xtrim
رئیس مرکز پژوهش‌های اتاق ایران مطرح کرد؛

بزرگترین ضعف برنامه هفتم توسعه

دکتر محمد قاسمی رییس مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با جهان صنعت در خصوص بزرگترین ضعف برنامه هفتم توسعه گفت: در برنامه هفتم توسعه، شرایط کشور عادی تلقی شده و تکلیف هیچ‌کدام از مشکلات ساختاری روشن نیست.

به گزارش جهان صنعت نیوز، بزرگ‌ترین ویژگی برنامه هفتم توسعه این است که به سنت قبل یعنی همان رویکرد دولت‌گرا تهیه شده است. به ویژه از دهه ۵۰ به بعد، ایران دارای یک جریان اقتصادی بوده به‌طوری که پول فروش نفت وارد جیب دولت می‌شده و سپس در گام بعدی، دولت بر مبنای اولویت‌هایی که خودش تشخیص می‌داده پول را توزیع می‌کرده است.
تحریم‌ها این منطق حکمرانی در ایران را هدف گرفت، اما سیاستگذار به این موضوع توجه نکرد که یکی از مسیرهای رفع تحریم، تغییر تفکر در مورد اداره اقتصاد است. به این معنا که تفکر دولت‌مدار را کنار بگذاریم و تصمیم بگیریم به کشوری تبدیل شویم که متکی به درآمدهای نفت و گاز نیست بلکه قصد دارد به بخش خصوصی مولد اعتماد کند.
برنامه هفتم توسعه نیز مشابه برنامه‌های پنجم و ششم تدوین شده که در تغییر نگاه و تفکر دولت‌مدار موفق نبودند. در واقع تصور دولت همچنان این است که جریان اداره کشور همان جریان ۵۰ سال اخیر است؛ تصوری که بزرگ‌ترین نقطه ضعف برنامه هفتم توسعه است.

opal
اخبار برگزیدهاقتصاد کلانویدئو
شناسه : 366321
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *