xtrim

اژه ای: باید تا جایی که ممکن است از فرصت ها استفاده کرد و مسائل را کم هزینه تر اداره کنیم

رئیس قوه قضاییه گفت: باید تا جایی که ممکن است از فرصت ها استفاده کنیم و مسائل را کم هزینه تر اداره کنیم.

به گزارش جهان صنعت نیوز، رئیس قوه قضاییه در گفتگوی تلویزیونی که با مردم به مناسبت آغاز هفته قوه قضاییه داشت. اظهار کرد: از اول تیرماه تا هفتم تیرماه که شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ تن دیگر هفته قوه قضاییه نام گرفته است.

اژه‌ای گفت: این هفته فرصتی است که مطالب مردم شنیده شود. مطالب خود را به گوش مردم برسانیم و به نقاط ضعف و عملکرد خود توجه داشته باشیم.

وی در خصوص حضور در سازمان صداوسیما برای گفتگو تلویزیونی گفت: از سالیان دور تا به امروز در این فکر هستیم که آنچه به عنوان حفاظت انجام میشود.جنبه حفاظتی دارد یا هاله ای است که مسئولین بین خود و مردم ایجاد کرده است.

opal

برخی از پروتکل های تشریفاتی ضرورت ندارد

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: باید تا جایی که ممکن است باید از فرصت ها استفاده کنیم ومسائل راکم هزینه تراداره کنیم.

وی اظهار کرد: برخی از پروتکل های تشریفاتی ضرورت ندارد. و باعث زحمت برای برخی افراد می‌شود و بعضی از دوستان که همراه ما هستند اذیت می‌شوند.

رئیس قوه قضاییه در پاسخ به این پرسش که فایده این حذف پروتکل ها چیست؟ گفت: سفر های غیر رسمی را سعی میکنم با هواپیما عمومی سفر کنم.  در حین پرواز مردم مراجعه می‌کنند و درخواست های خود را مطرح می‌کنند. ما هم از مشکلات آنها مطلع می‌شویم.

مسئله معیشت مردم اکنون اولویت بسیاری دارد

رئیس قوه قضائیه در خصوص اینکه اینگونه رفتارها شما را از کلان نگری دور نمی‌کند گفت: انسان می‌تواند هم مدیریت کلان را داشته باشد.  هم از مسائل فرعی غافل نباشد و سنت شکنی در تشریفات با کلان نگری تعارضی ندارد.

وی با اشاره به مسئله محوری در قوه قضائیه گفت: هر دستگاهی دارای مسئولیت‌ها و مأموریت‌های متعدد است.  ممکن است این مأموریت‌ها و مشکلات در یک سطح نباشند.  برهمین اساس باید اولویت بندی کرد که کدام مسائل برای امروز کشور مفید تر است. می‌تواند سایر مسائل را برطرف کند.

محسنی اژه‌ای گفت: برای مثال مسئله معیشت مردم اکنون اولویت بسیاری دارد. و با همکاری سایر قوا برنامه ریزی ها انجام می‌شود. بعد از مسئله شناسایی امکانات و راه حل‌ها دنبال می‌شوند.

مهار تورم ، جلوگیری از کاهش پول ملی، رفع موانع تولید

وی گفت: اقتصاد مسئله اول کشور است. از جمله مسائل مهم که در این موضوع نقش دارند مهار تورم، جلوگیری از کاهش ارزش پول، رفع موانع تولید است. که به این موارد توجه بسیاری شده اند.

رئیس قوه قضاییه گفت: یکی از مسائل مهمی که در اقتصاد نقش دارد. مهار تورم ، جلوگیری از کاهش پول ملی، رفع موانع تولید، میدان دادن به بخش خصوصی است.  در سال ۱۴۰۰ در جلساتی که با روسای دیگر قوا داشتیم. مورد بحث و گفتگو قرار گرفته است.

محسنی اژه‌ای گفت: اگر قوه قضائیه و دولت در حوزه تولید توجه کافی نداشتند. با توجه به تحریم‌های ظالمانه ممکن بود کارخانه‌ها و بنگاه‌های اقتصادی بسیاری تعطیل شوند.

 

وی افزود: تلاش کردیم با تعامل قوا، هیچ واحد تولیدی تعطیل نشود. این کار انجام شد و به نتیجه رسید. به صورتی که نتیجه آن این بود که ۳ هزار و ۴۰۰ کارخانه و واحد تولیدی احیا شدند.

وی با بیان اینکه امنیت سرمایه گذاری را با جدیت دنبال می‌کنیم. گفت: جلسات متعددی با فعالان اقتصادی برگزار می‌شود. بنده اشراف نسبتاً کاملی درباره بخش خصوصی، واردات و صادرات و مشکلات بانک‌ها پیدا کرده ام.

رئیس قوه قضاییه گفت: برای حل این مشکلات با دولت جلساتی را برگزار کرده ایم.  در بستر این تعامل و جلسات در فشارهایی که دشمنان به ما وارد کرده اند موفق شدیم.

حقوق کارکنان قوه قضائیه کم است

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: نتیجه تعاملات با نمایندگان و فراکسیون های مجلس ایجاد اشتراک نظر در موضوعات مختلف است. در بستر این تعامل در بسیاری از زندان‌ها و دادگستری‌ها به روی نمایندگان مجلس باز شد.

وی ادامه داد: در بسیاری از موارد نمایندگان مجلس می‌گویند که حقوق کارکنان قوه قضائیه کم است.  این همان صحبت قوه قضائیه است. به دلیل فهم مشترک ایجاد شده است. تفاهم نامه‌ای با مجلس با امضا رسیده است.

رئیس قوه قضائیه گفت: در یک دوره‌ای رئیس جمهور می‌خواستند از زندانی بازدید کنند. مشکلاتی وجود داشت در این مسیر اما امروز ما خودمان به دنبال مسئولان می‌رویم و می‌گوییم بیایید و از سازمان و نهادهای قوه قضاییه بازدید کنید. معمولاً جلسات با کمیسیون‌های مجلس دو ساعت زمان می‌برد. در تمام این جلسات مشکلات مردم و آسیب‌های قوانین مطرح می‌شود.

رویکرد قوه قضائیه برای مبارزه با فساد

وی در خصوص اینکه رفاقت بین سران قوا آیا باعث چشم پوشی از برخی مسائل شده؟ گفت: ثابت شده که بین رفاقت ها و مسئولیت ها اینگونه نیست.  احیانا اگر فسادی رخ داد چشم پوشی داشته باشیم. همانطور که میبینیم بسیاری از مشکلات وجود دارد اما رعایت شرایط می‌شود و توقع بی جا وجود ندارد.

محسنی‌اژه‌ای اظهار کرد: بازرسی ها باید اثر گذار باشد.  از بازرسی کل کشور سئوال شد که اولویت های بازرسی کجاست؟ و اثر گزارش بازرسی چه میزان بوده است.

وی در خصوص رویکرد قوه قضائیه برای مبارزه با فساد گفت: یک تغییر و تحول کاملی در زمینه مبارزه با فساد ایجاد شده است. اینکه مرتب سرچشمه را رها کنیم. با شاخه‌های رها شده برخورد کنیم اشتباه است. بر همین اساس به سمت شناسایی عللت های فساد رفته‌ایم.

گزارش فسادها و اختلاس‌ها مطرح می‌شود

رئیس قوه قضاییه افزود: از همان روز اول اعلام کردیم که با تمامی فسادها از جمله فساد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی باید برخورد کرد. اما هرچند وقت یکبار گزارش فسادها و اختلاس‌ها مطرح می‌شود. برای حل آن تا حد ممکن علت‌ها و گلوگاه‌ها را شناسایی کردیم.

محسنی اژه‌ای گفت: در اختلاس ۳ هزار میلیارد تومانی با یک اشکال تحت عنوان ثبت سفارش داخلی مواجه شدیم.  نتیجه یک عمل و دستورالعمل نامناسب منجر به این فساد گسترده شد.

رئیس قوه قضاییه گفت: عمده منابع ارزی از طریق نفت و صادرات برای کشور حاصل می‌شود.  دستور دادم که بازرسی کل کشور بر روی این موارد متمرکز شود.  در همین راستا سازمان بازرسی کل کشور ۲۱۰ گلوگاه را شناسایی کرد. به دولت ارائه شد و دولت در حال اصلاح این گلوگاه‌ها است.

ابر بدهکار بانکی به چه علت ایجاد می‌شود

محسنی اژه‌ای در خصوص مالیات گفت: وصول مالیات دولت نسبت به سال‌های گذشته بهتر شده است. علت آن کمک قوه قضائیه و شناسایی اشکالات موجود در مسیر اخذ مالیات و فرار مالیاتی است.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه به ریشه‌های فساد پرداخته ایم گفت: به دنبال این رفتیم تا شناسایی کنیم ابر بدهکار بانکی به چه علت ایجاد می‌شود. بگوییم موضوع بانک‌هایی که نظارت نکرده‌اند چه بوده است. بر همین اساس برای سال جاری برنامه‌ای برای بانک‌ها تدوین شده است.  به آنها اخطار دادیم که به بانک‌ها بیشتر توجه خواهیم کرد. کسانی که در راه ارائه تسهیلات تخلف کرده‌اند را شناسایی کنیم.

وی گفت: با بانک متخلف برخورد شدیدتر از ابر بدهکاران بانکی خواهیم داشت.

محسنی اژه‌ای گفت: مشخص شد چه کسانی ارز را وارد نکرده‌اند. که همین موضوع منجر به اصلاح روند شد که عمده آنها شرکت‌های وابسته به دولت بودند. همچنین محرز شد اشخاصی با کارت دیگران صادرات و واردات را انجام دادند. که مشکلات آن هنوز کامل حل نشده است و در بخش دیگر نیز افرادی دعوت شدند.

اگر فسادی صورت گرفت به شدت برخورد شود

رئیس قوه قضائیه گفت: اگر همه به دولت کمک کنیم می‌توانیم بخشی از مشکلات ارزی را کم کنیم.  این امکان وجود دارد که بسیار بهتر ارز و ریال را کنترل کنیم.

رئیس قوه قضاییه گفت: معتقدم یک زمانی مردم فساد میکنند و زمانی کارگزاران فساد میکنند که باید نسبت به فساد کارگزاران حساس باشیم.  اگر فسادی صورت گرفت به شدت برخورد شود.

وی افزود: به دستگاهی باید حساس بود خود قرار است با فساد مقابله کند زیرا اگر در آن دستگاه فساد گسترش پیدا کرد دیگر مقابله با فساد سخت می‌شود و خطر بیشتری دارد.

فشار اقتصادی زیاد تر شود متاسفانه لغزش ها بیشتر می‌شود

محسنی اژه‌ای با بیان اینکه از روز اولی که آمدیم به مراکز حساس گفتیم. که اولویت برخورد با فساد، مجموعه خودتان است. گفت: در مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه با افرادی که مرتکب فساد شده بودند. بلافاصله برخورد قاطع صورت گرفت.

رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: هر مقدار که فشار اقتصادی زیاد تر شود متاسفانه لغزش ها بیشتر می‌شود.  امروز برخی از جرائم مربوط به مشکلات اقتصادی است که باعث می‌شود لغزش ها بیشتر شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

سیاسی
شناسه : 357539
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *