xtrim

چند نکته امنیتی هنگام استفاده از وای‌فای رایگان

اگرچه استفاده از وای فای رایگان در مکان‌های عمومی می‌تواند حس خوشایندی را برای کاربران ایجاد کند اما بهتر است برای حفظ اطلاعات شخصی خود به چند نکته امنیتی توجه کنند.

به گزارش جهان صنعت نیوز، جدای از اینترنت دیتای گوشی‌ها، اینترنت وای‌فای عمومی خصوصا اگر رایگان باشد، بسیار وسوسه‌برانگیز و مورد استفاده کاربران است. این در حالی است که هکرها هم دقیقا در همان مکان‌های رایگان و در دسترس کمین کرده‌اند و به‌دنبال راهی برای نفوذ به اطلاعات شما هستند.  

اگرچه امروزه بسته‌های اینترنتی اپراتورها برای اکثر گوشی‌های هوشمند فعال است، اما همچنان نیاز به وای‌فای در برخی اماکن و در شرایطی که به هر دلیل اینترنت گوشی فعال نیست، حس می‌شود. بنابراین وای‌فای‌ شهری با قابلیت ارایه سرعت و کیفیت بالا و گاهی رایگان برای کاربرانی که در لحظه به اینترنت موبایل خود دسترسی ندارند و همچنین با توجه به نیاز ابزارهای فاقد سیم‌کارت مانند لپ‌تاپ و تبلت‌ به وای‌فای، مورد توجه بسیاری از کاربران است.

در گذشته از سوی مسئولان مربوطه گفته شده بود خدمات وای‌فای با حجم مشخص باید برای رفاه مردم قرار گیرد، همان‌طور که در دنیا مرسوم است باید این اتفاق بیفتد که در اماکن عمومی مانند پایانه‌های مسافربری، فرودگاه‌ها و ایستگاه‌های قطار، ورزشگاه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و اماکن مذهبی، خدمات اینترنتی را تا حجم معینی از طریق توسعه شبکه‌های وای‌فای به‌صورت مجانی در اختیار مردم قرار دهند.  کما اینکه در برخی از نقاط شهری هم برخی از اپراتورهای اینترنتی اقدام به این کار کرده‌اند.

در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان استفاده از وای‌فای در فضاهای شهری و عمومی مانند میدان‌ها، ایستگاه‌های اتوبوس، بیمارستان‌ها و دانشگاه‌ها به امری عادی تبدیل شده است و بعضا شهرداری‌ها سعی می‌کنند با ارایه وای‌فای، رضایت خاطر شهروندان را کسب کنند. با وجود این، در کشور ما وای‌فای شهری هنوز به صورت گسترده به اجرا درنیامده است. طی چند سال گذشته شرکت گوگل برنامه ارائه خدمات رایگان اینترنت وای‌فای خود را آغاز کرده است. این خدمات در کشور هند ارائه شده و گوگل این کار را برای اینکه افراد بیشتری آنلاین شوند و بتوانند به خدمات این شرکت دسترسی یابند، انجام داد. این کار در سال ۲۰۱۶ به افزایش ۱۵ دقیقه‌ای مصرف روزانه داده از طریق گوشی‌های هوشمند انجامید؛ همچنین اعلام شده بود قصد دارد خدمات وای‌فای رایگان خود را در اندونزی ارائه دهد که در ایستگاه‌های راه آهن، دانشگاه‌ها و دیگر نقاط عمومی در دسترس و برای همه مردم قابل استفاده خواهد بود.

وای فای عمومی اگرچه بسیار سودمند بوده و فواید بسیاری مانند اتصال به اینترنت در هر لحظه و مکان در آن نامحدود است اما به دلیل اینکه سیستمی عمومی و همگانی بوده و تمامی کاربران از یک نام کاربری و رمز عبور استفاده می کنند، ناخودآگاه کاربران را به سمت نا امنی در آن مکان پیش می‌برد و افزایش کلاهبرداری‌های گوناگون را به دنبال خواهد داشت و زمینه ارتکاب جرم و سوء استفاده برخی از سودجویان فضای سایبری را فراهم کرده است.

کارشناسان و متخصصان امنیت سایبری در این زمینه گفته اند به صورت کلی، استفاده از اینترنت وای‌فای که در اماکن عمومی مانند رستوران، خیابان‌ها، کافه‌ها و فروشگاه‌های مختلف ارائه داده می‌شود، ضریب امنیت بسیار پایینی دارد و شهروندان و کاربران گوشی‌های هوشمند و رایانه باید از تمامی تهدیدات، خطرها و ریسک‌هایی که این سرویس‌های وای‌فای عمومی برایشان ایجاد می‌کند، مطلع و آگاه باشند.

آنها به منظور جلوگیری از نفوذ هکرها و سرقت اطلاعات شخصی و مالی کاربران به تمامی شهروندان توصیه می کنند که به هیچ عنوان از سرویس های وای فای عمومی استفاده نکنند در غیر این صورت باید منتظر اتفاقات ناخوشایندی مانند سرقت اطلاعات بانکی، اطلاعات مدارک شناسایی و تصاویر شخصی خود باشند.

توجه به چند نکته امنیتی هنگام استفاده از وای فای رایگان

اگر قصد استفاده از وای‌فای عمومی را دارید، برای جلوگیری از حمله هکرها به اطلاعاتتان، تا جای ممکن سعی کنید از شبکه‌هایی که دارای کلمه عبور اختصاصی هستند، استفاده کنید و قبلا در مورد آن شبکه از مسئولان مربوطه راهنمای‌هایی لازم را بگیرید. همچنین سعی کنید نام شبکه‌ای که از آن استفاده می‌کنید را بشناسید؛ بهتر است قبل از اتصال به اینترنت از یک مسئول در مکانی که هستید در مورد ویژگی‌های وای‌فای مورد نظر سوال کنید.

در صورت ضرورت وصل شدن شبکه‌های عمومی مطمئن باشید که از وی‌پی‌ان مطمئن استفاده می‌کنید. تنها به شبکه‌هایی که با پسورد محافظت می‌شوند وصل شوید. استفاده از کانکشن‌های WPA و WPA۲ که مخفف WI-FI Protected Access هستند، اگرچه امنیت کمی را ایجاد می‌کنند اما به هر حال کارساز هستند.

علاوه بر موارد ذکر شده هنگامی که به شبکه‌های عمومی وای‌فای متصل هستید، به حساب‌های بانکی، ایمیل، شبکه‌های اجتماعی وارد نشوید و اطلاعات حساس و مهم‌تان را از طریق وای‌فای عمومی ارسال نکنید. نام‌های کاربری و رمز عبور و پسورد دوم خود را بلافاصله بعد از اتمام کار تغییر دهید.

تمام پسوردهای خود را مشابه پسوردهای قبلی‌ انتخاب نکنید زیرا این کار به نوعی گذاشتن لقمه در دهان افراد سودجوست؛ اگر هم گاهی پسورد خود را عوض کنید، امنیت بیشتری دارد. اگر از اینترنت استفاده نمی‌کنید حتما وای‌فای خود را غیرفعال کنید تا سایرین نتوانند سوء‌استفاده کنند.

همچنین اگر در حال کار با یک کامپیوتر عمومی هستید مراقب اطراف خود باشید، آنها به راحتی می‌توانند اطلاعات شما را موقع وارد کردن به کی‌بورد حفظ کنند. قابلیت به اشتراک‌گذاری‌ فایل‌ها، چاپگرها و غیره و یا امکان ارتباط از راه دور به دیگر سیستم‌های کامپیوتری مستقر در آن مکان را خاموش کنید. همچنین دقت داشته باشید تمامی سایت‌های مهم در فرم‌های ورود اطلاعات خود از ارتباط امن Https استفاده می‌کنند نه Http و این پروتکل می‌تواند تا حدودی ایمن باشد.

دانش و فناوری
شناسه : 344808
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *