xtrim

تمدید ثبت نام دانش آموزان اتباع تا ۱۵ شهریور

در حالیکه فرآیند ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع امسال دچار تغییراتی شده است و این گروه از دانش‌آموزان حتما باید در سامانه مهاجرت و آموزش ‌وپرورش به صورت الکترونیک ثبت‌نام کنند اما مشکلات سامانه آموزش‌وپرورش باعث بازماندن دانش‌آموزان از ثبت‌نام شده است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، در حالیکه شهریور در حال رسیدن به نیمه‌های خود است. برخی دانش‌آموزان اتباع برای ثبت‌نام در مدارس در حال تلاش هستند. اما سامانه وزارت آموزش و پرورش با اشکالاتی همراه است.

این موضوع توسط برخی از خانواده‌های افغانستانی به اطلاع خبرنگار ما رسیده است. در این تماس‌ها بیان شده است که هنوز موفق به ثبت‌نام فرزندان خود که در ایران بدنیا آمده‌اند در کلاس اول نشده‌اند. مراجعات مکررشان به مدرسه برای ثبت‌نام در سامانه my.medu.ir تا به امروز موثر نبوده است.

امسال یکی از شرایطی که برای ثبت نام دانش‌آموزان اتباع ضروری اعلام شده است. درج شناسه یکتا «ده رقمی» در سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین سازمان ملی مهاجرت (سهما) است.

سازمان ملی مهاجرت امسال اعلام کرد. با توجه به شروع طرح ساماندهی مطلوب و هدفمند اتباع و مهاجرین خارجی در کشور و آغاز ثبت‌نام دانش‌آموزی، سازمان ملی مهاجرت اقدام به طراحی و راه‌اندازی سامانه هوشمند (سهما) کرده است. تمام مراحل فرایند ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در سامانه http://irmigrationorg.ir انجام می‌شود.

تنها اتباع مجاز می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند

به گفته صابر اسدی معاون مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات وزارت آموزش و پرورش ۱۰۰ هزار دانش آموز کلاس اولی اتباع، سنجش سلامت را انجام داده و آماده ثبت‌نام هستند. اما چون کد یکتا ندارند فعلاً اجازه ثبت‌نام به آنها داده نشده است.

محمد محمدی مدیرکل آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش نیز با تأکید بر اینکه «مدارس اجازه ندارند دانش‌آموزان اتباع را تا قبل از ثبت‌نام در سایت سامانه ملی مهاجرت، ثبت‌نام کنند. گفت: مدیران مدارس باید با خانواده‌های اتباع تماس بگیرند. به آنها برای ثبت‌نام در سامانه مهاجرت اطلاع رسانی کنند.»

لازم به ذکر است که تنها اتباع مجاز می‌توانند در این سامانه ثبت نام کنند.

اتباع مجاز دارای مدرک اقامتی، از قبیل دفترچه اقامت ویژه، دفترچه اقامت، پروانه اقامت، دفترچه پناهندگی، گذرنامه «با انواع روادید» و گذرنامه خانواری که فاقد شناسنامه یکتا «ده رقمی» هستند. باید با مراجعه به سامانه هوشمند مدیریت اتباع و مهاجرین خارجی سازمان ملی مهاجرت ایران به آدرس https://irmigrationorg.ir نسبت به مشخص کردن دفاتر خدمات اقامت و اشتغال محل سکونت اقدام و پس از مراجعه به دفاتر و احراز هویت و دریافت شناسه یکتا مجددا با مراجعه به سایت مذکور نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

در همین راستا ثبت نام از دانش‌آموزان اتباع خارجی غیر مجاز «فاقد مدرک» توسط مدارس ممنوع است.

مراجعه به سامانه آموزش و پرورش

با انجام فرآیند ثبت‌نام مدیران کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانها موظف به پیگیری موضوع از ادارات کل آموزش و پرورش استان مربوطه است. باید گزارش آن را به صورت مرتب به سازمان ملی مهاجرت ارسال کنند.

در همین زمینه برگه حمایت تحصیلی به صورت الکترونیک از طریق سازمان ملی مهاجرت به آموزش و پرورش ارسال خواهد شد. نیاز به مراجعه حضوری دانش‌آموزان به ادارات کل اتباع و مهاجرین خارجی استانها و دفاتر خدمات اقامت و اشتغال جهت دریافت برگه حمایت تحصیلی نیست.

فرآیند جدید برای ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع گویای این است. مراجعه دانش‌آموزان اتباع افغانستانی به سامانه سهما و دریافت کد یکتا یا افرادی که شناسه یکتا دارند. برای تأیید اطلاعات در حال انجام است اما کار در مرحله دوم یعنی مراجعه به سامانه آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir با مشکل همراه است.

چرا امکان ثبت‌نام در سامانه فراهم نیست؟

این پیگیری‌ها نشان می‌دهد که دانش‌آموزان اتباع با وارد کردن شناسه یکتا و ثبت اطلاعات برای ورود به مرحله بعد، از سیستم خارج می‌شوند. اعلام می‌کند تلفن همراه و شناسه یکتا با یکدیگر تطابق ندارند. به همین دلیل هنوز برخی خانواده‌ها موفق به ثبت‌نام فرزندشان نشده‌اند.

قابل ذکر است طبق اعلام آموزش و پرورش، دانش‌آموزان اتباع تا ۱۰ شهریور برای ثبت‌نام در مدارس فرصت داشتند. هم اکنون این فرصت تا چهارشنبه ۱۵ شهریور تمدید شده است. دانش‌آموزان اتباع می‌توانند با ورود به سایت سهما به آدرس http://irmigrationorg.ir برای دریافت کد یکتا اقدام کنند.

اما وزارت آموزش و پرورش در پیگیری‌های ما پاسخ مشخصی به این موضوع نداده است. تکلیف دانش‌آموزان کلاس اولی که شناسه یکتا دارند. و اطلاعات خود را در سامانه ملی مهاجرت تأیید کرده‌اند، چیست؟ چرا امکان ثبت‌نام آنها در سامانه فراهم نیست؟

منبع: تسنیم

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 372382
لینک کوتاه :

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *