xtrim

کدام بخش بیشترین اشتغال را دارد؟

جهان صنعت نیوز|   آغاز این هفته با روز جهانی تعاون همراه بود و طبعاً بیشتر اخبار به موضوع تعاونی‌ها و جایگاه بخش تعاون در اقتصاد ملی اختصاص داشت.

در این راستا نشست هم اندیشی توسعه بخش تعاون برگزار و در آن نشست اولین سامانه تأمین مالی خرد تضمین شده در قالب امضای تفاهم‌نامه میان معاونت تعاون وزارت کار، صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری بخش تعاون و صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران راه‌اندازی شد. هدف از این تفاهم نامه تأمین مالی تعاونی‌ها و سرمایه‌گذاری در بخش تعاونی‌ها به ویژه استارت‌آپ‌هایی است که خروجی آن‌ها به صورت تعاونی خواهد بود.

دیدار وزیر کار کشورمان با وزیر کار و امور اجتماعی سوریه و امضای سند همکاری مشترک در حوزه رفاه و اشتغال از دیگر رویدادهای این هفته بود. این دیدار که همزمان با بازدید از مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای البرز صورت گرفت، به امضای سند همکاری مشترک در زمینه ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، اعزام نیروی کار و تبادل دانش و تجربه میان دو کشور منجر شد.

ارتقای روابط دوجانبه، گسترش همکاری‌های فنی به ویژه در حوزه رفاه و اشتغال، کارآفرینی و توسعه برنامه‌های توانبخشی از دیگر محورهای گفت‌وگوی دو وزیر بود.

بر اساس گزارش مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار از نتایج طرح آمارگیری نیروی کار مرکز آمار ایران که این هفته منتشر شد، در بهار امسال از مجموع ۲۷ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۴۳۱ نفر جمعیت فعال کشور، ۲۴ میلیون و ۳۸۲ هزار و ۷۴۴ نفر شاغل و ۲ میلیون و ۹۵۶ هزار و ۶۸۷ نفر بیکار بوده‌اند.

مشارکت اقتصادی مردان در بهار ۹۸ بیش از زنان بوده و نرخ بیکاری کشور نسبت به بهار و زمستان سال گذشته ۱.۳ درصد کاهش داشته است. در حالی که نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته ۱۲.۱ درصد بوده نتایج طرح آمارگیری نیروی کار کشور از کاهش ۱۰.۸ درصدی نرخ بیکاری در بهار امسال خبر می‌دهد.

همچنین بررسی اشتغال بخش‌های عمده اقتصادی نشان می‌دهد که بخش خدمات با ۴۹.۶ درصد بیشترین سهم اشتغال را به خود اختصاص داده است. بخش‌های صنعت با ۳۱.۵ درصد و کشاورزی با ۱۸.۹ درصد در رتبه‌های بعد قرار دارند.

در همایش بزرگداشت روز جهانی تعاون و به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد تأسیس اتاق تعاون ایران ازدو سامانه باتا و مهتا رونمایی شد. باتا با هدف ایجاد بانک اطلاعات کامل در حوزه تعاون و مهتا سامانه مدیریت هوشمند توزیع کالاهای اساسی است تا از این طریق کالاهای اساسی مردم تحت یک سامانه هوشمند توزیع شود.

دژپسند – وزیر اقتصاد و دارایی – در این همایش رونماییشبکه ملی مدیریت هوشمند توزیع اقلام اساسی (مهتا) را اتفاق بسیار مهمی در حوزه تعاون دانست و تأمین و توزیع کالا از مجرای تعاونی‌ها را فرصتی بی نظیر برای شکافتن راه‌های محدود شده دولت در جهت تأمین کالاهای اساسی مردم عنوان کرد.

وی همچنین به هدف گذاری سهم ۲۵ درصدی بخش تعاون از اقتصاد ملی اشاره و خاطر نشان کرد: امروز سهم تعاون در اقتصاد ملی شش تا هفت درصد است و تا تحقق سهم ۲۵ درصدی فاصله زیادی داریم؛ لذا برای اینکه این هدف محقق شود باید از فرصت‌های موجود در اقتصاد تعاونی به بهترین شکل استفاده کنیم.

اقتصاد کلان
شناسه : 33630
لینک کوتاه :