شیرهای گیاهی جایگزین مناسب شیر گاو نیست
نتایج بررسی پژوهشگران نشان میدهد که شیرهای گیاهی تهیهشده از بادام، جو دوسر، برنج و سویا مواد مغذی کمتری از شیر گاو دارند.
به گزارش جهان صنعت نیوز، جایگزینکردن شیر گاو با نمونههای گیاهی میتواند موجب شود تا مصرفکنندگان مواد مغذی مهم موردنیاز بدن خود را دریافت نکنند. بیشتر شیرهای گیاهی پروتئین کمتری از شیر گاو دارند. تقریباً یکسوم از آنها درمقایسهبا نسخهی لبنی فاقد کلسیم و ویتامین دی هستند.
قبلاً نشان داده شده بود که شیرهای گیاهی ازنظر چهار مادهی معدنی مهم، یعنی فسفر، منیزیوم، روی و سلنیوم، فقیر هستند. اکنون، ابیگیل جانسون از دانشگاه مینهسوتا و همکارانش برچسبهای تغذیهای ۲۳۷ محصول جایگزین شیر را تجزیهوتحلیل کردند. از بادام، جو دوسر، برنج و سویا تهیه و در بازار ایالات متحده عرضه میشوند.
آنها سپس با استفاده از اطلاعات یکی از پایگاههای داده تغذیهای سطح ویتامین دی و پروتئین و کلسیم این محصولات را با سطوح مواد مذکور در شیر گاو مقایسه کردند. یافتهها در نشست سالانهی انجمن تغذیهی آمریکا در بوستون ماساچوست ارائه شد.
پروتئین برای رشد عضلات و انرژی و هضم اهمیت دارد
بهگزارش نیوساینتیست، پژوهشگران دریافتند که فقط ۱۹ درصد از شیرهای گیاهی ازنظر پروتئین با شیر گاو مساوی یا مقدار پروتئین آنها بیشتر است. پروتئین برای رشد عضلات و انرژی و هضم اهمیت دارد.
بهطور متوسط، شیرهای گیاهی فقط ۲ گرم پروتئین در هر ۲۴۰ میلیلیتر داشتند. ازنظر مقدار پروتئین تنوع زیادی بین محصولات وجود داشت. درحالیکه شیر گاو صرفنظر از اینکه فاقد چربی یا پرچرب باشد، حاوی ۸ گرم پروتئین در ۲۴۰ میلیلیتر است.
منبع: زومیت
عمومیلینک کوتاه :