منتظر افزایش حقوق کارگران نباشید
در حالی که نمایندگان کارگری معتقدند دستمزد تنها یک سوم هزینه های زندگی را پوشش می دهد و خواستار برگزاری جلسه شورای عالی کار برای بررسی مجدد مزد هستند اما این درخواست بدون بررسی باقی مانده است.
به گزارش جهان صنعت نیوز، فعالان کارگری به نمایندگی از ۱۴ میلیون کارگر چندین ماه است که درخواست برگزاری جلسه شورای عالی کار و بررسی مجدد دستمزد را دارند، اما تا کنون محقق نشده است.
در حالی دستمزد کارگران تنها جوابگوی ۳۰درصد هزینه کارگران است. نمایندگان کارگری خواستار تشکیل جلسه شورای عالی کار برای بررسی دوباره حداقل مزد هستند. نمایندگان کارگران هنگام تعیین مزد ۱۴۰۲ با توجه به افزایش قیمتها, از دولت خواستار کنترل تورم شدند. اکنون کارگران اعتقاد دارند دستمزد فعلی جوابگوی تنها ۳۰ درصد هزینههای موجود است. کارگران برای تأمین معاش خود دسته و پنجه نرم میکنند.
این در حالی است که صولت مرتضوی, وزیر کار با اعلام اینکه “در صورتی که دستمزد کارمندان دوباره افزایش یابد. درباره بررسی مجدد دستمزد کارگران تشکیل جلسه میدهیم” گفت: عدد و رقم دستمزد برای حداقلبگیرها است, کارگران میتوانند از قدرت چانهزنی استفاده کنند. حقوق بیشتری دریافت کنند.
کارگران بهدلیل ترس از بیکاری حق و حقوقشان پایمال میشود
این اظهار نظر وزیرکار در حالی بیان می شود که بسیاری از فعالان کارگری معتقدند برای کارگری که امنیت شغلی ندارد, چانه زنی مزد بی معنا است.
سمیه گلپور, رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران گفت: کارگری که امنیت شغلی ندارد چگونه میتواند برای دستمزد خود چانهزنی کند؟ در طول تاریخ ثابت شده است. کارگران بهدلیل ترس از بیکاری حق و حقوقشان پایمال میشود زیرا ترجیح میدهند کار خود را از دست ندهند.
وی با اشاره به اینکه وزیر کار تنها راهکار دولت برای کمک به کارگران را اجرای طرح کالابرگ بیان میکند. ادامه داد: کارگران در شرایطی هستند که ترجیح میدهند حتی مبلغ اندک یارانه را بهصورت نقدی دریافت کنند. شاید بتوانند در بخشی از مشکلاتشان آن را هزینه کنند.
نرخ تورم ۲۰ درصد
وی با یادآوری اینکه دولت وعده داده بود. در صورت عدم کنترل تورم دستمزد اصلاح شود. گفت: متأسفانه کنترل تورم در حد کلام باقی مانده است. قیمت کالاهای اساسی که نقش بسزایی در هزینههای مردم دارند، روز به روز در حال افزایش است.
آیت اسدی، عضو شورای عالی کار نیز در گفتوگویی، در مورد درخواست کارگران مبنی بر تجدیدنظر در حداقل دستمزد کارگران در سال جاری گفت: با توجه به اینکه دولت در جریان تصویب حداقل مزد برای سال ۱۴۰۲ قول داده بودند. امسال به خاطر سیاست مهار تورم حداکثر نرخ تورم ۲۰ درصد خواهد بود. اما در عمل تورم بیش از این رقم اتفاق افتاد. بنابراین نمایندگان کارگری در شورای عالی کار تاکنون دوبار درخواست برگزاری جلسه شورای عالی کار دادهاند. هنوز با این درخواست موافقت نشده است.
وی افزود: البته از ابتدای سال تاکنون دو جلسه شورای عالی کار برگزار شده، اما موضوع بررسی مجدد حداقل مزد کارگران در آن مطرح نشده است.
هزینه تمام شده کارگر در تولید
اسدی این را هم گفت: طرف کارفرمایان نیز مشکلات خاص خود را دارند. چون دولت به وعده خود مبنی بر تثبیت قیمت کالاهای اساسی مانند حاملهای انرژی؛ آب، برق و حتی قیمت زمین در شهرکهای صنعتی عمل نکرد. همچنین قیمت تمام شده کالاهای اساسی برای تولیدکننده هم افزایش یافت.
اسدی در مورد اینکه حداقل دستمزد کارگران امسال چقدر از سبد معیشت را پوشش میدهد. گفت: حداقل مزد کارگران در هنگام تصویب حداقل مزد، قادر بود تا یکدوم سبد معیشت را تعیین کند. اما اکنون به خاطر تورم و کاهش ارزش پول این رقم به حدود یکچهارم کاهش یافته است.
عضو کارگری شورای عالی کار گفت: در حال حاضر هزینه تمام شده کارگر در تولید به طور میانگین ۵ درصد و در برخی موارد ۱۰ درصد در مشاغل بزرگ هم ۲ تا ۴ درصد است. وقتی قدرت خرید کارگر کاهش پیدا کند. تقاضای مؤثر برای اقتصاد افت میکند و کالاهای تولید شده توسط کارفرمایان خریداری ندارد.
منبع: تسنیم
اقتصاد کلانلینک کوتاه :
اگر در این کشور آزادی می بود!! اگر در این کشور قانون می بود؟ اگر در این کشور اتحادیه ها و انجمن ها غلام حلقه به گوش نظام نمی بودن ،،،کافی بود یک فرا خوان داده بشه. تا مسعععن ها بفهمند کجای کار هستند،،