ایجاد فرصت های مطالعاتی در واحدهای صنعتی

جهان صنعت نیوز| رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عمده واحدهایی که دچار مشکل شده اند در بخش فناوری هم دارای مشکلات اساسی هستند، گفت: ایجاد فرصت های مطالعاتی در واحدهای صنعتی در دستور کار وزارت صنعت است.

وی در نشست روسای دانشگاه ها و موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری با رویکرد بررسی همکاری های صنعت و دانشگاه در شرایط تحریم، نهضت ساخت داخل را به عنوان محور اصلی فعالیت های وزارت صمت اعلام کرد و گفت: برای تحقق این موضوع باید کار انقلابی انجام شود.

او اظهار داشت: انتخاب عنوان رونق تولید برای سال جاری از سوی مقام معظم رهبری فرصت جدید برای مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت فرآهم آورد تا بتواند بیش ار پیش توان سایر بخش ها را برای حمایت از تولید با خود همراه کند.

رحمانی افزود: وزارت صنعت در ۷ محور اصلی شامل توسعه تولید و تعمیق ساخت داخل، توسعه صادرات غیر نفتی، توسعه معادن و صنایع معدنی، توسعه فناوری و شرکت های دانش بنیان با تغییر رویکرد از مونتاژکاری به نوآوری، مدیریت بازار و ساماندهی لجستیک تجاری، بهبود فضای کسب و کار مرتبط با بخش صنعت و تامین منابع مالی و توسعه سرمایه گذاری و همچنین در ۳۵ عنوان از برنامه عملیاتی اهداف رونق تولید را دنبال می کند.

رحمانی با اشاره به برنامه عملیاتی نهضت ساخت داخل در چارچوب محور اول اقدامات وزارت صنعت، معدن و تجارت، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری در دیدار اخیرشان با روساء و اساتید مراکز علمی و دانشگاه ها تاکید فرمودند، امروز وزارت صمت برنامه های خود را اعلام کرده و فعالان دانشگاهی نیز برای شروع همکاری های موثر وکارآمد باید پیش‌قدم شوند.

وی اضافه کرد: برای تحقق نهضت ساخت داخل باید کار انقلابی انجام دهیم و در این مسیر مراکز علمی، پژوهشی و فناوری دارای نقش بی بدیلی هستند.

وزیر صمت خاطرنشان کرد: خودکفایی، فعال‌سازی ظرفیت های خالی واحدها، افزایش صادرات، مدیریت ارز، ایجاد اشتغال پایدار در کشورمان و در شرایط امروز منوط به عملیاتی شدن اهداف نهضت ساخت داخل است.

* برگزاری نمایشگاه دایمی تعمیق ساخت داخل

رحمانی گفت: همه واحد های بزرگ صنعتی مستقلا و همه واحدهای کوچک و متوسط در قالب انجمن ها و تشکل های صنفی خود مکلف به برگزاری نمایشگاه دایمی معرفی نیازمندی های خود در بخش تامین قطعات و تجهیزات هستند و در همین راستا شرکت های خودرو سازی و تولید فولاد در این موضوع به عنوان پیشگام عمل می کنند.

وی تاکید کرد: نمایشگاه هایی از این دست بهترین شرایط ممکن برای معرفی نیازمندی های بخش صنعت به همه دانشگاهیان و محققان کشور را داراست و این عزیزان می توانند در قالب شرکت های دانش بنیان و یا استارت آپ ها برای طراحی و ساخت این اقلام وارد کار شوند.

* نهضت ساخت داخل تا خودکفایی کامل ادامه خواهد داشت

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: داخلی سازی نیازمندی های صنعتی و معدنی کشور محدود به زمان نیست و باید تا تحقق خودکفایی کامل در بسیاری از صنایع این برنامه را با حدیت دنبال کنیم.

وی تاکید کرد: بدون هیچ تردیدی حتی اگر شرایط تحریمی هم به ما تحمیل نشده بود، باید برای قطع برخی وابستگی ها و پایداری اقتصادمان ضرورت دارد که ساخت داخلی را جدی بگیریم.

* راه نجات صنعت، توسعه فناوری است

رحمانی با اشاره به رشد حجم قراردادهای همکاری بخش صنعت و دانشگاه از ۳۳۵ میلیارد تومان در سال ۹۲ به ۹۵۳ میلیارد تومان در سال ۹۶، اظهار داشت: این میزان از سطح همکاری و انعقاد قرارداد مالی میان دو بخش صنعت و دانشگاه علی‌رغم رشد موجود در حد پایینی است و باید فعال تر و اجرایی تر از پیش وارد فضای همکاری شویم.

وی ادامه داد: تنها راه نجات تولید و شکوفایی صنعت توسعه فناوری و توسعه صادرات است و ما در حوزه توسعه صادرات هم، همکاری با مراکز علمی و دانشگاهی را مغتنم می شماریم و آماده هرگونه همکاری، دریافت و اعمال نظرات مبتکرانه و خلاقانه در این بخش هستیم.

* ایجاد فرصت های مطالعاتی در واحدهای صنعتی

رحمانی اعلام کرد: علاوه بر وزارت صنعت، معدن و تجارت ، واحدهای صنعتی نیز با تغییر رویکرد از همکاری با دانشگاه ها استقبال می کنند و به این منظور ایجاد فرصت های مطالعاتی در واحدهای صنعتی در دستور کار است.

وی افزود: عمده واحدهایی که دچار مشکل شده اند در بخش فناوری هم دارای مشکلات اساسی هستند و این نشان دهنده ضرورت توسعه همکاری های دو طرف است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: در گذشته ارتباط رضایت بخشی میان دانشگاه و صنعت برقرار نبوده و در بسیاری از موارد دو طرف رضایت یکدیگر را از همکاری متقابل جلب نکرده اند، لذا در این خصوص باید گام های مناسبی برداشته شود که نهضت ساخت داخل، مطلع و مقدمه خوبی برای ایجاد همکاری های مشترک موفق در آینده نزدیک است.

اقتصاد کلانپیشنهاد ویژه

شناسه : 33001
لینک کوتاه :
دکمه بازگشت به بالا