سود ارزی سرمایهگذاران آلمانی از سرمایه گذاری در بانکهای ایرانی
جهان صنعت نیوز| عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به افزایش نقدینگی در جامعه، گفت: تورم ۲۵ درصدی و ثابت نگه داشتن نرخ ارز در طول سالیان متمادی در ایران باعث آسیبهای بسیاری به اقتصاد کشور شد، چراکه وارد کننده با دلار هزار تومانی به راحتی واردات انجام میداد اما تولیدکننده هر سال با ۲۵ درصد تورم روبرو بود.
نمایده مردم ساوه و زرندیه در مچلس شورای اسلامی با بیان اینکه به نظر میرسد ثابت نگه داشتن نرخ ارز و مشکلات ناشی از آن عمدی بوده است، افزود: در سالهایی که نرخ ارز ثابت بود سرمایهگذاران بسیاری از آلمان و امارات در بانکهای ایرانی سرمایه گذاری کردند و پس از ۵ سال ۲۴% سود دلاری به دست آوردند.
وی اظهار کرد: ثابت نگه داشتن نرخ دلار با تورم ۲۵ درصدی اشتباه بزرگی بود،دولت با پرداخت سوبسید نرخ ارز را ثابت نگه میداشت و این امر باعث فعالیت دلالان و مصرف گرایی محض در کشور شد.
این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: اگر در حال حاضر در حساب ارزی ایران ۴۰۰ میلیارد دلار -حاصل از درآمد نفتی- وجود داشت هیچ کشوری نمیتوانست ما را تحریم کند و حتی اگر تا چندین سال نیز ایران تحریم می شد به دلیل داشتن ارز کافی میتوانست تمام نیاز خود را از کشورهای مانند روسیه تامین کند اما به دلیل بریز و بپاش و پرداخت سود بانکی در سالهای گذشته هرچه درآمد نفتی به دست آمد، خرج کرد.
منصوری با بیان اینکه در چهار سال آینده نقدینگی در ایران از ۴۰ سال گذشته نیز بیشتر میشود، گفت: در حال حاضر نقدینگی موجود در جامعه یک هزار و هشتصد هزار میلیارد تومان است که در ۴ سال آینده یک هزار و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز به این رقم افزوده میشود این در حالی است که ۴ سال گذشته نقدینگی موجود در جامعه ۹۰۰ هزار میلیارد تومان بود.
وی با بیان اینکه اقتصاد در ایران سلیقهای اداره میشود، تاکید کرد: در علم اقتصاد تمام هزینه ها باید بر اساس درآمد باشد که دولت این امر را اجرایی نمیکند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به ثابت بودن نرخ ارز در سوریه اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ارزش پول سوریه -علیرغم اینکه با جنگ روبه رو است- در برابر دلار، کاهش چندانی پیدا نداشت اما ایران علی رغم تمام درآمدها با کاهش شدید ارزش پول ملی مواجه شد علت این امر هزینه های زیاد کشور است در واقع هر درآمدی که به دست آمده برای آن خرجی تراشیده شده است.
اقتصاد کلان
لینک کوتاه :