بهدنبال آزادسازی قیمت بلیت هواپیما هستیم
بازرس انجمن شرکتهای هواپیمایی از پیگیری برای آزادسازی قیمت بلیت هواپیما خبر داد وگفت:آمار شهر فرودگاهی امام درباره تاخیر پروازهای اربعین را تایید نمیکنم.
به گزارش جهان صنعت نیوز،بر اساس آمار شهر فرودگاهی امام (ره) در بازه زمانی ۲۷ مرداد تا ۲۰ شهریور ۲۳۹۸ مجوز برای پروازهای اربعین از سوی ۱۸ ایرلاین داخلی و خارجی درخواست شد که به همین تعداد نیز مجوز تخصیص داده شد. از این تعداد ۱۶ ایرلاین داخلی و ۲ ایرلاین عراقی ۱۷۵۵ پرواز را انجام دادند. به عبارت دیگر حدود ۷۳ درصد پروازهای اربعین فرودگاه امام توسط شرکتهای هواپیمایی انجام و حدود ۲۷ درصد پروازها ابطال شد.
در بین ایرلاینهای داخلی ۴۱۲ مجوز پروازی برای هواپیمایی آتا صادر شد که این ایرلاین ۳۳۴ پرواز را با متوسط تاخیر ۶۳ دقیقهای انجام داده است.
هواپیمایی چابهار با ۱۱۶ دقیقه بیشترین میانگین تاخیر را در بین ایرلاینها به خود اختصاص داشته است. میانگین تاخیر پروازهای العراقیه با سهم ۲۳۷ پرواز ۷۵ دقیقه بوده است. این شرکت ۷۴ پرواز خود را در بازه اشاره شده انجام نداده است.
فلای بغداد نیز مجوز انجام ۱۶۹ پرواز را در ایام اربعین داشت که از این تعداد ۱۵۱ پرواز ار انجام داده است. میانگین تاخیر پروازهای این شرکت نیز ۴۰ دقیقه بوده است.
میانگین تاخیرات ایرانایر، ۶۹ دقیقه
میانگین تاخیرات ایرانایر ۶۹ دقیقه بوده و این شرکت ۱۹ پرواز از سهمیه ۲۵۵ پرواز خود را انجام نداد.کمترین تعداد مجوز پرواز مربوط به “اروان” با ۱۵ پرواز است. این شرکت ۹ پرواز خود در ایام اربعین را انجام داده و ۶ پرواز این شرکت ابطال شده است. بیشترین پرواز ابطال شده اربعین نیز با ۱۰۲ پرواز مربوط به هواپیمای معراج است، پس از این شرکت، زاگرس با ۸۹ پرواز قرار گرفته است. هواپیمایی ایرتور، کیش ایر و یزد ایر تمام پروازهای خود را در ایام اربعین انجام دادهاند.
در مجموع شرکتهای هواپیمایی داخلی و خارجی در ایام اربعین ۱۴۰۲ بالغ بر ۶۴۳ پرواز را انجام ندادند. در مدت یاد شده ۲۳۵ هزار و ۹۰۷ نفر با پروازهای اربعین جابجا شدهاند.
این درحالی است که مدیرعامل هواپیمایی آتا از میانگین تاخیر ۳۳ دقیقهای پروازهای اربعین این شرکت خبر داد و گفت:ایرلاینها مقصر تمام تاخیرات نیستند، ۴۰ آیتم در بروز تاخیرها موثر است که گیتهای فرودگاهی یکی از آنهاست.
سهیل قیاسی با بیان اینکه آمار مربوط به میانگین تاخیر ۶۳ دقیقهای پروازهای اربعین اعلام شده از سوی شهر فرودگاهی را تایید نمیکنم، افزود: بر سر یک سری آیتم با شهر فرودگاهی اختلاف داریم. بیشترین تاخیر پروازهای اربعین برای ۲ پرواز بود که هر کدام از آنها حدود ۶ ساعت تاخیر داشت، دلیل این تاخیر نیز مسائل مربوط به ایمنی بوده است.
وی با یادآوری اینکه فرودگاه نجف برای هر پرواز حدود ۱۵ هزار دلار (هزینههای مربوط به هندلینگ، رویالتی و…) از ایرلاینها دریافت میکند، تصریح کرد: اگر یک هاپیمای ۱۵۰ نفره در نظر بگیریم به ازای هر مسافر حدود ۱۰۰ دلار باید به فرودگاه نجف پرداخت شود. این در حالی است که فرودگاه استانبول برای هر پرواز ۹ هزار دلار کمتر یعنی ۶ هزار دلار دریافت میکند.
ضرورت وجود پروازهای چارتری
وی در ادامه با اشاره به اینکه پروازهای چارتری برای برخی مقاصد کشور لازم است، گفت:زمانیکه پروازهای چارتری به مقصدی مانند کیش انجام می شد، بلیت با قیمت ۵۰ هزار تومانی هم وجود داشت. اما پس از ممنوعیت پروازهای چارتری، پرواز به کیش به سختی گیر میآید و ایرلاین به خاطر ۵۰ نفر مسافر کیش یا قشم پرواز را انجام نمیدهد. اما چارترکنندگان با تنظیم ایام پیک و غیرپیک پروازها به مقاصد گردشگری را انجام میدادند.
بازرس انجمن شرکتهای هواپیمایی همچنین از پیگیری اجرای قانون آزادسازی قیمت بلیت هواپیما خبر داد و گفت:در محاکم دنبال این موضوع هستیم. در ستاد تنظیم بازار این مسئله مطرح شده است. معتقدم با آزادسازی رقابت بهتر در حملونقل هوایی اتفاق میافتد.
قیاسی درباره قیمتهای مصوب پروازهای داخلی نیز گفت:این پروازها سود دارد، اما ۱۰ تا ۱۵ درصد سود نیست. همین سرمایه را اگر در بانک سپردهگذاری کنیم ۲۲ درصد سود میگیریم.
۱.۵ میلیون تومان به ازای هر صندلی خالی
وی با اشاره به نرخ مصوب پروازهای اربعین، یادآور شد: قرار است به ازای هر صندلی خالی ۱.۵ میلیون تومان به ایرلاینها بابت مسائل حمایتی پرداخت شود. سال گذشته نیز مقرر شد به ازای هر صندلی پروازی یک میلیون تومان به شرکتهای هواپیمایی رداخت شود که هنوز اجرایی نشده است. سال قبل آتا ۳۳۱۸۰ مسافر را در ایام اربعین جابجا کرد که بایستی حدود ۳۳ میلیارد تومان به ما پرداخت شود./ تسنیم
لینک کوتاه :