xtrim

افزایش حضور زائران ایرانی در عراق

وزیر بهداشت گفت: امسال به دلیل فروکش کردن کرونا پیش‌بینی افزایش حضور زائران ایرانی در عراق را داریم.

به گزارش جهان صنعت نیوز، بهرام عین‌اللهی امروز در سومین کنگره بین‌المللی سلامت در اربعین در سالن‌ همایش‌های رازی اظهار کرد: گرمازدگی ناشی از افزایش دما یکی از مباحث مهمی است. در اربعین امسال باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. همچنین باید بر توزیع مواد غذایی و پیشگیری از مسمومیت‌ها و بیماری‌های گرمسیری، تمرکز کنیم.

وی با بیان اینکه قطعاً در سال جاری نیز شاهد حضور مادران باردار، افراد مسن و بیماران زمینه‌ای در ایام اربعین خواهیم بود. افزود: امسال به دلیل فروکش کردن کرونا پیش‌بینی افزایش حضور زائران ایرانی در عراق را داریم. ما باید برای جلوگیری از بیماری‌های واگیردار و ارتقای زیرساخت‌های سلامت تلاش کنیم. در عین حال به فکر مشکلات ناشی از حوادث ترافیکی در ایران و عراق در این ایام باشیم.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در دیداری با وزیر بهداشت و مقامات کشور عراق داشته است. هماهنگی‌های لازم برای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران اربعین، انجام‌ شده است. گفت: انتقال زائران ایرانی نیازمند خدمات درمانی به کشورمان، پس از اقدامات اولیه در عراق، انجام خواهد شد. همچنین همانند سال گذشته، نیروهای متخصص ایرانی از مراکز درمانی عراق برای ارائه خدمات درمانی استفاده خواهند کرد.

اعزام حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دانشجو و عضو هیئت علمی

وی با اشاره به برنامه‌ریزی در راستای تامین کافی خون و فرآورده‌های خونی برای زائران در اربعین حسینی گفت: ۱۲ بالگرد و سه فروند هواپیما نیز آماده کمک‌رسانی در اربعین خواهد بود. در صورت نیاز، زائران ایرانی را به کشور منتقل می‌کند.

تشکیل قرارگاه بهداشت و درمان اربعین حسینی در وزارت بهداشت تصریح کرد. ارائه خدمات درمانی رایگان و تامین کادر سلامت مورد نیاز از مسائل موردپیگیری ماست. در سال جاری از دستیاران پزشکی سال آخر در قالب یک طرح یک ماهه استفاده می‌شود. اجازه داده شده که این دانشجویان در اربعین نیز حضور پیدا و به زائران خدمت ارائه کنند. ایامی که در اربعین خدمات درمانی ارائه می‌کنند را جزو تعهدات آن‌ها در نظر خواهیم گرفت.

عین‌اللهی تصریح کرد: سازماندهی و پیش‌بینی اعزام حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار دانشجو و عضو هیئت علمی را برای مراسم اربعین برای ترویج فرهنگ عاشورایی در دانشگاه‌ها داریم. همچنین به ازای هر دانشجو سه میلیون تومان وام دانشجویی برای اربعین درنظر گرفته شده است.

آمادگی لازم برای مدیریت و تامین سلامت زائرین

وزیر بهداشت با بیان این‌که از ۲۷ مرداد تا ۱۸ شهریور تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی مرزی ما در حالت آماده باش قرار خواهند گرفت. بیان کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی باید ضمن برگزاری همایش های علمی و آموزشی برای آشناسازی افراد با راهکارهای مقابله با گرمازدگی، اطلاع رسانی به عموم جامعه را از طریق رسانه ها و همچنین با استفاده از ظرفیت شبکه بهداشت و درمان افزایش دهند.

وی با اشاره به تامین کافی سرم در مرزهای کشور در اربعین امسال، گفت: زیرساخت‌های ثابت درمانی و فوریت پزشکی در پایانه‌های مرزی تمرچین، مهران، خسروی، چذابه و شلمچه از اقدامات در دستور کار ماست. در حال حاضر زیرساخت‌های درمانی مهران آماده شده است. در تمرچین نیز با پیشرفت ۸۰ درصدی، به طور موقت بهره برداری خواهد شد. همچنین ظرفیت بیمارستان‌های مرزی با استفاده از استقرار بیمارستان‌های صحرایی در ایام اربعین افزایش خواهد یافت‌.

در ادامه عبدالرضا پازوکی؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر اجرایی کنگره اظهار کرد: سومین کنگره بین المللی سلامت در اربعین ۱۱ تا ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.  درمان، بهداشت، تغذیه، طب سنتی، پرستاری، توانبخشی، پزشکی قانونی، امداد و نجات، سلامت روان، بهداشت محیط و مدیریت حوادث و بلایا محورهای علمی این کنگره هستند.

وی افزود: ۵۰ مهمان از ۹ کشور جهان شامل آمریکا، انگلیس، کانادا، ایرلند، پرتغال، استرالیا، افغانستان، عراق و پاکستان به صورت حضوری و مجازی در این کنگره سخنرانی و مشارکت خواهند داشت. در راهپیمایی اربعین حسینی شاهد بزرگترین تجمع انبوه با جمعیتی بالغ بر ۲۰ میلیون نفر هستیم. بنابراین به عنوان جامعه پزشکی وظیفه داریم در ابعاد مختلف آمادگی لازم را برای مدیریت و تامین سلامت زائرین داشته باشیم.

منبع: تسنیم

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 365616
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *