استراحت پس از روزهای پرتلاطم؛

بورس به خواب زمستانی فرو می‌رود؟

پس از چند روز ملتهب، بورس روز سه‌شنبه معاملات نسبتا متعادلی را پشت سر گذاشت. در این شرایط محتمل ترین سناریو پیش روی بازار سهام چیست؟

به گزارش جهان صنعت نیوز، اغلب کارشناسان بر این باورند که با توجه به صعود بورس در چند ماه گذشته و همچنین شوک سقوط شاخص کل، بورس برای بازگشت به مسیر صعودی خود به استراحت نیاز دارد. در این شرایط محتمل‌ترین سناریو پیش روی بازار سهام متعادن شدن معاملات است. شاید معاملات روز دوشنبه را نیز بتوان در راستای این سناریو تحلیل کرد.


البته در این میان،‌ برخی به روند معاملات بورس بدبین هستند. در حقیقیت این گروه معتقدند که شوک منفی شدید بازار سهام در روزهای گذشته باعث شده که بسیاری از پول‌های ترسو برای جلوگیری از تکرار تجربه سال ۱۳۹۹ از بازار خارج شوند. این موضوع منجر خواهد شد که بورس برای چند ماه شرایط رکودی را تجربه کند.

بورس به استراحت نیاز دارد

به گفته برخی کارشناسان و با توجه به شرایط موجود بازار سهام و همچنین اقتصاد کلان، بورس تهران اکنون در محدوده‌ای است که نیاز به استراحت دارد. همین موضوع به روند متعادلی در بازار منجر می‌شود.

 به نظر می‌رسد که طی روزهای آینده با انتشار گزارش‌های سالانه و عملکرد شرکت‌ها در فصل زمستان و در ادامه نیز فصل بهار، نسبت قیمت به درآمد تعدیل خواهد شد.

 در نتیجه سهامداران با توجه به شرایط سهام، خریدهای خود را انجام خواهند داد. به صورت کلی پیش‌بینی می‌شود که پس از یک توقف کوتاه‌مدت تا انتشار گزارش‌های فصلی و سالانه و به‌روز‌رسانی برآورد سودآوری شرکت‌ها، بورس تهران بتواند شرایط بهتری را مهیا کند.

عملکرد سال گذشته شرکت‌ها استارت دوباره صعود را می‌زند؟

تاکنون برخی از شرکت‌های بزرگ و مهم بازار سرمایه گزارش‌های سالانه خود را منتشر کرده‌اند. در این گزارش‌ها شاهد جهش سودآوری در سال ۱۴۰۱ هستیم. همین موضوع می‌تواند با انتشار کلیه گزارش‌ها تا اواخر هفته جاری، به محرک خوبی برای تداوم مسیر صعودی در هفته آینده تبدیل شود. با این حال سیاستگذار باید تلاش کند تا نسبت قیمت به درآمد با توجه به شرایط کلان موجود، در محدوده‌ای بین ۷ تا ۱۰ واحد قرار گیرد که نقدینگی بتواند با آرامش به بازار سهام راهی شود و شاهد تکرار هیجانات مثبت و منفی همچون سال ۹۹ نباشیم.

سرمایه‌گذاران در هفته آینده می‌توانند با بررسی نسبت‌هایی همچون قیمت به فروش (P/S) و قیمت به خالص ارزش دارایی‌ها (P/NAV)، گروه‌های مختلف را رصد کنند و با یافتن گروه‌ها و سهام پرپتانسیل به اصلاح پرتفوی سرمایه‌گذاری خود بپردازند.

باکس‌های استراحتی پیش روی بازار سرمایه

علی فراقی در گفت‌و‌گو با «جهان صنعت» می‌گوید: در زمانی قرار داریم که بورس پس از یک اصلاح قیمتی قابل توجه در یک فاز استراحتی قرار گرفته است. کم و بیش درحال شکل دادن و ساختن آن است.

ولی این استراحت در آینده به چه اتفاقی منجر خواهد شد؟

وی می‌افزاید: در قسمت اول اگر بخواهیم به رفتار قیمتی بازار در مسیر صعود و نزول توجه کنیم همواره به تعداد قابل ملاحظه‌ای شاهد باکس‌های استراحتی در بازار و ادامه مسیر آن بودیم. موردی که به نظر می‌رسد با توجه به رفتار این هفته بازار شاهد شکل‌گیری آن باشیم. روز چهارشنبه معاملاتی با نحوه معاملات خود می‌تواند تکمیل‌کننده این رویه و اتفاق باشد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح می‌کند: در مقیاس بزرگ ما شاهد رشد و یک روند صعودی بی‌چون و چرا در بازار هستیم. هرچقدر این مقیاس را بلندمدت‌تر در نظر بگیریم این مورد تایید بیشتری از بازار خواهد داشت. ولی در مقیاس بسیار کوچک زمانی و قیمتی با توجه به کندل‌های شکل گرفته اردیبهشت‌ماه در حال حاضر شاهد یک اصلاح هستیم. درصد بالایی از آن می‌تواند ادامه‌دهنده یک استراحت در مسیر افت بیشتر در کوتاه‌مدت بازار باشد.

استراتژی مناسب در شرایط کنونی بازار سهام چیست؟

فراقی تاکید می‌کند: با توجه به مورد گفته‌شده منطقی‌ترین رفتار می‌تواند صبوری تا شکست بازار به یک سمت باشد. آن می‌تواند تایید‌کننده رفتار بازار دست‌کم تا یک ماه آینده آن در برآیند معاملات اکثریت نماد‌های بازار باشد.

وی می‌گوید: در این فرآیند افراد ممکن است درگیر فومو یا حس عقب‌ماندگی از بازار در صورت شکست رو به بالا باشند. با این وجود به نظر می‌رسد به احتمال قوی در صورت شکست بازار رو به بالا همانند اکثریت مواقع پس از اندکی صعود فرصت خرید ایجاد خواهد شد. البته غلبه این حس بر سهامداران باعث رشد بسیار میزان ریسک آنها روی سبدهای سرمایه‌گذاری شخصی خواهد بود.

پیش بینی بورس

فراقی خاطرنشان می‌کند: باید به این موضوع اشاره کرد که در برخی از شکست‌های قیمتی بازار از این باکس‌های استراحتی یا خنثی، چه شکست‌های رو به بالا و چه شکست‌های رو به پایین، پس از یک روز شاهد برگشت قیمتی در خلاف جهت اولیه بوده‌ایم. در این شرایط بهترین توصیه درنظر‌گیری دو عامل تکرار‌شونده در این رفتار است. یکی از آنها همراهی حجم معاملات بازار در پی شکست این محدوده‌ها است. بعد از آن ثبت دو روز معاملاتی بازار در یک مسیر رو به بالا می‌تواند ضامن حفظ این جهت قیمتی برای بازار باشد.

این کارشناس بازار سرمایه یادآور می‌شود: در پایان هم مهم‌ترین توصیه‌ بررسی گام به گام همراه با رفتار قیمتی حال حاضر بازار است. زیرا دیدگاهی که به تازگی در میان افراد باب شده بررسی و مقایسه بازار نسبت گذشته است. مانند مقایسه بسیار زیاد نسبت به سقف‌های ۹۹ بازار سرمایه است. هرچند باید به تمامی موارد بازار وزن داد ولی نگاه یک‌طرفه به بازار می‌تواند در اکثر مواقع زیان‌بار باشد.

اخبار برگزیدهبورس
شناسه : 351305
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا