چرا ورزش نمی کنیم؟
چرا بعضی افراد انگیزه زیادی برای ورزش دارند اما برخی دیگر حس و حالش را ندارند؟ در پاسخ دلایل متعددی میتوان برایش ذکر کرد اما یکی از عجیبترین آنها باکتریهای رودهمان است! بله، نتایج یک پژوهش جدید نشان داده میکروبهای روده ما روی میزان انگیزهمان تاثیر دارند.
به گزارش جهان صنعت نیوز؛ کاربری در توئیتر نوشت: «محققان در پژوهشی روی موشها متوجه شدند که تفاوت ژنتیکی، تاثیر چندانی روی میزان فعالیت بدنی آنها ندارد اما برخی موشها نسبت به دیگران جنبوجوش بیشتری دارند که دلیل عمده آن، تفاوت در باکتریهای دستگاه گوارش آنهاست.
در این پژوهش، جمعیت و تنوع باکتریهای دستگاه گوارش موشها با کمک آنتیبیوتیک کاهش داده و مشخص شد با این کار میزان تاثیر دوپامین روی مغز بعد از فعالیت بدنی کاهش قابل توجهی پیدا میکند. دوپامین یک انتقالدهنده عصبی است که عملکردهای بسیار متنوعی در بدن موجودات زنده دارد و یکی از اثرات آن حس خوبی است که بعد از ورزش پیدا میکنیم. کاهش تاثیر گیرندههای دوپامینی سبب میشود که انگیزه کافی برای تکرار ورزش نداشته باشیم.
در دستگاه گوارش ما تریلیونها باکتری زندگی میکنند (بله تعداد باکتریهایی که در بدن ما زندگی میکنند از تعداد سلولهای بدن خودمان هم بیشتر است!) و نوع و تعداد آنها تحث تاثیر سبک زندگی و غذاهایی است که مصرف میکنیم. در این تحقیق چند گونه از باکتریها شناسایی شده که در این رابطه نقش موثری ایفا میکنند. اما به عنوان یک قاعده کلی، خوب است بدانید که داشتن تنوع غذایی، مصرف سبزیجات، میوهها و همینطور پروبیوتیکها به افزایش جمعیت باکتریهای مفید دستگاه گوارشمان کمک میکند.
پژوهشگران میگویند اگر نتیجه این تحقیق روی انسانها هم تایید شود، یکی از دلایل اصلی این پرسش مشخص میشود که چرا بسیاری از افراد به اندازه کافی فعالیت بدنی ندارند: آنها کمبود وقت، خستگی و نبود انگیزه را بهانه میکنند اما احتمالا دلیل آن باکتریهای دستگاه گوارششان است!
در مورد تاثیر باکتریهای مقیم بدن انسان روی ابعاد مختلف سلامت، پژوهشهای بسیار زیادی انجام شده و اهمیت آن روز به روز بیشتر برایمان روشن میشود.
این پژوهش در نشریه نیچر منتشر شده است.»
منبع: ایسنا
عمومیلینک کوتاه :