ads
xtrim

سقوط؛ بازنمایی عینی افراطی‌گری داعشی در مواجهه با زنان

فعالیت‎های گروه‌های تروریستی همچون داعش از جمله موضوعاتی است که در سال‌های اخیر به نگرانی‌ جامعه جهانی مبدل شد و اگرچه به صورت محدود اطلاع‌رسانی‌هایی در این موضوعات صورت گرفت اما بی شک تنها صنعت سینما و فیلمسازی است که به خوبی می‌تواند واقعیت اقدامات افراط‌گرایانه داعش را آشکار کند. رویکردی که داعشی‌ها برای تحقق اهداف شوم خود به آن متوسل شده و بسیاری از افراد را با شیوه‌ تبلیغاتی به سمت خود جذب کردند تا فجیع‌ترین جنایات انسانی به اسلام نسبت دهند.

به گزارش جهان صنعت نیوز؛ شاید اگر اهمیت این مقوله زودتر از سوی اهالی هنر و سینماگران داخلی و خارجی جدی‌ گرفته می‌شد، با آسیب‌های کمتری مواجه بودیم و فریب‌خوردگان این فرقه ضاله کاهش می‌یافت. موضوعی که در سریال اخیر سقوط به خوبی به آن پرداخته شده و عملا شاهدیم که مشکلات مالی یک زوج جوان چگونه داستان زندگی آنان را تغییر می‌دهد و به چرخه باطل مرگ داعش می‌کشاند.

در این شرایط پرداخت به همین موضوع به تنهایی می‌تواند یک فیلم سینمایی یا یک سریال را متمایز سازد اما پرداخت سینمایی به مشکلات زنان اسیر شده در داعش از جمله موضوعات بکر و تازه‌ای است که این اثر را در مواجهه با آثار قبلی ساخته شده متمایز کرده و به نوعی غفلت صورت گرفته در این مساله را جبران کرده است؛ زنانی که قربانی سیاست‌های ننگین و افراط‌گرایانه دولت اسلامی عراق و شام شده‌اند.

زنانی که اگرچه برخی از آنان با تبلیغات از کشورهای فرانسه، آلمان و استرالیا به داعش پیوستند اما بخش عمده آنان یا پس از مرگ شوهر به دست داعش اسیر شده‌اند یا اینکه در حملات تروریستی به اسارت گرفته‌ شده‌اند. سریال سقوط به خوبی به این مساله پرداخته اس و مخاطب را از نزدیک با این مقوله آشنا می‌کند  و تاثیر این نگاه زنانه را در نگاه فیلمنامه‌نویس زن آن خانم اعظم بهروز به خوبی می‌توان دریافت.

پرداخت واقعی به دور از شعارزدگی که مخاطب را با خود به اوج حیرت می‌برد را باید یکی از موفقیت‌های این سریال دانست که به جای روایت‌های همیشگی و بازی‌های گل‌درشت،  قصه را از منظر زنان به اسارت گرفته شده داعش روایت کرده است. موضوعی که در بیشتر اوقات قربانی سانسور، عدم حوصله کارگردان و تهیه‌کننده یا عجله برای اتمام پروژه می‌شود و به نوعی سوژه را با روایتی ناموزون خراب می‌کند.

سریال سقوط به نوعی بازنمایی عینی از افراطی‌گری داعشی در مواجهه با زنان است که با بازی‌های خوب توانسته رنج زندگی زنان اسیر شده به دست این قوم خدانشناس را روایت کند؛ رنجی که شاید تابه‌حال تنها در روایت‌ها شنیده‌ شده باشد و ببیندگان این بار به طور واقعی و ملموس با قصه درگیر شده و خود را به جای آیسانی قرار می‌دهند که شرایط او را در این وضعیت سخت قرار داده است. تجربه‌ای که تاکنون به این شکل اجرایی نشده بود و حالا سریال سقوط  قصه از جایی روایت کرده که بینندگان با دنبال کردن فیلم، ترس و وحشت به دلشان می‌افتد و سرنوشت شخصیت اول قصه تا مدت‌ها ذهنشان را درگیر خود می‌کند.

در پایان باید گفت نمایش چهره خبیث داعش با ابزار هنر از جمله اقداماتی است که می‌تواند دستاوردهای مثبتی را در زمینه آگاه‌سازی عامه مردم داشته باشد و ممارست این مساله با حمایت از اهالی هنر  در تحقق جهانی عاری از جنگ و خشونت و تفکرات افراط‌گرایانه قطعا موثر خواهد بود.

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 328006
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ads