منتظرالمهدی: جاده یک طرفه و بدون تعامل صندوق های بازنشستگی با بازنشستگان/ معنی واریز حقوق سر ماه رضایتمندی بازنشسته نیست
یک جامعه شناس گفت: فقط با افزایش حقوق نمیتوان رضایت افراد بازنشسته را جلب کرد، این رضایت بازنشسته زمانی جلب می شود که شما بتوانید با بازنشسته تعامل داشته باشید نه اینکه صرفا پایان ماه حقوق بریزید و صندوق بازنشستگی احساس کند کار بزرگی کرده است.
به گزارش جهان صنعت نیوز، سید مصطفی منتظرالمهدی جامعه شناس درباره تعریف بازنشستگی اظهار داشت: باید تعریف سن بازنشستگی را به دو بخش تقسیم نماییم. بازنشستگان سالمند بالای ۶۵ سال سن و زیر ۶۵ سال را بازنشستگان جوان بدانیم، پس آنهایی که کارمند بودند و احکام بازنشستگی برایشان صادر شد به عنوان بازنشسته شناخته میشوند. با این حساب کشور ما حدودا ۲۵ میلیون بازنشسته دارد.
وی ادامه داد: قاعدتا برخی از این افراد بازنشسته، جوان و سرپا و برخی سالمند و کم توان هستند و توان اجرایی بعضی از کارها را ندارند. شغلی داشته باشند و یا اینکه جایی بروند و خدماتی بدهند. قابل ذکر است که افراد بازنشسته ۳۰ سال کسور پرداخت کردند که در دوران بازنشستگی راحت باشند و دغدغه شغل و درآمد و… نداشته باشند.
منتظرالمهدی با بیان اینکه در کشور ۱۷ صندوق بازنشستگی مختلف وجود دارد. حدود ۲۲ میلیون نفر در این صندوق ها عضو هستند. تصریح کرد: با توجه به اینکه مجلس قانون همسان سازی حقوق را مصوب کرد اما برخی صندوق ها سلیقه ای عمل کردند. زودتر این قانون را اجرا کردند و برخی نیز منتظر ماندند تا ببینند بقیه صندوق ها چه زمانی به سمت همسان سازی حقوق بازنشستگان میروند. اما باز هم با تصویب این قانون بازنشستگان راضی نیستند.
تاکید بر تعامل با بازنشستگان
این دکتری جامعه شناس با تاکید بر باید با بازنشستگان تعامل وجود داشته باشد، خاطر نشان کرد: هدف باید جلب رضایت بازنشستگان باشد. فقط با افزایش حقوق نمیتوان رضایت افراد بازنشسته را جلب کرد. این رضایت بازنشسته زمانی جلب می شود که شما بتوانید با بازنشسته تعامل داشته باشید. نه اینکه صرفا پایان ماه حقوق بریزید و صندوق بازنشستگی احساس کند کار بزرگی کرده است.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری برای بازنشسته احترام خاصی قائل است. بیان کردند که بازنشستگان آیینه تمام نمای شاغلین و تجلی تجربه هستند. یعنی کارمندی که اکنون مشغول به کار است به زمان بازنشستگی آن دستگاه توجه دارد. اگر ببیند در آن زمان دیگر کارآمدی و مشارکتی در جامعه ندارد به مرور زمان انگیزه خود را از دست داده و باعث فساد می شود.
منتظرالمهدی افزود: باید صندوق های بازنشستگی به سمتی حرکت کنند که رضایت بازنشسته را با مشارکت های اجتماعی و برنامه های مختلف با تعامل سازنده بین صندوق و افراد جلب کنند. در حال حاضر حقوقی که بازنشستگان می گیرند ۲۰ درصد بیشتر از پول درمان کشور و چندین درصد بیشتر از بودجه آموزش و پرورش و پول دانشگاه ها است.
منبع: برنا
اجتماعی و فرهنگیلینک کوتاه :