ads
xtrim

مدارس خوی آماده پذیرش زلزله زدگان 

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور از افتتاح ۱۱۰۰ پروژه آموزشی در دهه مبارک فجر خبر داد و گفت: ۳۷ درصد پروژه‌هایی که افتتاح می‌کنیم با مشارکت خیرین ساخته شده، هشت درصد کامل از سوی خیرین احداث شده و مابقی دولتی هستند.

به گزارش جهان صنعت نیوز، حمیدرضا خان‌محمدی در نشستی خبری ضمن عرض تسلیت جان باختن تعدادی از هموطنان در زلزله شب گذشته خوی گفت: در حال حاضر سرانه فضای آموزشی به ۵.۲ متر مربع رسیده است.

وی افزود: ۱۱۰۰ پروژه در دهه مبارک فجر افتتاح می‌شود که بخش قابل توجهی از آن مرهون تلاش خیرین است. ۳۷ درصد پروژه‌هایی که افتتاح می‌کنیم با مشارکت خیرین ساخته شده، هشت درصد کامل از سوی خیرین احداث شده و مابقی دولتی هستند.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه فضای ایمن و راحت در کلاس‌های درس باید فراهم باشد گفت: می‌دانیم که با تراکم ۵۰ نفره دانش آموزان در برخی کلاسها، آموزش تحت الشعاع قرار می‌گیرد. با هر مدرسه‌ای که می‌سازیم، آگاهی و توسعه از یک در وارد و جهالت و ناآگاهی از در دیگر خارج و آن منطقه آباد می‌شود.

خان‌محمدی ادامه داد: به دنبال آن هستیم که ساخت مجتمع‌های بزرگ را با قدرت دنبال کنیم. هفته گذشته مذاکراتی با ستاد توسعه اجتماع محور ۲۰۲۰ محله انجام دادیم تا فضای مدرسه را در کنار امکاناتی چون سالن ورزشی، درمانگاه، مراکز فرهنگی و هنری و… در قالب یک مجموعه بسازیم. در تفاهم اولیه بنا شده در مناطقی که زمین و شرایط مهیاست ساخت و ساز آغاز بشود و ظرف سه سال تعدادی را به عنوان نمونه ارائه دهیم و از این پس «مدارس کانون تربیت و پیشرفت محله» را نیز داشته باشیم.

وی به برنامه دیگر این سازمان برای راه اندازی سامانه‌ها و رصد پروژه ها در سطح کشور گفت: به عنوان مثال در زلزله شب گذشته ۸۷۳ فضای آموزشی تحت تاثیر کم و ۸۸ مدرسه تحت تاثیر بالا بودند که اینها را می‌توان در قالب سامانه‌ها رصد کرد.

وی افزود: ۶۹ هزار مدرسه ما دارای نمازخانه هستند. تاکید کردم اگر مدرسه‌ای می‌سازیم مدارس باید نمازخانه مناسب داشته باشند. چندساحتی کردن مدارس را در سیاست‌های کلان خود داریم.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت مدارس در زلزله خوی گفت: بسیاری از مدارس ما پایگاه‌های ایمن هستند و اعلام کردیم در اختیار قرار بگیرند و پذیرای مردم در سرما باشند. اگر مدرسه درست ساخته شود در این بحران‌ها پایگاهی برای استقرار نیروهای امدادی می‌شوند. نگران ۸۸ مدرسه هستیم که تحت تاثیر بالا از زلزله بوده‌اند و گزارش از وضعیت دقیق آنها را اعلام خواهیم کرد.

خان‌محمدی افزود: در سه مرحله در خوی زلزله آمد. در زلزله اول خوی ۱۰ مدرسه آسیب دیدند که ۹ مدرسه نیازمند بازسازی بودند. اقدامات لازم انجام و کانکس ارسال شد تا نظام تعلیم و تربیت دچار وقفه نشود. زلزله دوم، زمانی اتفاق افتاد که بچه‌ها در مدرسه نبودند و در خوابگاه بودند که مشکلی برایشان پیش نیامد و به منازل خود رفتند اما به طور کلی تیم ارزیاب تا بعدازظهر گزارش وضعیت مدارس را به ما اعلام می‌کند.

اعتبار لحاظ شده مقاوم‌سازی در بودجه سال آتی ۵۰۰ میلیارد تومان و بودجه مورد نیاز ۵۰ هزار میلیارد تومان است

وی با بیان اینکه ۳۰ هزار کلاس درس تخریبی در سطح کشور داریم گفت: یک سری مدارس تخلیه شده و بچه‌ها به شیفت دوم مدارس دیگر رفته‌اند و درس می‌خوانند. برای تخریب و بازسازی این مدارس به ۳۰ هزار میلیارد تومان نیاز داریم در حالی که در پیوست یک بودجه سال آینده ۷۴۰۰ میلیارد تومان دیده شده است. ۷۱ هزار کلاس درس نیز باید مقاوم سازی شوند. برای مقاوم سازی ۵۰۰ میلیارد تومان برای ما در بودجه آینده دیده اند در حالی که به ۵۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد.

رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: ۸۱ درصد کلاس‌های درس ما استانداردسازی شده‌اند، اما مدارس بسیار گسترده هستند و برای همان ۱۹ درصد باقی مانده به اعتبارات قابل توجهی نیاز داریم. با ظرفیت موجود سالانه ۱۵ هزار کلاس درس می سازیم. رایزنی هایی برای تخصیص اعتبارات در حال انجام است و پیش بینی شده در صورت تخصیص اعتبارات ۳۷۰۰ پروژه برای مهر ۱۴۰۲ بسازیم.

 

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 328824
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ads