xtrim

خرید قسطی به لوازم التحریر رسید!

به‌رغم اینکه هر سال در آستانه بازگشایی مدارس شاهد رونق بازار لوازم‌التحریر بودیم اما امسال گرانی رمق بازار را گرفته است.

به گزارش جهان صنعت نیوز، محمدرضا بهرامی‌صفت: هر ساله چند هفته مانده به خش‌خش برگ‌های پاییزی و آغاز ماه مهر صدای زنگ مدارس به گوش می‌رسد و آهنگ باز آمد بوی ماه مهر و زنگ مدرسه در ذهن‌ها طنین‌انداز می‌شود.

ذوق و شوق کودکان برای رفتن به مدرسه زندگی خانواده‌ها را رنگی دیگر می‌بخشد، از مدرسه اولی‌ها تا دانش‌آموزانی که برای دیدن دوستان سال‌های گذشته خود لحظه شماری می‌کنند.

به رغم آنکه هر ساله در آستانه ماه مهر خانواده‌ها به دنبال خرید کتاب، دفتر، کوله‌پشتی و لوازم‌التحریر هستند و بازار این لوازم به بالاترین رونق خود در طول سال می‌رسد امسال در بازار معروف لوازم‌التحریر همدان (صحاف‌خانه) واقع در بافت بازار قدیمی خیابان اکباتان همدان خبری از هیاهوی بازار لوازم‌التحریر نیست.

opal

مغازه‌دارها چهره‌های گلایه‌مندی داشتند و در بازار خبری نبود، معدود خانواده‌هایی که برای خرید آمده بودند اما این حال و روز هر ساله نبود.

پای صحبت خانواده‌هایی که آنجا بودند و مغازه‌دار نشستیم تا بیشتر از اوضاع این بازار با خبر شویم.

مشتری‌ها تقاضای خرید اقساطی را دارند

اکبر مرادی یکی از مغازه‌داران قدیمی لوازم‌التحریر همدان با اشاره به رکود بازار لوازم‌التحریر اظهار کرد: متأسفانه گرانی لوازم‌التحریر امسال به بیش از ۵۰ درصد رسیده طوری که حتی بسیاری از مغازه‌دارها هم توان اینکه بتوانند مانند گذشته مغازه خود را پر کنند هم ندارند چه برسد به مردم!

وی افزود: بیش از ۷۰ درصد بازار لوازم‌التحریر را لوازم خارجی تشکیل می‌دهند و داخلی‌ها هم به تناسب لوازم‌التحریر خارجی گران شده‌اند طوری که توان خرید مردم به پایین‌ترین حد ممکن رسیده است.

این مغازه‌دار همدانی با بیان اینکه سبد خرید لوازم‌التحریر امروز به چندین میلیون می‌رسد، گفت: اگر یک ضرب و تقسیم ساده بکنید یک خانواده برای مایحتاج سال تحصیلی فرزند خود باید چندین میلیون هزینه کند که واقعاً از توان بسیاری از خانواده‌ها خارج است.

مرادی خاطرنشان کرد: کوله‌پشتی ساده از ۴۰۰، ۵۰۰ هزار تومان شروع می‌شود، مداد رنگی از ۲۰۰ هزار تومان تا چند میلیون تومان و همینطور شما بگیرید و بروید.

وی با بیان اینکه دخل و خرج‌ها با هم نمی‌خواند، بیان کرد: ما مشتری داشتیم به راحتی خرید یک سال فرزند خود از دفتر، مداد، خودکار و تمام لوازم‌التحریر مورد نیاز را انجام می‌داد اما الان همان مشتری می‌آید ماهانه خرید می‌کند.

اکبری عنوان کرد: طرف می‌گوید فعلاً به طور مثال ۴ تا خودکار و دفتر بخرم تا باز هم پول دستم آمد می‌آیم می‌گیرم.

این مغازه‌دار همدانی با بیان باعث خجالت است که بازار لوازم‌التحریر هم به سمت فروش اقساطی حرکت کند، گفت: امروز می‌بینیم لوازم‌التحریر را در بسیاری از جاهای کشور با اقساط ۳ تا ۶ ماهه عرضه می‌کنند.

وی عنوان کرد: مغازه‌دار هم چاره‌ای ندارد وقتی فروشی ندارد مجبور می‌شود هرطور که شده حتی با فروش قسطی اجناس خود را به فروش برساند.

