xtrim
با افزایش مراجعه مبتلایان به مراکز درمانی؛

کرونا بر می گردد؟

«کرونا تمام شده؟!» این سوال نه تنها فکر 85 میلیون ایرانی را درگیر کرده، بلکه بعد از گذشت سه سال هنوز مردم سراسر جهان با مرگ دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

به گزارش جهان صنعت نیوز، براساس اعلام رسمی وزارت بهداشت طی دو روز گذشته ۱۲۲ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی و ۶۶ نفر از آنها بستری شدند. اما به گفته اورژانس برخی بیمارستان‌ها میزان مراجعه بیماران سرپایی با علائم گرفتگی صدا، درد گلو، ضعف جسمانی به‌مراکز درمانی بیشتر شده است.

از طرفی بسیاری از مردم هم علائمی از این دست دارند. اما به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند. زیرا هنوز بر این عقیده‌اند که به یک سرماخوردگی معمولی دچار شده‌اند.

اما به باور بسیاری از کارشناسان این حوزه کرونا هنوز تمام نشده و امکان اوج دوباره آن با عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد. چراکه آمارهای رسمی نشان می‌دهد هرچه هست موارد ابتلا و حتی مرگ‌ومیر ناشی از کرونا بیشتر شده است.

opal

نارنجی های کرونایی بیش تر شد

 همین چند روز قبل بود که وزارت بهداشت از افزایش تعداد شهرها با وضعیت نارنجی خبر داد. از وضعیت شهرها هم می‌توان متوجه افزایش موارد مراجعه به مراکز درمانی شد. به طور مثال رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، از افزایش ملایم روند ابتلا به عفونت‌های حاد تنفسی در استان فارس خبر داده است.

سید وحید حسینی گفته که «وضعیت مراجعان مراکز تشخیصی و درمانی استان نشان‌دهنده افزایش ملایم ابتلا به عفونت‌های حاد تنفسی در استان است. این موضوع با توجه به نزدیک بودن تعطیلات نوروز ۱۴۰۲ و افزایش برگزاری آیین‌ها و دورهمی‌ها، نگرانی در مورد وضعیت موارد عفونت‌های حاد تنفسی را بیشتر می‌کند.»

همچنین پیام طبرسی رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفت: «ابتلا به کرونا در یکی دو هفته اخیر بیشتر شده است. لذا موارد اخیر مراجعه‌کننده‌ها به مراکز درمانی می‌تواند هم ناشی از کووید و هم ناشی از سایر ویروس‌ها و بیماری‌های تنفسی فصلی باشد. اخیرا هم مسافرت‌ها بیشتر شده و همه اینها سبب افزایش موارد بیماری شده است.»

موج جدید کووید در راه است

اما در این میان یکی از متهمان همیشگی، ویروس کرونا است. ویروسی که اگرچه به نظر می‌رسد سر آرامی گرفته، اما شاید خودش را برای یک شیوع مجدد آماده می‌کند.

دکتر‌هادی یزدانی، مدتی قبل با توجه به مراجعه‌کنندگانش در توئیتر نوشت: «علائمی شبیه به سرماخوردگی را به حساب کرونا بگذارید.»

وی درباره افزایش مراجعه‌کننده‌ها به مراکز درمانی با علائم شبیه سرماخوردگی گفت: «امروز با حجم زیاد مراجعه بیماران سرپایی روبه‌رو هستیم. به‌نظرم با در نظر گرفتن علائم و سیر جهانی تحول ویروس‌ها این مراجعه‌های اخیر به مراکز درمانی نشانه‌های ابتلا به کووید است.»

یزدانی افزود: «با بررسی‌های انجام شده و با توجه به کاهش ابتلا به ویروس RSV، آنفلوآنزا و ویروس‌هایی که سبب سرماخوردگی می‌شوند، احتمالا ابتلاهای اخیر مربوط به کروناست. تقریبا یک سال می‌شود که درگیر اومیکرون هستیم. در این روزها زیرسویه‌های زیادی از اومیکرون وجود دارند که با سرعت بالا در حال تغییرات هستند. تغییرات آنها هم به معنای سبک شدن بیماری و ضعیف شدن ویروس نیست. طوری که در مواجهه‌های اخیر شاهدیم علائم و دوره بیماری ماندگارتر است. همین‌طور ابتلای مجدد و چندباره بیشتر شده و سرعت انتقال عامل بیماری‌زا زیاد است.»

این پزشک درباره افزایش موارد ابتلا بیان کرد: «به‌نظرم دوران ماه عسل ایمنی که از طریق تزریق واکسن کرونا ایجاد شد به پایان رسیده است. مدت زمان زیادی از تزریق واکسن می‌گذرد و آهسته آهسته ایمنی کم می‌شود. هنوز در دنیا این بحث وجود دارد که باید به‌طور سالانه واکسن کرونا را تزریق کرد یا نه.»

کرونا سرماخوردگی نیست

یکی از مواردی که بیماران اخیرا با آن مواجه شده‌اند تکرار ابتلا به بیماری‌های تنفسی با علائم شبیه سرماخوردگی است. یزدانی درباره این تکرار گفت: هنوز بعد از سه سال این نکته توسط برخی پذیرفته نشده که کرونا سرماخوردگی نیست. تکرار ابتلا به بیماری خیلی آزار‌دهنده است.

این یکی از ویژگی‌های کروناست، ضمن اینکه سرماخوردگی عوارض طولانی‌مدت ندارد. اما بعد از ابتلا به کرونا یک دنیای وسیعی وجود دارد به نام لانگ‌کووید، که به عوارض طولانی‌مدت این بیماری اشاره دارد. به نظرم هنوز وسط زلزله کرونا هستیم، آمارهایی که طی سال‌های آینده منتشر خواهد شد به‌خوبی نشان می‌دهد که با حجم زیادی از عوارض کرونا روبه‌رو هستیم.

عوارض کرونا بیش تر از سرماخوردگی است

یزدانی با اشاره مجدد به تکرار ابتلا به کرونا گفت: هربار ابتلا به کرونا حجم عظیمی از ویرانی و عوارض برای فرد بیمار باقی می‌گذارد. کمترین آن خستگی ناشی از بیماری است. طوری که یک فرد متوجه می‌شود دائم پشت‌سر هم مریض شده است. تردید نکنید ابتلای مکرر به کرونا می‌تواند به اندام‌های دیگر آسیب برساند.

او ادامه داد: حداقل آسیب‌ها می‌تواند اختلالات روانی ناشی از کووید باشد، از عوارض عمومی مانند ضعف‌های بی‌دلیل، ریزش موها، اختلالات اضطرابی و افسردگی، کاهش تمرکز افراد، مستعد شدن افراد برای اختلال‌های انعقادی و سکته‌هایی که ممکن است افراد بعد از ابتلا به کووید با آن مواجه شوند و مواردی مانند اختلالات ریوی و حتی اختلالات جنسی از عوارض طولانی‌مدتی هستند که می‌تواند سراغ خیلی‌ها برود، لذا همه چیز زنده ماندن نیست خیلی مواقع کیفیت زندگی افراد به‌نسبت قبل از ابتلا به کووید تغییر می‌کند.

یزدانی در پایان اظهار کرد: به‌هرصورت شواهد و مطالعات نشان داده که افرادی که واکسن تزریق کرده‌اند در مقایسه با آنهایی که واکسن تزریق نکرده‌اند، مرگ‌ومیر و عوارض کمتری را تجربه می‌کنند و حتی گاهی طول دوره بیماری در آنها کوتاه‌تر است.

همچنان ماسک بزنید

«دکتر حمید سوری» متخصص اپیدمیولوژی نیز در ادامه گفت: وضعیت فعلی کرونا در ایران چندان روشن نیست. چون در مورد وضعیت پراکندگی ویروس در ایران، نوع زیرسویه‌های در حال چرخش و میزان افراد مبتلا به اومیکرون در کشور اطلاعات دقیقی نداریم. ضمن اینکه در سطح بین‌المللی نیز معلوم نیست در آینده چه اتفاقی می‌افتد. رفتار ویروس کرونا قابل پیش‌بینی نیست و هر زمان ممکن است با یک جهش ویروس به نقطه اول برگردیم.

وی افزود: اعلام پایان پاندمی شاخص دارد. شاخص این است که حداقل دو دوره ۱۴ روزه میزان ابتلا به کرونا صفر باشد. اما چون آمارهای در دسترس وزارت بهداشت عموما آمار مرگ و موارد بستری است از وضعیت ابتلا و انتقال ویروس در جامعه اطلاعات دقیقی نداریم. بنابراین نمی‌توانیم پیش‌بینی دقیقی از آینده کرونا داشته باشیم.

به طور کلی در کشور به صورت انفعالی عمل می‌کنیم. در سطح دنیا نیز با وجود کاهش موارد ابتلا و مرگ هنوز انتقال برخی زیرسویه‌های اومیکرون در دنیا ادامه دارد. موارد مرگ این بیماری نیز در برخی کشورها دیده می‌شود.

با اینکه متخصصانی مانند دکتر سوری معتقدند جنگ با کرونا تمام نشده است، اما از زمان پیدایش ویروس کرونا و اعلام پاندمی و پس از عوارض سنگین و کم‌سابقه سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، فردی و اجتماعی کرونا هیچ زمانی چنین آرامشی در دنیا حاکم نبوده است.

 سفر بین کشورها افزایش یافته است. بسیاری از مردم به زندگی و کار روزمره بازگشته‌اند.

 احتمال اعلام پایان پاندمی کرونا از سوی سازمان بهداشت جهانی در آینده نزدیک وجود دارد. اما برخی کارشناسان نیز بر این عقیده‌اند که با پایان محدودیت‌ها کرونا بار دیگر اوج می‌گیرد و جان‌های بیشتری را می‌ستاند. بنابراین بسیاری از پزشکان عفونی همچنان بر استفاده از ماسک در فضاهای بسته و رعایت پروتکل‌های بهداشتی تاکید دارند.

اجتماعی و فرهنگیاخبار برگزیده
شناسه : 338068
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *