پیش بینی قیمت دلار امروز ۲۵ دی ۱۴۰۱ / دلار تمایلی به افزایش قیمت ندارد
معاملات ابتدای هفته بازار ارز بدون تغییر محسوس قیمت دلار آغاز شد. اسکناس آمریکایی هرچند تا ساعات پیش از ظهر توانست راه خود به کانال قیمتی 41 هزار تومانی را بیابد اما به نظر می رسد انگیزه خرید و فروش ارز در میان معامله گران همچنین پایین است. به نظر می رسد شروع عرضه ربع سکه در بورس کالا از روز گذشته دست انداز اصلی رشد قیمت دلار در معاملات بازار ارز شده است.
به گزارش جهان صنعت نیوز؛ بررسی ها نشان می دهد که تغییر قیمت دلار این روزها چندان محسوس نیست و گویی معامله گران در لاک احتیاط فرو رفته اند. برخی می گویند که خریداران و فروشندگان با عینک بدبینی به رویکرد سیاستگذار در زمینه بازار ارز نگاه می کنند و به همین دلیل تمایلی برای حضور پررنگ در این بازار ندارند. یکی از اقدامات جدید سیاست گذار که به نظر می رسد بر عملکرد بازار ارز تاثیر گذاشته، عرضه ۵۰۰ هزار ربع سکه در معاملات بورس کالاست.
فعالان بازار ارز می گویند که عرضه این سکه ها در بورس کالا می تواند مقداری از نقدینگی کف بازار ارز را جمع کند و بر روند خرید و فروش دلار تاثیر جدی بگذارد. برخی نیز می گویند که سایه اخبار سیاسی همچنان بر بازار ارز سنگینی می کند و معامله گران در انتظار اخبار جدی از روند مذاکرات هستند.
در همین راستا نیز میتوان به اظهار نظرات جدید مقامات سیاسی غربی در خصوص برجام اشاره کرد. رسانه آمریکایی پولیتیکو مدعی شده که اتحادیه اروپا به دنبال اعمال تحریم های جدید علیه ایران است. از سوی دیگر نیز رافائل گروسی به تازگی اعلام کرده که پیشرفتی در پروند هسته ای ایران صورت نگرفته و برای سفر به تهران اعلام آمادگی کرده است. در عین حال نیز مجلس عوام انگلیس طرحی را به تصویب رسانده که خواستار قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی است. هرچند این اخبار تاثیری بر قیمت دلار نذاشته، با این وجود می تواند بر تمایل معامله گران برای خرید و فروش ارز تاثیر بگذارد.
گارد دلار افزایشی است
پیام الیاس کردی، تحلیلگر بازارهای مالی در این خصوص به «جهان صنعت نیوز» گفت: به طور کلی گارد بازار ارز و دلار صعودی است و از زمان خروج آمریکا از برجام مدل بازار ارز یک مدل تهاجمی رو به بالا شده و اصلاحات قیمتی بسیار کوتاه مدت بوده است. بنابراین اگر اتفاق ویژه ای در زمینه های سیاسی و اقتصادی نیفتد نرخ ارز تا پایان سال در محدوده کنونی باقی می ماند تا اینکه دلار بتواند فرصت جدیدی برای افزایش قیمت بیابد.
وی اظهار کرد: بعد از خروج آمریکا از برجام دلار تا ۱۹ هزار تومان افزایش قیمت پیدا کرد. اما این افزایش قیمت ارز با ریزش شدید نرخ دلار تا ۹ هزار تومان همراه شد. اما همین دلار در دوره های بعدی تا ۳۱ هزار تومان بالا آمد و بعد از یک عقب گرد قیمتی چند ماهی را مهمان کانال ۲۹ هزار تومان بود. این روند در سال جاری نیز تکرار شده است. بنابراین تجربه نشان داده که بازار ارز بعد از رشد شدید قیمت دلار، با ریزش حدود ۱۰ درصدی و توقف رشد قیمت همراه می شود و بعد از آن مسیر جدید حرکت خود را پیدا می کند. این اتفاق در حال تکرار است و بنابراین می توانیم بگوییم که اگر اتفاق ویژه ای در اقتصاد و سیاست خارجی نیفتد به نظر نمی رسد دلار بتواند سقف ۴۴ هزار تومانی را تا انتهای سال بشکند.
الیاس کردی ادامه داد: نکته ای که نباید نادیده بگیریم این است که چه در رابطه با سیاست خارجی و چه در رابطه با تصمیمات اقتصادی مانند لایحه بودجه، شاهد تغییر فاکتورهای بنیادی هستیم که بر روی قیمت ارز اثرگذار است. به همین دلیل پیش بینی قیمت ارز در بلندمدت دشوار است اما در کوتاه مدت انگیزه قیمت ارز برای صعود به نرخ های بالای ۴۴ هزار تومان وجود ندارد. یکی از دلایل اصلی این مساله عرضه سکه در بورس کالاست که به صورت غیرمستقیم بر روی قیمت دلار اثر می گذارد و نقدینگی را نیز تا اندازه ای از بازار جمع می کند.
توقف حرکت نقدینگی به سمت بازارهای موازی
وی افزود: ما هیچ مقطعی در اقتصاد را به یاد نداریم که در آن همه قیمتها بالا باشند. اما در دوره کنونی قیمتها در همه بازارها اعم از بازار مسکن، ارز و بورس و طلا و سکه بالا رفته است. هرچند مردم تمایل زیادی برای تبدیل دارایی های ریالی به دارایی های غیرریالی دارند و نقدینگی مردم به سمت این بازارها نیز هدایت شده است، اما دیگر پول لازم برای بالا بردن قیمتها از سوی مردم وجود ندارد.
این تحلیلگر خاطرنشان کرد: اگر بودجه ۱۴۰۲ که از سوی دولت ارائه شده بدون تغییر توسط مجلسی ها به تصویب برسد در سال آینده به احتمال زیاد حداقل نرخ رشد نقدینگی و نرخ رشد تورم ۴۰درصد خواهد بود. بعد از تغییر ادبیات قیمت ارز در سال ۹۷ (خروج آمریکا از برجام) و همراه شدن تصمیمات جدید اقتصادی سال آینده می توانیم به این فکر کنیم که نرخ دلار ۴۰ درصد بالاتر از قیمت فعلی خواهد بود. این مساله منوط به این است که تغییری در حوزه سیاست خارجی و یا حتی تصمیمات اقتصادی ایجاد نشود.
طلا و ارزلینک کوتاه :