لزوم حمایت دولت از بازار لوازم‌التحریر

لیلا گودرزیان یکی از مادران همدانی که به همراه یک دختر و پسر خود در بازار حضور داشت اظهار کرد: خیلی وقت است که از تمام تفریحات و مایحتاج خودمان می‌زنیم تا بتوانیم حداقل‌ها را برای فرزندانمان فراهم کنیم واقعاً گرانی بازار لوازم‌التحریر نفس مردم را بریده است.

وی افزود: مجبوریم خیلی کمتر خرید کنیم یا به سمت کالاهای بی کیفیت و دست‌فروشان برویم که باور کنید آنها هم نسبت به گذشته گران‌تر شده‌اند واقعاً نظارتی روی این بازار مهم نیست.

این مادر همدانی با اشاره به لزوم نظارت دقیق دولت و یارانه تحصیل بیان کرد: تحصیل و آموزش و پرورش حق هر ایرانی بوده که باید دولت به صورت رایگان در اختیار شهروندان قرار دهد و حمایتی باشد.

وی افزود: امروز مدارس ما که پولی شده‌اند و از آب و برق و گاز تمام خرج‌ها را می‌خواهند از خانواده‌ها بگیرند واقعاً هزینه تحصیل به شدت افزایش پیدا کرده از لباس فرم بگیرید تا لوازم‌التحریر و سرویس مدارس چرا نه باید دولت لوازم‌التحریر را حداقل به صورت یارانه‌ای در اختیار مردم قرار دهد.

وی با بیان اینکه لوازم‌التحریر مانند نان، حامل‌های انرژی و دارو باید یارانه دولتی داشته باشد، گفت: دولت بیاید به صورت نیم‌بها به خانواده‌هایی که فرزند مدارس رو دارند لوازم‌التحریر بدهد این حق طبیعی هر شهروندی است.

گودرزیان عنوان کرد: متأسفانه هیچ نظارتی بر بازار لوازم‌التحریر نیست.

وی با اشاره به لوکس شدن بازار لوازم‌التحریر بیان کرد: باور می‌کنید تا ۱۶ میلیون تومان هم ما مداد رنگی داشته باشیم امروز بازار لوازم‌التحریر به سمت یک کالای لوکس در حال حرکت است.

این مادر همدانی عنوان کرد: از آنجایی که بیش از ۸۰ درصد بازار لوازم‌التحریر در دست محصولات خارجی است باید هم شاهد این گرانی باشیم.

قدرت خرید مردم کم شده است

رئیس اتحادیه لوازم‌التحریر همدان نیز با اشاره به افزایش ۵۰ درصدی قیمت لوازم‌التحریر در همدان اظهار کرد: بازار وضعیت خوبی نسبت به سال‌های گذشته ندارد و قدرت خرید مردم بسیار کم شده است.

وی افزود: افزایش قیمت اقلام نوشت افزار و نبود ثبات قیمت به دلیل این است که خود فروشنده‌ها هر روز گران‌تر از دیروز این اقلام را تهیه می‌کنند.

وی با اشاره به دلایل کسادی بازار لوازم‌التحریر گفت: یکی از دلایل بد بودن بازار دست فروشانی هستند که مشکل ساز شده‌اند و باعث اعتراض لوازم‌التحریر فروشان شده و مردم دیگر از بازار خرید نمی‌کنند.

گلبخش خاطرنشان کرد: همچنین دیگر دلایل بازار بد این روزهای صنف لوازم‌التحریر فروش بسته‌های لوازم‌التحریر آماده به دانش‌آموزان توسط مدارس است.

وی با اشاره به لوازم‌التحریر خارجی بیان کرد: از مردم درخواست داریم از محصولات داخلی برای حمایت از تولیدکنندگان استفاده کنند تا شاهد تقویت این بخش باشیم.

رئیس اتحادیه لوازم‌التحریر همدان عنوان کرد: امروز در کیفیت هم لوازم‌التحریرهای ایرانی حرف برای گفتن دارند و اگر بازار داخلی به تولید انبوه برسد قیمت‌ها هم کاهشی خواهد شد.

گفتنی است، بازار لوازم‌التحریر با توجه به جمعیت بالای دانش‌آموزان و دانشجویان ما در کشور یکی از بازارهای مهم بوده که نیاز به توجه بیشتر دولت‌ها دارد و گرانی و تورم در این بازار می‌تواند به آینده علمی کشور ضربه بزند.

اگر یک خانواده به دلیل گرانی قید تحصیل فرزند خود را بزند بدون شک این موضوع تبعاتی خوبی برای آینده کشور نخواهد داشت.

 مهر 

اجتماعی و فرهنگی
شناسه : 375766
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *