه‌های خود را ندارند؛ تا جایی که برخی واحدها برای پرداخت دستمزد کارمندان خود نیز با چالش مواجه شده‌اند و اگر این شرایط ادامه داشته باشد احتمالا هتلداران اقدام به تعدیل نیرو کنند.

باتوجه به شرایط فعلی روشن است که اگر دولت برنامه‌ای برای عبور از بحران در صنعت هتلداری داشته باشد باید همین امروز آن را عملیاتی کند چرا که واگذار کردن اقدام به آینده ممکن است به قیمت ورشکستگی صنعت هتلداری کشور تمام شود.

اخبار برگزیدهصنعت و معدن
شناسه : 321349
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *