xtrim
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران؛

امیدی به اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم نیست

به گفته مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران، با تغییر مدیریت وزارت جهاد نمی‌دانیم چه اتفاقی در خصوص اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم قرار است رخ دهد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، رئیس شورای بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به آنالیز هزینه تمام شده تولید، قیمت خرید تضمینی هر کیلو گندم ۱۷ هزار تومان پیشنهاد شد. در صورت اصلاح نرخ خرید تضمینی گندم و افزایش میزان خرید، پیش‌بینی می‌شود که نیازی به واردات نداشته باشیم.

با توجه به افزایش هزینه‌های تولید و تورم، بنیاد ملی گندمکاران به نمایندگی از جامعه کشاورزان طی نامه‌ای به کمیسیون کشاورزی و رئیس جمهور و وزارت جهاد خواستار اصلاح قیمت خرید تضمینی شد.

این موضوع تاکنون محقق نشده است. بسیاری از دست اندرکاران بخش کشاورزی نیز با تعیین قیمت خرید تضمینی گندم کمتر از ۱۷ هزارتومان توسط مراکز خرید و شورای قیمت‌گذاری تذکر دادند.

opal

پارامترهای تعیین قیمت خرید تضمینی گندم

محمدجواد عسگری، رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: دولت به عنوان متولی امنیت غذایی در کشور باید برنامه جدی و هدفمند در رابطه با تامین محصولات و فرآورده‌های کشاورزی مورد نیاز مردم بویژه در زمینه کالاهای اساسی نظیر گندم مصرفی داشته باشد.

برآورد قیمت جهانی گندم، هزینه‌های تولید و سود متعارف کشاورزان از پارامترهای تاثیرگذار در قیمت خرید تضمینی گندم‌ محسوب می‌شود.

عدم تعیین نرخ واقعی گندم تهدید جدی برای منافع ملی محسوب می‌شود. اگر قیمت گندم از نرخ خوراک کمتر باشد، گندم تولیدی به جای مراکز دولتی روانه واحدهای دامداری یا بازار آزاد می شود که با این وجود سهل انگاری نباید اتفاق بیفتد.

رئیس کمیسیون کشاورزی ادامه داد: در جلسات مختلف کارشناسی به ضرورت تامین کالاهای اساسی بویژه گندم تاکید ویژه‌ای داشته‌ایم. تا متولیان و مسئولان امر براساس شرایط حاکم بر جامعه و تحولات منطقه‌ای نسبت به برنامه‌ریزی جهت اجرایی کردن سیاست‌های امنیت غذایی اهتمام جدی داشته باشند.

وضعیت مزارع دیم گندم خوب است

عطااله هاشمی، عضو شورای هماهنگی تشکل‌های بخش کشاورزی گفت: با توجه به بارش‌های اخیر، نگرانی‌ها در خصوص مزارع دیم مرتفع شده است.

به گفته او، طی روزهای اخیر برداشت گندم از استان‌های بوشهر و سیستان و بلوچستان آغاز شده است. همچنین وضعیت گندم در استان‌های خوزستان، فارس، کرمانشاه و برخی استان‌های شمال غرب مساعد است.

هاشمی ادامه داد: برآوردها حاکی از آن است که تولید گندم به ۱۱ تا ۱۲ میلیون تن برسد که در صورت اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم ، میزان خرید نسبت به سال قبل بیشتر خواهد بود.

رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: در خصوص اصلاح قیمت نامه‌نگاری با ریاست جمهور، مجلس و وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت که با وجود افزایش هزینه‌های تولید باید تجدید نظری در قیمت صورت گیرد.

به گفته او، با توجه به آنالیز هزینه تمام شده تولید، نرخ پیشنهادی خرید تضمینی هرکیلو گندم ۱۷ هزارتومان پیشنهاد شد که رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس با این نرخ موافقت کرد.

هاشمی گفت: اگر اعتبار مورد نیاز خرید تضمینی گندم تامین شود، کشاورزان نسبت به تحویل گندم به مراکز دولتی رغبت بیشتری دارند. در جلسه اخیر با رئیس جمهور، توضیحات لازم در خصوص وضعیت تولید، هزینه ها و… را دادیم. در این جلسه گفته شد که در صورت تامین اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه و شورای اقتصاد، نرخ خرید تضمینی گندم در هفته آینده ابلاغ می‌شود.

رئیس شورای بنیاد ملی گندمکاران گفت: با اصلاح قیمت خرید تضمینی و افزایش میزان خرید پیش‌بینی می‌شود که نیازی به واردات نداشته باشیم.

اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم در هاله ای از ابهام

علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به تغییر وزیر جهاد کشاورزی، فعلا امیدی به اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم نیست. هرچند قرار بود دوشنبه در جلسه شورا نرخ تعیین شود.

به گفته او، با تغییر مدیریت وزارت جهاد نمی‌دانیم چه اتفاقی در خصوص اصلاح قیمت قرار است رخ دهد.

ایمانی ادامه داد: با توجه به آغاز برداشت گندم از اواسط فروردین، بسیاری از کشاورزان تمایلی به تحویل گندم ندارند. چراکه خرید با نرخ ۱۳ هزار تومان توجیه اقتصادی ندارد.

مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به شرایط مساعد تولید پیش‌بینی می شود که خرید تضمینی گندم با اصلاح نرخ مساعد شود. در غیراین صورت به سبب افزایش هزینه‌های تولید، کشاورزان رغبتی به تحویل گندم ندارند. در این شرایط باید منتظر ماند و دید که چه اتفاقی در هفته آینده رخ می‌دهد.

با توجه به آغاز برداشت گندم از ۱۰ فروردین انتظار می‌رود که هرچه سریع‌تر اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم صورت بگیرد. چراکه در شرایط کنونی بسیاری از کشاورزان رغبتی به تحویل گندم به مراکز دولتی ندارند. درحالیکه با اصلاح قیمت، کشور از واردات گندم بی‌نیاز می‌شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

اخبار برگزیدهکشاورزی
شناسه : 346248
لینک کوتاه :

1 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *