امشب ۶ دقیقه فرصت دارید ایستگاه فضایی را در آسمان ببینید
ایستگاه فضایی بینالمللی امروز جمعه ۲۴ شهریورماه در ساعت ۱۹:۰۸ دقیقه وارد آسمان ایران شده و در ساعت ۱۹:۱۴ از آسمان ایران خارج میشود.
به گزارش جهان صنعت نیوز، ایستگاه فضایی بینالمللی امروز جمعه ۲۴ شهریورماه در ساعت ۱۹:۰۸ دقیقه وارد آسمان ایران میشود. درنهایت در ساعت ۱۹:۱۴ از آسمان ایران خارج می شود. در ایران ۶ دقیقه برای مشاهده ایستگاه فضایی در آسمان فرصت است!
برای مشاهده ایستگاه فضایی بینالمللی نیاز به هیچ وسیله خاصی نیست. این ایستگاه از تمامی شهرهای کشور قابل مشاهده است.
ایستگاه فضایی به دلیل نور زیاد با چشم غیرمسلح (بدون نیاز به تلسکوپ و سایر ابزار رصدی) به مدت چند دقیقه قابل مشاهده است. ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) در ۴۰۰ کیلومتری زمین در مداری نزدیک به دایره و با اوج و حضیض (۴۲۵ و ۳۶۰ کیلومتر) و زاویه ۵۶ درجه از استوای زمین گردش میکند.
ایستگاه فضایی بینالمللی (International Space Station) که معمولاً با مخفف. نام انگلیسی آن یعنی ISS نامیده میشود. یک ایستگاه فضایی است. که با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته شده است. محل زندگی فضانوردان همچنین یک آزمایشگاه علمی است. این ایستگاه فضایی در مدار زمین و در ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است. سرعت ایستگاه فضایی بینالمللی در مدار معادل ۲۷٬۷۰۰ کیلومتر بر ساعت است که به این ترتیب روزی ۱۵ بار به دور سیاره زمین گردش میکند.
قابل رویت در شب به شکل ستاره ای متحرک
بیشتر بخشهای اصلی این ایستگاه فضایی پیش از سال ۲۰۱۵ ساخته شده. و در این سال چند بخش جدید به آن افزوده شد. بعد از تکمیل، ایستگاه فضایی بینالمللی ۴۵۰ تُن وزن دارد. ۱۲۰۰ متر مکعب فضای کار، پژوهش و زندگی برای فضانوردان فراهم آورده است. همچنین ایستگاه فضایی بینالمللی در شب به صورت ستارهای متحرک با چشم غیرمسلح قابل رؤیت است.
ایستگاه فضایی بینالمللی محصول همکاری مشترک سازمان ناسا، سازمان فضایی روسیه، سازمان فضایی اروپا، سازمان فضایی ژاپن و سازمان فضایی کانادا است. سازمان فضایی برزیل از طریق همکاری با ناسا با این برنامه مشارکت میکند. سازمان فضایی ایتالیا هم به عنوان یک عضو فعال در سازمان فضایی اروپا و هم به طور مستقل در برنامه ایستگاه فضایی مشارکت میکند. سازمان فضایی چین نیز علاقه خود را برای پیوستن به جمع مشارکتکنندگان. به ویژه از طریق همکاری با سازمان فضایی روسیه اعلام داشته است.
ایستگاه فضایی بینالمللی در حقیقت ترکیبی از چندین پروژه فضایی است. که قبلاً توسط کشورهای مختلف برنامهریزی شده بود. از جمله این برنامهها میتوان به ایستگاه فضایی میر ــ ۲ (روسیه)، ایستگاه فضایی آزادی (آمریکا)، آزمایشگاه فضایی کلمبوس (اروپا) و آزمایشگاه فضایی کیبو (ژاپن) اشاره کرد.
چه مدت طول میکشد که از زمین به ایستگاه فضایی بینالمللی برسیم؟
ایستگاه فضایی بین المللی در حدود ۳۵۰ کیلومتری بالای زمین قرار دارد، این بدان معنا است که اگر ما با سرعت ۶۵ مایل بر ساعت (۹۷ کیلومتر بر ساعت) مستقیم به هوا رانندگی کنیم، تنها سه ساعت طول میکشد تا به ایستگاه فضایی بینالمللی برسیم اما یک مشکل کوچک وجود دارد و آن این است که ایستگاه فضایی بینالمللی با سرعت ۱۷۵۰۰ مایل بر ساعت (۲۸۱۶۳.۵۲ کیلومتر بر ساعت) به دور زمین میگردد!
برای فضانوردانی که از زمین با فضاپیما راهی فضا میشوند، فقط هشت دقیقه طول میکشد تا به فضا برسند. رسیدن آنها به ایستگاه به خاطر سرعت ایستگاه فضایی بینالمللی مستلزم محاسبه پیوستن است.
تعقیب کردن ایستگاه فضایی در مدار میتواند سه روز طول بکشد و در طول این مدت، خدمه کشتی فضایی نزدیک به ۳۰ بار به دور زمین میگردند!
در سال ۲۰۱۳، فضانوردان روسی در مدت تنها ۶ ساعت به ایستگاه فضایی بینالمللی رسیدند که یک رکورد بیسابقه محسوب میشد؛ خدمه در مدت تنها چهار دور گشتن به دور زمین (به جای بین ۲۵ تا ۳۰ گشتن) به ایستگاه رسیدند، فضاپیمای آنها از قزاقستان پرتاب شد و فضانوردان صعود خود را با زمان عبور ایستگاه فضایی بینالمللی زمانبندی کردند.
منبع: تسنیم
خواندنیدانش و فناوریلینک کوتاه :
واقعا عجب مغز هایی این دستگاها را ساخته ما هم مغز داریم فکرکردن اونا این چیزارا درست میکند ولی فکردن ما منفی
الحمدلله الذی سَخَّرَ لنا هذا سپاس خدایی را که همه اسباب تسخیر فضا را به بشر ارزانی فرموده ایکاش از بندگی خدا دست نکشیم
درود بر همه عزیزان،،ناشر محترم،مترجمه عزیز،و…..خواهشن اعداد وارقامی که میخواهیدمنتشر کنیدرو با دقت بفرستین ما ها رو سردر گم نکنید،بلاخره متوجه نشدیم فاصله زمین تا ایستگاه فضایی بین المللی۴۰۰یا۳۵۰کیلومتر،و اینکه سرعت ایستگاه ۲۷/۷۰۰یا۲۸/۱۶۳کیلومتر،،سوال اینجاست بگفته خودتون هر روز ۱۵بار ایستگاه دورزمین میچرخه یعنی هر۹۶دقیقه یک دور،چرا در هنگامه شب چند دفعه قابل روئیت نیست،از نویسنده وقطعا کسی که اطلاعات کافی در مورد ایستگاه داره سوالم این هست ایا کشورهایی که در امر ساخت ایستگاه بین المللی نقش داشتند میتوانند به تنهایی تصمیمی برای ایستگاه بگیرند چه خوب وچه بد یا نه اگه نه چرا روسیه در ابتدای جنگ با اوکراین تهدید کرد نیروی رانش ایستگاه رو غیر فعال میکنه تا ایستگاه با مشکل مواجه بشه ودر نتیجه سقوط کنه ومشکلاتی غیر قابل جبران به بار بیاره،،بدرود
چرااین خبردیراعلام کردیدازدو سه روز پیش اطلاع رسانی می کردیدبهتربودتاشایدایستگاه فضائی رو توآسمان میدیدیم…قدرت خداوند بزرگ ونعمت های آن خیلی زیاد است که قابل شمردن نیست..
ببینید بعضی ها به چه می اندیشند
ما چی
به دلیل دیر اعلام کردن این خبر ، قسمت نشد که این بار ایستگاه فضایی را ببینم ، ولی – خوشبختانه – چند ماه پیش ، کمی پس از اذان مغرب ، سعادت دیدار آن نصیبم شد! در آسمان شهرم آنرا دیدم، ولی حالا فهمیدم که ایستگاه فضایی بینالمللی بوده است.الله اکبر! ماشاالله!
امروز دوشنبه که این خبر برا من اومده زود تر میگفتی تا منم ببینم
۲۴شهریور الان که پنجم مهر دیگه چرا تو اینترنت میژنیدش تموم شد رفت
🙁