xtrim

تصاویر نفسگیر هابل از سحابی سرخ آتشین

تلسکوپ فضایی هابل به‌تازگی تصویری را منتشر کرده است که یک سحابی سرخ‌رنگ به نام «سحابی روح» را نشان می‌دهد.

به گزارش جهان صنعت نیوز؛ تلسکوپ فضایی هابل با وجود برخی چالش‌ها، همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد. این رصدخانه اخیراً تصویر حیرت‌انگیزی را از یک منطقه فضایی به نام Westerhout 5 منتشر کرده است که با نام «سحابی روح» هم شناخته می‌شود.

براساس بیانیه وب‌سایت هابل، تصویر جدید سحابی روح منطقه‌ای درخشان با هاله‌ای از رنگ قرمز آتشین را نشان می‌دهد که به‌خاطر تابش‌های اچ-آلفا به این رنگ درآمده است. این تابش‌ها زمانی رخ می‌دهند که الکترون‌های پرانرژی در اتم‌های هیدروژن، انرژی از دست می‌دهند و به رنگ سرخ می‌درخشند.

در تصویر هابل از سحابی روح چه دیده می‌شود؟

سحابی روح در فاصله ۷۰۰۰ سال نوری با زمین قرار دارد و تلسکوپ هابل تصویر آن را در اواخر سال ۲۰۲۲ تهیه کرده است. این تصویر ویژگی‌های مختلف این سحابی را نشان می‌دهد. یکی از این ویژگی‌ها، وجود گوی‌های درحال تبخیر شناور (frEGG) است که می‌توان آن‌ها را به شکل ابرهایی تیره در بالای تصویر دید.

این frEGG که با نام KAG2008 globule 13 شناخته می‌شود، به گروهی از گوی‌های گازی تعلق دارد که با یونیزه‌کردن گازهای پیرامون خود توسط تابش‌های پرانرژی به‌وجود می‌آیند. این گازها سپس در فرایندی موسوم به تبخیر نوری پراکنده می‌شوند.

البته frEGG با EGG فرق دارد، چون از گاز پیرامون خود منفصل شده و ظاهری شبیه به یک قطره آب پیدا کرده است، ولی هر دو پدیده به‌عنوان بستری برای تولد ستارگان در نظر گرفته می‌شوند. آن‌طور که سازمان فضایی اروپا توضیح می‌دهد: «کدری نسبی این پدیده به این معناست که گاز داخل آن از یونیزه‌شدن و تبخیر نوری در امان می‌ماند. این مسئله برای شکل‌گیری پیش‌ستاره‌ها اهمیت زیادی دارد.»

تلسکوپ فضایی هابل از سال ۱۹۹۰ درحال فعالیت است و تاکنون بیش از ۱.۵ میلیون رصد انجام داده و منجر به نگارش بیش از ۱۸ هزار مقاله علمی شده است. این رصدخانه همچنان با رصد نور پرانرژی فرابنفش به فعالیت خود ادامه می‌دهد و مکمل فعالیت‌های رصدی جیمز وب در طول موج فروسرخ است.

منبع: دیجیاتو

دانش و فناوری
شناسه : 329967
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *