xtrim
بر اساس گزارش سرف‌شارک؛

مدال نقره فیلترینگ به ایران رسید

محدودیت‌های اینترنت در ایران کمر هر فردی که با اینترنت آزاد سر‌وکار داشته را شکسته است. محدودیتی که بدون هیچ برنامه‌ریزی درستی اجرا شد و نفس کاربران و به‌خصوص کسب‌و‌کار‌ها را گرفت. همچنین ضرری که محدودیت و مسدودسازی اینترنت به کشور زده قابل بیان نیست و این داستان همچنان ادامه دارد. هیچ‌کس هم به فکر پایان دادن به این وضعیت نیست.

به گزارش جهان صنعت نیوز: وب‌سایت «سرف‌شارک» در جدیدترین گزارشی که منتشر کرده ایران را دومین کشور دنیا از لحاظ محدودیت اینترنت در سال ۲۰۲۲ شناخته است. داده‌های وب‌سایت «سرف‌شارک» نشان می‌دهد ۱۴ درصد از کل محدودیت‌های اینترنتی اعمال‌شده در سال ۲۰۲۲ به ایران اختصاص دارد و از این حیث پس از ایالت جامو و کشمیر، کشورمان در رتبه دوم قرار گرفته است.

«سرف‌شارک»، شرکت فعال در حوزه امنیت، گزارشی از وضعیت محدودیت‌های اینترنتی در سال ۲۰۲۲ منتشر کرده است. در این گزارش به آمارها و وب‌سایت‌های مختلفی همچون نت‌بلاکس استناد شده است. البته بخش‌های معدودی از این گزارش به‌نظر نادرست می‌آیند، اما کلیات آن صحیح است.

رتبه دوم محدودیت اینترنت

 براساس این گزارش، در سال ۲۰۲۲ بیش از ۴ میلیارد نفر در دنیا، محدودیت در اینترنت را تجربه کرده‌اند. ایران نیز با یازده مورد محدودیت اینترنتی جدید در رتبه دوم جهان از نظر بیشترین تعداد این محدودیت‌ها در سال میلادی گذشته قرار گرفته است. طی سال گذشته میلادی نوعی از محدودیت‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت اینترنتی در ۳۲ کشور جهان حاکم بوده که ۱۳ کشور از سال‌های قبل‌تر این محدودیت‌ها را اعمال کرده بودند.

همچنین متوسط زمان قطع یا اختلال اینترنت در سال ۲۰۲۲ حدود ۳۳ ساعت گزارش شده است، شبکه‌های اجتماعی نیز به‌طور متوسط ۱۱۴ روز فیلتر را تجربه کرده‌اند؛ یعنی یک‌سوم از کل سال! بد نیست بدانید قاره آسیا بیشترین سهم را در اعمال محدودیت‌های اینترنتی داشته است.

«فیس‌بوک» هم بیش از سایر شبکه‌های اجتماعی با تیغ تیز فیلترینگ و محدودیت روبه‌رو شده است. براساس داده‌های «سرف‌شارک»، از سال ۲۰۱۵ تاکنون تقریبا نیمی از جمعیت جهان به شکلی متاثر از فیلتر فیس‌بوک بوده‌اند. اینستاگرام و تیک‌تاک نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

فیلترینگ ایران بالاتر از افغانستان و روسیه

درحالی‌که به‌نظر می‌رسد همسایه شرقی ایران تمایل بیشتری به اعمال محدودیت در اینترنت داشته باشد، اما کشور ما بالاتر از افغانستان و دومین کشور در دنیا از لحاظ وضع محدودیت‌های اینترنتی در سال ۲۰۲۲ است.

آن‌طور که «سرف‌شارک» گزارش کرده است، ایالت جامو و کشمیر، ایران، هند، سودان، بورکینافاسو، زیمبابوه، پاکستان، روسیه، کوبا و سیرالئون ده کشور جهان از حیث تعداد محدودیت‌های اینترنتی در سال گذشته میلادی هستند.

 ایران با یازده مورد محدودیت اینترنتی جدید در سال گذشته میلادی و سهم ۱/۱۴ درصدی از کل محدودیت‌ها، رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. براساس این گزارش، ایران در سال گذشته دو شبکه اجتماعی را فیلتر، اینترنت چهار منطقه را قطع کرده و پنج قطع سراسری اینترنت را در کارنامه داشته است.

داده‌های «سرف‌شارک» نشان می‌دهند در سال ۲۰۲۲، اینستاگرام و واتساپ در ایران بیش از ۲۴۰۰ ساعت فیلتر شده‌اند (ادامه دارد) و قطع سراسری اینترنت نیز حدود ۳۳۰ ساعت بوده است.

در این گزارش با استناد به آمارهای «نت‌بلاکس»، محدودیت اسکایپ در ایران به مدت ۲۳۵۳ ساعت درج شده است که به‌نظر می‌رسد صحیح نیست. فیلتر «اسکایپ»، «لینکدین» و «اپ‌استور» کمتر از یک ماه زمان برد و اواخر مهرماه رفع فیلتر شدند.

 

اخبار برگزیدهدانش و فناوری
شناسه : 326508
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *