xtrim

اهمال بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری کشف رگه‌‌های زغال سنگ

جهان صنعت نیوز|  عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به وضعیت معدن زغال سنگ سوادکوه، گفت: معدن البرز مرکزی که تحت نظر شرکت زغال سنگ البرز مرکزی قرار دارد و این شرکت نیز زیرمجموعه تهیه و تولید شرکت فولاد است.

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی افزود: پیش از انقلاب این معدن دولتی بود اما پس از پیروزی انقلاب استخراج از آن به بخش خصوصی واگذار شد و شرکت فولاد تاکنون سرمایه‌گذاری‌های کلانی برای کشف و شناسایی رگه‌های معادن و زغالشویی در این معدن انجام داده است.

عضو هیات رییسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس بیان کرد: تولید آهن کوره بلند تنها در شرکت ذوب آهن اصفهان انجام می‌گیرد که ممکن است سوء استفاده هایی در این زمینه رخ دهد چرا که زمانی که یک شرکت به صورت انحصاری تمام زغال سنگ های کشور را خریداری می‌کند از پرداخت بدهی خود به کارخانه‌های تولیدکننده زغال سنگ همانند خودروسازی‌ها خودداری می‌کنند به این معنا که یا بدهی‌ها را پرداخت نمی‌کند یا مطالبات کارخانه های تولید زغال سنگ را با تأخیر پرداخت می‌شود.

وی اظهار کرد: قیمت زغال سنگ در برهه‌ای تابع قیمت‌های بین‌المللی بود اما در حال حاضر براساس نرخ دلار قیمت مناسبی دارد و حتی در صورت برنامه‌ریزی مناسب قابلیت صادرات نیز دارد.

این نماینده مردم در مجلس دهم خاطرنشان کرد: زیرساخت‌های تولید زغال سنگ مناسب نیست و بخش خصوصی نیز تلاشی برای بهبود این وضعیت انجام نداده و به امکانات قدیمی بسنده می کند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کارگران کارخانه شرایط سختی دارند، ادامه داد: بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر در بخش زغال‌سنگ این منطقه مشغول به فعالیت هستند اما شرایط کاری آنها بسیار سخت است.
رضیان با بیان اینکه در حال حاضر قیمت زغال سنگ مناسب است، تصریح کرد: قیمت کنونی باعث شده تولید زغال‌سنگ سودده شود این در حالی است که در سال‌های گذشته به دلیل نرخ پایین ارز تولید این ماده معدنی عایدی چندانی نداشت.

وی با بیان اینکه شرکت ایمیدرو باید برنامه‌ریزی مناسبی برای استفاده از ظرفیت معادن زغال سنگ داشته باشد، تاکید کرد: شناسایی رگه‌های زغال سنگ به سرمایه‌گذاری نیاز دارد و در حال حاضر اقدامی برای شناسایی رگه‌های جدید صورت نمی‌گیرد و فعالان این عرصه به ظرفیت های قدیمی بسنده کردند.

رضیان با بیان اینکه به دلیل عدم برنامه‌ریزی مناسب، گمانه‌زنی‌ها و حفر چاه‌ها برای رسیدن به زغال سنگ به نتیجه مطلوبی نمی‌رسد، اظهار کرد: ذخیره‌ زغال سنگ شناسایی شده در حوزه انتخابیه اینجانب بیش از ۳ میلیون تُن است که می‌تواند حدود ۲۰ تا ۳۰ سال تولید را تامین کند.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ظرفیت زغال شویی این منطقه، توانایی شستن سالانه ۵۰۰ هزار تن زغال را دارد در حالی که در منطقه تنها ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار تُن زغال سالانه تولید می‌شود به همین دلیل به جای اینکه کارگران سه شیفت کار کنند تنها یک شیفت مشغول به فعالیت هستند.

نماینده مردم قائمشهر، سوادکوه و جویبار در مجلس شورای اسلامی گفت: مقرر بود در زغالشویی سوادکوه ۶۰۰ نفر مشغول به کار شوند اما در حال حاضر به دلیل عدم استفاده از ظرفیت ۱۰۰ درصدی معدن زغال سنگ تنها حدود ۲۰۰ نفر مشغول هستند.

وی ادامه داد: اگر چه قرار بود کارخانه کُک سازی در منطقه ساخته شود اما محیط زیست تاکنون مجوز این کار را صادر نکرده است، بنابراین مقرر شد؛ شرکت ایمیدرو کارخانه نورد فولاد را در این منطقه احداث کند تا مشکل تاخیر در کک سازی تا حدودی حل شده و نیروی انسانی به کار گرفته شود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه اقدامات لازم برای احداث کارخانه کک سازی انجام گرفته و سرمایه گذاری آن نیز تامین شده است و به زودی احداث می‌شود، گفت: صد در صد از ظرفیت معدن موجود در منطقه به صورت ۱۰۰ درصدی استفاده نمی‌شود و تنها حدود یک هزار نیروی انسانی در این معادن مشغول به کار هستند.

اقتصاد کلان
شناسه : 34938
لینک کوتاه :