کارکرد سودکاغذی در اقتصاد ایران/ داشتن سرمایه جرم نیست
جهان صنعت نیوز| مهدی پازوکی معتقد است عمده ترین مشکل کسب و کار و کاهش سرمایه گذاری ایران، مناسب نبودن فضای کسب و کار به خصوصی برای تولیدکنندگان است. او بر این باور است در حال حاضر فضا و جامعه حکومتی به گونه ای است که کسی جرات سرمایه گذاری و یا تولید را ندارد.
مهدی پازوکی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با جهان صنعت نیوز گفت: امروزه شرایطی بر جامعه و فضای کسب و کار حاکم است که تولیدکننده یا سرمایه گذار نمی تواند و نمی خواهد وارد بازار کار شود.
او با اشاره به عدم حمایت مقامات سیاسی از تولیدکننده ها، اظهار کرد: مقامات سیاسی به جای اینکه از فرد تولیدکننده حمایت کنند دنبال تامین منابع و رفع مشکلات از طریق سرمایه گذار یا تولیدکننده هستند. این اتفاق باعث ایجاد کاهش امنیت برای سرمایه گذار می شود و آن سرمایه گذار ترجیح میدهد پول خود را در بانک بگذارد.
این کارشناس اقتصادی افزود:زمانی که یک فعال اقتصادی برای تولید یا سرمایه گذاری با هزار خان رو به رو می شود، ترجیح می دهد به سود کاغذی بانک ها تکیه کند. همین اتفاق موجب کاهش رشد اقتصادی و تولید ناخالص ملی می شود.
پازوکی ادامه داد: در فضای اقتصادی کشور، تاثیر سرمایه گذاری بر فضای کسب و کار سریع دیده نمی شود و زمان بر است. بنابراین تاثیر کاهش سرمایهگذاری بر میزان تولید در کشور، رشد اقتصادی و دیگر شاخص های اقتصادی کشور را باید سال آینده دید.
او گفت: از سویی کاهش صادرات نفت با شدت گرفتن تحریم ها، موجب کاهش رشد اقتصادی در ماه های پایانی امسال و سال آینده می شود.
این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه سرمایه های ایرانیان خارج از کشور می تواند به اقتصاد کشور کمک کند، اظهار داشت: سرمایه ایرانیان خارج از کشور بین ۴۰۰ الی ۸۰۰ میلیارد دلار است.اگر ۱۰ درصد حداقل آن که حدود ۴۰ میلیارد دلار می شود، وارد کشور شود می تواند مشکلات بیکاری کشور را حل کند و همچنین رشد اقتصادی کشور افزایش پیدا کند. اما باید توجه داشت که برای جذب این سرمایه ها نیاز به همکاری نهادهای امنیتی در داخل کشور است.
پازوکی ادامه داد: هر فردی اگر یک دلار در داخل کشور سرمایه گذاری کند یعنی به استقلال و رفاه کشور کمک کرده است. باید توجه داشت که ایران نیم درصد تولید ناخالص جهان است. در حالی که آمریکا یک چهارم تولید ناخالص جهان را در برمیگرد. به همین دلیل برای افزایش رقابت پذیری و بهبود فضای تولید باید به تولیدکننده ها و سرمایه گذاری ها توجه کرد. این در حالی است که مقامات تصمیم گیر اطلاعات اقتصادی کافی ندارند.
این کارشناس اقتصادی افزود: نفی انحصار مانند سم خطرناک است. در این شرایط که فضای کسب وکار مناسب نیست؛ باید بیشتر به سرمایه گذاران اهمیت داد.
به گفته پازوکی داشتن سرمایه جرم نیست و باید از آن ها حمایت کرد تا تولیدکننده بتواند به تولید خود ادامه دهد و بتواند در بازار رقابتی جهان حضور داشته باشد.
پیشنهاد ویژهصنعت و معدنگفتوگولینک کوتاه :