xtrim
وزیر صمت؛

به دنبال تک نرخی کردن قیمت دلار هستیم

معاون عمومی وزارت صمت گفت:در بحث ارز بارها اعلام کردیم که رویکرد ما حرکت به سمت تک نرخی شدن ارز است اما در این حوزه تولی‌گری اصلی با بانک مرکزی است و ما هم پیگیر آن هستیم.

به گزارش جهان صنعت نیوز، مهدی برادران در نشست کارگروه توسعه صادرات استان یزد با بیان این مطلب افزود: وزیر صمت هم بر این موضوع به صورت رسمی تاکید کرده است.

وی اظهار کرد: بحث فرش دستبافت در این استان با ۵۰ هزار بافنده ظرفیت بسیار بالایی در تولید کشور به حساب می‌آید. بحث صادرات آن از اهمیت بسیاری برخوردار است.

برادران خاطرنشان کرد: ما ظرفیت‌ها و ارزش‌ افزوده‌هایی داریم که می‌تواند به مردم کمک کند. باید در این حوزه اقدامات لازم را انجام دهیم تا بتوانیم از آن بهتر استفاده کنیم.

بررسی ها و مطالعات برای تک نرخی شدن قیمت دلار

معاون وزیر صمت گفت: نگاه ما در صنایعی همچون نساجی به این است. به چه سمتی حرکت کنیم که تعهد ارزی را معافیت بدهیم. به کشورهایی همچون عراق و افغانستان این معافیت را بدهیم. چرا که می توان بدون دلار اقدام به صادرات کرد.

برادران خاطرنشان کرد: پیشنهاد ما مشخص است. وزیر صمت هم به صراحت این موضوع را مطرح کرده که ما به دنبال دلار تک نرخی هستیم. برای این موضوع هم مطالعات و بررسی‌هایی صورت گرفته است.

وی افزود: یکی از نکات بسیار مهمی که در ارتباط با بحث صادرات وجود دارد این است که سود حاصل از صادرات باید به صادر کننده برسد. قطعا باید این موضوع وجود داشته باشد.

معاون وزیر صمت ادامه داد: برخی کالاها از جمله طلا ارزش افزوده دارد. از چند ماه قبل به صورت رسمی این موضوع را ابلاغ کردیم. این مسئله هم در حوزه صادرات می‌تواند کمک کند.

الگوی خودکفا کردن صنایع

برادران بیان کرد: ما باید به سمت خودکفایی و خودگردانی صنایع برویم به گونه‌ای که بازرگانی و تجارت به نوعی بیش از پیش به هم گره می‌خورد.

وی گفت: جدای از راهکارهای موردی الگوی خودکفا کردن صنایع و به نوعی پایدار کردن هر صنعت است که به دنبال آن هستیم.

دورنمای صنعت و تولید کشور روشن است. او گفت: در حوزه صادرات هم اتفاقات خوبی رقم خواهد خورد. به وسیله آن و تسهیل‌های بیشتری که ایجاد می‌شود. می‌توانیم شاهد رشد و شکوفایی این حوزه باشیم.

وی به صادرات ۵۳ میلیارد دلاری کشور اشاره کرد. گفت: این رقم در تاریخ انقلاب بی‌سابقه اما نسبت به برخی کشورهای منطقه پایین‌تر است.  جای کار و افزایش بیشتری وجود دارد.

رشد افتخار آفرین نساجی در یک سال

معاون وزیر صمت به رشد ۹.۵ درصدی گروه صنعت در کشور بر اساس اعلام بانک مرکزی اشاره کرد.  افزود: سهم نساجی در این بخش امسال با رشد قابل توجهی روبرو و جایگاه استان یزد در این حوزه بسیار کلیدی بوده و اینکه رشد۱۷. ۵درصدی در حوزه نساجی را در مدت یک سال مشاهده کنیم. بسیار ارزشمند و افتخارآفرین است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران هم گفت: اینکه تراز تجاری استان مثبت است. نکته بسیار ارزشمند و خوبی است.

سیدامیر برهانی نائینی در ارتباط با وضعیت صادرات و واردات یزد اشاره کرد. افزود: در برخی استان‌ها مشاهده می‌کنیم که علی رغم افزایشی بودن رقم صادرات، تراز تجاری آنها منفی است.

دلیل عمده حضور صندوق ضمانت صادرات در استان‌ها

وی با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در آمار صادرات استان وجود دارد این است خاطرنشان کرد: در سال گذشته بیش از ۵۳ میلیارد دلار صادرات از کشور صورت گرفته که در طول انقلاب اسلامی بی‌نظیر بوده است.

برهانی نائینی خاطرنشان کرد: تمام استان‌های کشور در این حوزه نقش داشتند. یزد هم در حوزه‌هایی از جمله کاشی و سرامیک و هیدروکربن‌ها نقش مهمی در افزایش صادرات کشور داشته‌اند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: یکی از دلایل عمده حضور صندوق ضمانت صادرات در استان‌ها این است.  اگر پس از صادرات مشکلی به وجود آمد و پول را به آنها ندادند. ما خسارت را بر اساس همان ارزش ثبت شده به صورت ارزی پرداخت کنیم. خودمان پیگیر وصول آن از طریق مکانیزم‌های دولتی شویم.

اقتصاد کشور را به چند قرارداد گره نزده‌ایم

وی بر ضرورت توسعه صادرات استان یزد به کشورهای اورآسیا تاکید کرد. گفت: این آمادگی وجود دارد که علاوه بر بیمه کردن کالاهای صادراتی برای این کشورها، نمایشگاه برای معرفی کالاهای صادراتی یزد را هم ایجاد کنیم.

برهانی نائینی ادامه داد: ما با شرکت‌های همتا در روسیه، ارمنستان، بلاروس، صربستان و اندونزی، قراردادهای متقابل منعقد کرده‌ایم. روی این خط‌ها یک نوع شبه ال‌سی ایجاد کردیم.  بتوانیم از این مکانیزم برای توسعه صادرات کشور استفاده کنیم.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: این چنین روش‌های نوین و خلاقانه‌ای که در دولت سیزدهم شروع شده است. اقتصاد کشور را به چند قرارداد گره نزده‌ایم، می‌تواند منشا اثر برای توسعه صادرات در حوزه‌های مختلف باشد.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از پتانسیل گردشگری استان یزد در توسعه اقتصادی کشور و یزد گفت: استان یزد پتانسیل بسیار بالایی در این حوزه دارد و ما هم آمادگی حمایت از این حوزه را در یزد داریم.

منبع: ایرنا

اقتصاد کلانصنعت و معدن
شناسه : 359827
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *