xtrim

از مشاغل معاف هم کارمزد کارتخوان کسر شد!

درحالی طبق اعلام بانک مرکزی برخی مشاغل معاف از دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها هستند که در اقدامی عجیب از تراکنش‌های کارتی آنها کارمزد کسر می شود! بانک مرکزی البته این اقدام را تأیید نمی کند.

 

به گزارش جهان صنعت نیوز، با اعلام بانک مرکزی از ۴ تیرماه دریافت کارمزد از کارتخوان‌ها و  پایانه‌های فروش اینترنتی آغاز شده است.

طبق تأکید بانک مرکزی، تا اطلاع ثانوی پذیرندگان برخی صنوف مثل نانوایی و سوپرمارکت از پرداخت کارمزد مستثنی شده‌‌اند و سهم این صنوف همچنان توسط بانک پذیرنده پرداخت خواهد شد.

فهرست تفصیلی صنوف مستثنی‌شده در گام نخست عبارتند از:

‌۱ ـ نانوایی‌ها ۲ ـ سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های محصولات غذایی و خواروبارفروشی ۳ ـ داروخانه‌ها، بیمارستان‌ها و خدمات درمانی ۴ ـ جایگاه‌های سوخت اتوماتیک و فروشندگان سوخت ۵ ـ فروشگاه‌های تجهیزات ساخت کاردستی و صنایع دستی هنری ۶ ـ حمل‌ونقل درون و حومه شهر، تاکسیرانی و کرایه اتومبیل ۷ ـ مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان ۸ ـ روزنامه‌فروشی‌ها و دکه‌های روزنامه ۹ ـ دفتر خدمات مخابراتی محلی و راه‌دور ۱۰ ـ انجمن‌ها و اتحادیه‌های مدنی، اجتماعی و مؤسسات خیریه ۱۱‌ ـ فروشگاه محصولات رسانه‌ای، کتاب، روزنامه، فیلم، موسیقی ۱۲ ـ عوارض راه، پارکینگ، پارکومتر و گاراژ ۱۳ ـ وجوه دولتی، قوه قضاییه و شرکت‌های خدماتی (آب، برق، گاز).

گفتنی است، با گذشت حدود یک هفته از اجرای طرح جدید کارمزدی، گزارش‌های رسیده بیانگر آن است که برخی صنوف مستثنی شده از پرداخت کارمزد نیز در این روزها به ازای تراکنش‌هایی که داشته اند، کارمزد پرداخت کرده اند!

صاحبان این مشاغل که طبق اعلام بانک مرکزی معاف از کارمزد هستند می گویند که شرکت‌های پرداخت در پاسخ به چرایی اخذ کارمزد از کارتخوان‌های این گروه از مشاغل مدعی هستند که بانک مرکزی فقط نانوایی ها و سوپرمارکت‌ها را معاف کرده است!

در همین ارتباط با مهران محرمیان معاون فناوری های نوین بانک مرکزی تماس گرفت و از او درباره ادعای شرکت‌های پرداخت سوال کرد؛ او در پاسخ تأکید کرد: هیچ تغییری در مشاغلی که قبلاً معاف از دریافت کارمزد شده بودند، صورت نگرفته و براساس همان لیستی که اعلام شده بود مشاغل معاف شده از اخذ کارمزد، مشخص هستند.

او درباره اینکه مشاغل معاف از کارمزدی که این روزها از تراکنش‌های خرید کارتخوان‌شان کارمزد کسر می شود باید چه اقدامی انجام دهند؟ گفت: بانک مرکزی لیست مشاغل معاف را اعلام کرده و در صورت تخلف باید از شرکت‌های پرداخت پیگیری کرد. 

در مدل جدید کارمزد تراکنش خرید، همه ذی‌نفعان یک تراکنش از جمله بانک صادرکننده کارت بانک پذیرنده (حساب پشت کارتخوان)، پذیرنده تراکنش (فروشگاه) کارمزد پرداخت می‌کنند.

 بر اساس دستور العمل جدید، کارمزد قابل اخذ از دارنده کارت صفر است. براساس نظام کارمزدی جدید در شبکه پرداخت کشور؛ دارندگان دستگاه‌های کارتخوان به‌ازای هر تراکنش خرید از ۱۲۰۰ تا حداکثر سقف تعیین‌شده بسته به مبلغ تراکنش، کارمزد پرداخت می‌کنند.کف این کارمزد تا تراکنش‌های ۶ میلیون ریال ۱۲۰۰ ریال و برای تراکنش‌های بالاتر به‌صورت پلکانی تا سقف تعیین‌شده، خواهد بود.

بعبارت دیگر، مبلغ کارمزد به این صورت محاسبه خواهد شد که برای تراکنش‌های تا مبلغ شش میلیون ریال (۶۰۰ هزار تومان) به‌صورت ثابت ۱۲۰ تومان خواهد بود و برای تراکنش‌های بالاتر از ۶۰۰ هزار تومان نیز دو ده‌هزارم مبلغ تراکنش در نظر گرفته خواهد شد که به‌صورت سرجمع در پایان روز با در نظر گرفتن ملاحظات تخفیفی توسط بانک‌ها از دارندگان دستگاه‌های کارتخوان دریافت می‌شود./تسنیم

بانک و بیمه
شناسه : 359141
لینک کوتاه :

۳ دیدگاه

  1. بانکهای برشکسته
    اقتصاد وامونده
    چشمش دیگه مونده به همین دو زار و‌ده شاهی، دیگه چه فکری دارین برای تلکه کردن جیب ملت؟
    مالیات مشاغل با این وضعیت امسال، ارزش افزوده پلکانی، مالیات تراکنش ، مالیات خودروی لوکس ، مالیات خونه خالی، مالیات خانه بالای ۱۵۰متر، مالیات بر قبور و متوفیان هم که گذاشتین،مالیات مهریه و و و …
    دیگه چی مونده؟
    مالیات نفس کشیدن؟ مالیات بچه دار شدن؟ مالیات به دنیا اومدن؟ مالیات راه رفتن؟

  2. عجب کشور گل وبلبلی اقای رییسی درست کرده احسنت اقای رییسی این راه که شما درپیش گرفتی شاید کوتاه مدت جواب بده اما دردراز مدت خیر .یک سوال این پولی که از هرتراکنش کم میشه بابت چه خدماتی به من هست ؟اقایان مسئول مالیات کمر کسبه رو شکسته چرانمک روزخم کسبه میزارید قانوناکه هیچ شرعا درست نیست ول مردم کنید

  3. این یک دزدی آشکار وپول زوراست مردم کارت خوان هارابایدکناربگذارندهزبنه چاپ پول خطرات حمل و نقل به نفع شماست پول زورکسبه بدهندتازاین اول راهه اینقدرشمابی حیاهستیدبعداازدارنده کارت هم میگیریدمن ازپول نقداستفاده میکنم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *