xtrim
در حاشیه نمایشگاه صنعت مالی مطرح شد؛

آخرین خبر از سهام عدالت جاماندگان از زبان وزیر اقتصاد

احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد در حاشیه نمایشگاه صنعت مالی به تشریح آخرین وضعیت تخصیص سهام عدالت جاماندگان پرداخت.

به گزارش جهان صنعت نیوز، وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: مساله تخصیص سهام عدالت جاماندگان به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد، سازمان بهزیستی و نهادهای حمایتی اواخر سال گذشته مصوب شد.

اما به دلیل آنکه سهام لازم در اختیار قرار نگرفت به سال ۱۴۰۲ موکول شد.

خاندوزی ادامه داد: امیدواریم آیین‌نامه اجرای قانون بودجه ۱۴۰۲ در مورد افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی نسبت به سهام عدالت به‌زودی مصوب شود و میزان سهام‌عدالت که به افراد اختصاص می‌یابد اعلام خواهد شد.

 

هزار توی سهام عدالت جاماندگان

در حقیقت دو مشکل بر سر راه تخصیص سهام وجود داشت. مشکل اول به عدم تصویب تخصیص سهام‌عدالت در شورای عالی سیاست اصل ۴۴ باز می‌گردد. مسئله دوم و اصلی مربوط به نداشتن سهام  و منابع کافی برای تخصیص به افراد بود.

در نهایت اواخر سال گذشته سید احسان خاندوزی از تعیین و تکلیف سهام‌عدالت جاماندگان خبر داده بود. با این وجود این اتفاق تا پایان سال صورت نگرفت.

وزیر اقتصاد پیشتر در اینباره گفت: در خصوص سهام‌ عدالت ما مصوبه هیات دولت را برای سه و نیم نفر از اعضای تحت پوشش نهادهای حمایتی گرفتیم. در آذرماه هیات مصوبات مجلس اعلام کرد که این مصوبه باید اول در شورای عالی اصل ۴۴ تصویب شود و سپس به دست دولت برسد.

مجدد در انتهای سال در شورای عالی اصل ۴۴ این مساله را مطرح کردیم و در نهایت مصوب شد. برای بار دوم که به هیات دولت ارجاع دادیم که دولت آن را با جزئیات تایید کند. متاسفانه برخی از وزارتخانه ها حاضر به واگذاری برخی از شرکت های زیرمجموعه خود نبودند. این سهام تا انتهای سال بلاتکلیف ماند.

ابتدای امسال نیز رئیس سازمان خصوصی سازی گفت که معاون حقوقی ریاست جمهوری، وزارت صمت و وزارت نفت با اختصاص سهام مس، فولاد و فارس برای جاماندگان سهام‌عدالت مخالفت کردند. همچنین در مورد تخصیص سهام عدالت به جاماندگان، ابهامات زیادی وجود دارد.

تخصیص سهام‌عدالت جاماندگان منتفی شد؟

رئیس سازمان خصوصی سازی نیز پیشتر در خصوص علت تخصیص نیافتن سهام‌ عدالت جاماندگان در سال ۱۴۰۱ گفت: مصوبه تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در سال ۱۴۰۱ چندین مرتبه رفت و برگشت داشت. ابتدا هیئت تطبیق مجلس این مصوبه را رد کرد و دوباره تایید شد و دوباره به هیئت دولت رفت.

مسئله اصلی منابعی است که باید در پرتفوی سهام عدالت قرار بگیرد. این منابع کفاف این تعداد افراد واجد شرایط را نمی دهد.

آخرین بار هم معاونت حقوقی ریاست جمهوری با تخصیص سهام شرکت های مس، فولاد و پتروشیمی خلیج فارس مخالف کردند. تفسیر معاونت حقوقی ریاست جمهوری هم این بود که، این سهام جزو سهم ۲۰ درصدی دولت است و امکان واگذاری سهام این شرکت ها وجود ندارد.

قربان زاده تاکید کرد: اگر این سهام از سبد سهام‌عدالت خارج شوند، عملا دیگر سهام ارزنده ای در سبد سهام عدالت وجود ندارد. ما که نمی توانیم سهام زیان ده در سبد سهام‌عدالت قرار دهیم.

اخبار برگزیدهبورس
شناسه : 354733
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *