سیگنال ریزش شدیدتر بورس صادر میشود؟
با اصلاح روز شنبه، شاخص کل به نقطه حمایتی مهمی رسیده است. محدوده ای که در صورت عبور از آن، پیش بینی تشدید ریزش بورس دور از انتظار نیست.
به گزارش جهان صنعت نیوز، بازار سهام روز شنبه را با یک غافلگیری بزرگ آغاز کرد. شاخص کل بورس برخلاف انتظار برخی تحلیلگران با یک اصلاح تند مواجه شد. هر چند در گزارشهای پیشین پیش بینی بورس، روند نوسانی طی روزهای آینده مطرح شده بود با این حال به نظر میرسد همچنان باید سیگنالهای سیاسی را مهمترین متغیر این روزها برای بازار سرمایه بدانیم. سیگنالهایی که هر چند برای اقتصاد کشور یک مزیت به حساب میآید اما برداشت بازار از آن مثبت نیست.
شاید بتوان گفت که مهمترین دلیل آن کاهش قیمت دلار است. برخی معتقدند روی درآمد سهام دلاری اثر مستقیم خواهد داشت. هرچند واقعیت آن است که اگر به معنای واقعی گشایش سیاسی رخ دهد سودآوری شرکتهای صادراتمحور به مراتب بیشتر از اثر کاهش قیمت دلار خواهد بود.
با این همه روز گذشته شاخص کل ۷۳ هزار و ۳۷۲ واحد معادل ۳.۲۱ درصد نزول کرد و به ارتفاع دو میلیون و ۲۱۵ هزار واحد رسید.
بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی حکایت از خروج سنگین سرمایه حقیقیها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه در پایان بورس دیروز، خبر از خروج دو هزار و ۱۰۴ میلیارد تومانی پول از بورس میدهد.
البته تا حدودی این خروج سنگین پول در این محدوده حمایتی مشکوک به نظر میرسد و تا حدودی میتوان به خرید سهام توسط حقوقیهای بازار ربط داد.
با این همه اما حالا سهامداران نگران آینده بازار هستند. نگرانیای که این سالها همواره با آنها بوده است.
متغیرهای کلیدی این روزهای بازار سهام
بسیاری از تحلیلگران رسیدن به فصل مجامع، کاهش قیمت دلار و البته دخالت دولت در بازار را عامل اصلی وضعیت این روزهای بورس میدانند.
از سوی دیگر ایرانخودرو در آخرین صورتهای مالی خود، ۲۰ هزار میلیارد تومان درآمد تحت عنوان «جبران زیان ناشی از اعمال قیمتهای دستوری» شناسایی کرده است. حالا اما در شفافسازی جدید ایران خودرو اعلام شده که دولت چنین پولی را پرداخت نمیکند.
البته دولت طبق مصوبات مربوط به قیمتگذاری دستوری، باید خسارتی را که تولیدکننده بابت قیمتهای دستوری متحمل میشود پرداخت کند. اما از آنجا که ایران خودرو همچنان توسط مدیران دولتی اداره میشود، بعید است که این شرکت بتواند چنین خسارتی را از دولت دریافت کند. برخی نیز این موضوع را یکی از عوامل ریزش بازار در روز گذشته میدانند.
شاخص کل بورس به زیر ۲ میلیون واحد می رود؟
در همین زمینه احمد غلامرضایی فعال بازار سرمایه در گفتوگو با «جهانصنعت» میگوید: واقعیت این است که بارها به همه ثابت شده که بین قیمت دلار و شاخص بورس همبستگی مهمی وجود دارد.
بهطور قطع این فضا نتیجه کاهش قیمت دلار است اما باز هم منطقی نیست.
وی میافزاید: بسیاری از سهمها همچنان با پی بر ای پایین عرضه میشوند و ارزنده هستند. ضمن اینکه در حال حاضر ریالیها هم حال و اوضاع چندان مناسبی ندارند. به نظر میرسد بازار دچار بلاتکلیفی شده و ممکن است در صورت تداوم این رویه شاهد بازگشت شاخص به زیر کانال دو میلیون هم باشیم.
دولت بورس سبز نمیخواهد
غلامرضایی تاکید کرد: قیمتگذاری دستوری همچنان یکی از معضلات بزرگ بازار سرمایه است. اما باید توجه داشت اگر گشایشهای سیاسی غیر از اثر خبری خود اثر واقعی و ملموس داشته باشد، قاعدتا باید وضع تولید و صادرات بهتر شود که در این صورت بازار سرمایه و خرید سهام این شرکتها بهترین گزینه خواهد بود.
این فعال بازار سرمایه همچنین تصریح کرد: بازار احتمالا همچنان بر مدار نوسان مثبت و منفی پیش خواهد رفت. اما واقعیت این است که دولت همچنان قصدی برای رونق اساسی در بازار سرمایه ندارد.
پیش بینی بورس
شاخص بورس تهران پس از چند هفته سکون بالاخره در حرکتی با افت بیش از ۳ درصدی قفل بدون تغییر ماندن را شکست تا پس از هفتهها در یک مسیر قرار بگیرد.
نگرانی اهالی بازار سرمایه از لیدر بودن نماد خودرو در بازار باعث شد تا بازار به اطلاعیه منتشرشده نماد خودرو در سامانه کدال واکنش نشان دهد. در کنار افت قیمت دلار و سایر مسائل دیگر بازار ۷۳ هزار واحدی افت را تجربه کند.
از منظر تکنیکالی شاخص کل بورس تهران به رقم ۲ میلیون و ۲۱۵ هزار واحدی رسید. جایی که بهعنوان سطح حمایتی میانگین ۵۵روزه شاخص شناخته میشود. شاخص کل بورس تهران با کندل دیروز توانست تهدید جدی برای این محدوده حمایتی باشد. در صورت تایید شکست این محدوده برای روز کاری بعد این امکان وجود دارد شاخص به اعداد و ارقام پایینتری برسد.
ارزش معاملات نقد بازار بورس تهران در روز شنبه بهزحمت خود را به عدد بالای ۵ هزار میلیارد تومانی رساند. ارزش بورس تهران نیز در محدوده ۸ هزار و ۱۵۱ همتی قرار گرفت.
موضوع مهم این است که آیا سطح حمایتی حدود ۲ میلیون و ۲۱۵ هزار واحدی که در بیست و سوم اردیبهشتماه بهعنوان یک سطح حمایتی عمل کرده، این بار هم و پس از گذشت یک ماه بار دیگر عملکرد مثبتی از خود نشان خواهد داد یا خیر؟
از طرفی هم نباید فراموش کرد که خط روند اندیکاتور RSI برای دومین بار شکسته شد!
اخبار برگزیدهبورسلینک کوتاه :