همه چیز درباره میدان تاریخی حسن آباد که در آتش سوخت
جهان صنعت نیوز| ساعتی قبل شعلههای سرکش آتش به جان عزیز ضلع شمال غربی بافت تاریخی میدان حسن آباد افتاد.به گفته جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی تهران، آتش سوزی از انباری به وسعت ۱۰۰۰ مترمربع آغاز شد و به سرعت به دیگر قسمتها دیگر میدان سرایت کرد.
حجم آتش به میزانی بود که چند ایستگاه آتش نشانی برای اطفاء حریق به محل اعزام شدند.
در کنار ماموران آتش نشانی و مسئولان شهرداری تهران و احمد مسجد جامعی و حجت نظری از اعضای شورای شهر تهران نیز در محل حادثه حاضر شدند تا از نزدیک در جریان آخرین جزئیات حادثه قرار بگیرند.
میدان حسن آباد یکی از میادین دارای قدمت پایتخت است که پیشتر با نامهای میدان ملک المتکلمین یا میدان هشت گنبد شناخته میشد.
میدان حسن آباد از لحاظ قرارگیری در تقاطع خیابان امام خمینی با خیابان وحدت اسلامی و حافظ قرار گرفته و در این میدان به علت نزدیکی به بازار ابزار فروشان، انبارهای متعدد دپوی کالا وجود دارد.
میدان حسن آباد پس از انقلاب اسلامی به میدان ۳۱ شهریور تغییر نام داد، ولی نام این میدان دوباره به همان حسن آباد تغییر کرد.
علت نامگذاری میدان حسن آباد قرار داشتن باغ بزرگی در آن منطقه بود که پس از گسترش شهر تهران، مالک باغ آن را به نام پسرش به حسن آباد نام گذاری کرد.
در زمان پهلوی اول چهارراه حسن آباد میدان دایرهای شکلای به شعاع ۴۵ متر و مساحت حدود ۶ هزار و ۵۰۰ متر تبدیل و در سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی به بهرهبرداری رسید.
حسن آباد را همه با ساختمانهای گنبدی آن میشناسند که از سال ۱۳۰۹ هجری خورشیدی پابرجاست و به نوعی جز المانهای پایتخت محسوب میشود به گونهای که کمتر کسی را پیدا میکنید با شنیدن نام حسن آباد یاد گنبدهای آن و یا با دیدن تصاویر گنبدهای پیرامون آن نامه میدان حسن آباد را بر زبان نیاورد.
این میدان با ۴ ساختمان ۸ گنبدی به شکلی طراحی و ساخته شده است که چهار گوشه میدان را احاطه کرده است.
شانزدهم فروردین ماه سال ۷۷ بود که میدان حسن آباد و ساختمانهای پیرامون این میدان به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
یکی از ساختمانهای گنبدی میدان حسن آباد در اوایل دهه سال ۵۰ تخریب شد تا به جای آن ساختمان چند طبقه بانک ملی با نمای شیشهای در جنوب شرقی آن ساخته شود.
سال ۱۳۸۰ در پی بازسازی و مرمت دوباره میدان شهرداری منطقه ۱۲ سازهای به همان شکل طراحی و روی نمای ساختمان شیشهای بانک ملی اجرا کردند تا یکپارچگی میدان حسنآباد حفظ شود.
حال باید منتظر ماند و دید پس از اطفاء حریق میدان حسن آباد تا چه میزان به بافت تاریخی این میدان آسیب وارد شده است.
عمومی
لینک کوتاه :