قیمت گوشت با واردات روزانه ۱۲۰ تنی کاهش مییابد
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی در خصوص واردات گوشت قرمز گفت: روزانه 60 تن گوشت گرم گوسفند و 60 تا 70 تن گوشت گوساله گرم از پاکستان وارد میشود.
به گزارش جهان صنعت نیوز، قائم مقام وزیر کشاورزی گفت: در زمینه واردات دام سبک به ۱۲۰ تن میرسیم. همچنین با همکاری بانک مرکزی منابع ارزی مناسبی برای تنخواه واردات گوشت قرمز اختصاص داده میشود. به دستور معاون اول انجام شده و پیشبینیما این است که بازار گوشت ظرف یک ماه آینده به تعادل برسد.
پیمانپاک با تقدیر از تلاشهای بانک مرکزی برای آزادسازی منابع ارزی گفت: متأسفانه برخی این موفقیت را نادیده انگاشته و آن را به عنوان نفت در برابر غذا قلمداد کردند. در حالی که منابع بلوکه شده ما آزاد شده. از طرفی وزارت جهاد کشاورزی طبق قانون باید ۲۰ میلیارد دلار منابع برای نهادههای دامی دریافت کند. در حال حاضر که منابع ارزی بلوکه شده آزاد شده است از این طریق میپردازیم. بنابراین به معنای تهاتر نفت با غذا نیست.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی در مورد تأمین گوشت قرمز گفت: در زمینه گوشت قرمز هم مانند مرغ سال گذشته آسیبهایی وارد شد. در مورد مرغ میتوان با برنامهریزی ۴۵ تا ۶۰ روزه آن را برطرف کرد. در مورد گوشت قرمز زمان زیادی لازم است تا آسیب وارد شده جبران شود.
وی گفت: برنامه تولید قراردادی و دام پایه پرواری دنبال میشود. سال گذشته به خاطر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بخشی از دامداران با ا فزایش هزینه تولید دچار مشکل شدند. جمعیت دامی کاهش پیدا کرد.
نیاز سالانه کشور به گوشت قرمز یک میلیون تن
پیمانپاک با بیان اینکه نیاز کشور به گوشت قرمز سالانه یکمیلیون تن است، گفت: از این میزان صد هزار تن ا ز طریق واردات تأمین میشود. امسال علاوه بر این رقم ۱۵۰ هزار تن دیگر هم باید وارد شود. یک مشکل در بخش کشاورزی، آمارها هستند. آمار دقیق از تولید و مصرف وجود ندارد. امسال ۱۵۰ هزار تن گوشت قرمز مازاد بر نیاز ۱۰۰ هزار تنی سالهای قبل باید واردات شود. تا اردیبهشت سال ۱۴۰۳ این واردات انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: نیاز وارداتی گوشت قرمز ۱۰۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی است که مصرف صنعتی دارد. همچنین گوشت قرمز دام سبک هم از کشورهای اوراسیا و افریقا تأمین میشود. اولین محموله گوشت افریقایی ظرف دو هفته آینده وارد بازار میشود. بخشی از گوشت هم از مغولستان و کشورهای شرق اروپا و اخیرا از استرالیا وارد خواهد شد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی گفت: روزانه ۶۰ تن گوشت گرم گوسفند و ۶۰ تا ۷۰ تن گوشت گوساله گرم هم از پاکستان وارد میشود. در زمینه دام سبک به ۱۲۰ تن میرسیم. همچنین با همکاری بانک مرکزی منابع ارزی مناسبی برای تنخواه واردات گوشت اختصاص داده میشود. به دستور معاون اول انجام شده و پیشبینیما این است که بازار گوشت ظرف یک ماه آینده به تعادل برسد.
وی همچنین ادامه داد: تلاش میشود قیمت گوشت در زمستان افزایش نیابد. نرخ گوشت به قیمت سالهای قبل که برای گوشت لاشه کیلویی ۳۲۰ تا ۳۳۰ هزار تومان بود برسیم.
گوشت وارداتی کیلویی ۲۶۰ هزار تومان
پیمانپاک اظهار داشت: در حال حاضر گوشت وارداتی کیلویی ۲۶۰ هزار تومان در میادین میوه و ترهبار عرضه میشود. روزانه ۱۰ هزار گوسفند هم در کشتارگاههای تهران ذبح میشود.
وی در مورد قیمت باثبات شقه گوسفندی گفت: این نرخ بین ۳۲۰ تا ۳۴۰ هزار تومان خواهد بود. و اردات گوشت گرم هم با ارز نیمایی انجام میشود.
پیمان پاک در مورد خبری که به اشتباهی در هفته قبل در مورد حذف ارز نیمایی گوشت منتشر شده بود گفت: گوشت قرمز با ارز نیمایی تأمین میشود. البته یک بخشی از گوشت قرمز به صورت منجمد برای صنایع و رستورانها تأمین میشود. معطل تأمین ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی مانده بود. در نتیجه قیمت در بازار به صورت کاذب بالا رفت. با همکاری اتحادیهها و واردات به موقع و همچنین انتقال محموله گوشت منجمد از گروه یک به گروه دوم کالایی و اختصاص یکمیلیارد دلار منابع ارزی برای آن شاهد افزایش عرضه بودیم. قیمت گوشت گوساله منجمد از ۳۵۰ هزار تومان به ۳۰۰ هزار تومان کاهش یافت.
وی گفت: کنجاله سویا برای دامهای شیری است. نکته دیگر این است که معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی بر روی اصلاح جیره غذایی دام کار میکند. نباید دامداران صرفا وابسته به کنجاله سویا باشند. میتوان با کنجالههای دیگر مانند کلزا و سایر دانههای روغنی هم تأمین کرد.
منبع: فارس
کشاورزیلینک کوتاه :
خواهشا به جای واردات گوشت دامداریهای تعطیل رااحیاگنید واردات گوشت هنر نیست ذلت است وضعف مسئولین رامی رساند چراازدامداران حمایت نمیکنید وبرای سایر کشورهااشتغالزایی وبرای کشور خودمان اشتغالسوزی میکنید
این ۲۶۰هزارتومنی هارو چرا ما نمیبینیم بس این گوشت های ازان رو کجا توضیح میکنن ماگه ندیدیم تا حالا