xtrim

وعده پرداخت مطالبات گندمکاران تا دو هفته آینده

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی گفت: با پیگیری‌های انجام شده مطالبات گندمکاران طی یک یا دو هفته آینده پرداخت می شود.

به گزارش جهان صنعت نیوز، سهراب سهرابی با بیان اینکه براساس آخرین گزارش های شرکت بازرگانی دولتی میزان خرید تضمینی گندم از مرز ۱۰ میلیون و ۳۴۰ هزار تن گذشت، گفت: برآوردهای اولیه ۱۳.۵میلیون تن گندم تولید شده است که البته عدد نهایی را مرکز آمار وزارت جهاد کشاورزی در پایان برداشت اعلام خواهد کرد.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۶۸، دولت خرید تضمینی گندم را آغاز کرده و ۳۴ سال از خرید تضمینی می گذرد که فقط در هشت سال از این ۳۴ سال خرید تضمینی بیش از ۱۰ میلیون تن بوده است.

او در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به تامین، توزیع و مصرف متعادل کودهای شیمیایی در کشور گفت: گیاه گندم علی رغم نیاز به کودهای ازته و اوره نیاز به کود پتاسه و فسفاته دارد که با همراهی وزارت جهاد و کوشش کشاورزان توانستیم مصرف کود را به شرایط تعادل برسانیم ولی هنوز با شرایط مطلوب فاصله داریم.

opal

افزایش بذرهای اصلاح شده لیبل دار

سهرابی افزود: موضوع دیگر در سال جاری افزایش بذور اصلاح شده لیبل دار بود. همچنین تنوع بخشی در ارقام بذور با کمک موسسه تحقیقات اصلاح بذر و موسسه تحقیقات دیم نیز اتفاق افتاد. از طرفی توسعه کشت‌های مکانیزه و توسعه سامانه‌های نوین آبیاری نیز داشتیم. همچنین سطوح مبارزه با آفات افزایش یافت و طرح جدید جهش تولید دیم زارها نیز در دستور کار قرار گرفت و برای سال سوم اجرا شد.

مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در کنار افزایش تولید در واحد سطح به موضوع کیفیت هم توجه می‌کنیم و تلاش هایی در این زمینه شده است. همچنین با اقدامات انجام شده توانستیم میزان پروتئین گندم را افزایش دهیم و به ۱۲.۵۵ برسانیم در حالیکه در گذشته این عدد کمتر از ۱۲ بود. شاخص دیگر گلوتن مرطوب است که آن هم افزایش یافته و از ۲۵ درصد به ۲۸.۶۴ درصد رسیده است.

ارزش ۱۵۵ هزار میلیارد تومانی گندم های خریداری شده 

وی در پاسخ به اینکه مطالبات گندمکاران قرار است چه زمانی پرداخت شود، گفت: از ابتدای خرید تضمینی تاکنون ارزش گندم های خریداری شده ۱۵۵ هزار میلیارد تومان است که از این مقدار ۱۱۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شده و مابقی تاکنون پرداخت نشده است ولی سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد تلاش‌های خود را در این زمینه انجام می دهند. 

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می کرد، اضافه کرد: ریاست سازمان برنامه و بودجه کشور در مصاحبه‌ای که پخش شد اعلام کردند که تا پایان شهریور پرداخت می شود. ما پیگیری کردیم و اعلام کردند که طی یک یا دو هفته آینده مطالبات پرداخت خواهد شد.

مجری طرح گندم با بیان اینکه در سال جاری تدارک کودهای شیمیایی در سرلوحه برنامه است و حدود ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته برنامه افرایش داریم، گفت: تولید ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کود اوره، ۵۵۰ هزار تن کودهای فسفاته و بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تن کودهای پتاسه برنامه‌ریزی شده است. همچنین ۴۰۰ هزار تن بذر اصلاح شده گندم در طبقات مختلف را پیش بینی کردیم. 

اهمیت تولید روغن در سبد امنیت غذایی

در ادامه سعدالله منصوری – مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه تاکنون ۱۰۹ هزار تن کلزا توسط بخش دولتی خریداری شده است، گفت: براساس قیمت هر کیلو ۳۰هزار تومان، ۳.۴ همت بهای دانه‌های تولید شده است که از این میزان ۲.۳ همت یعنی ۷۳ درصد مطالبات کلزاکاران پرداخت شده است و حدودا یک همت مابقی مطالبات باقی مانده است که به زودی پرداخت می شود.

وی ادامه داد: کل تولیدات کلزا ۱۴۰هزار تن بوده که مابقی توسط بخش خصوصی خریداری شده است. 

مجری طرح دانه های روغنی افزود: یکی از پیچیده ترین و سنگین ترین موضوعات سبد امنیت غذایی در کشور تولید روغن است. تجربه کشور ما در تولید روغن به یکی دو دهه اخیر برمی‌گردد. کشورهای پیشرو حدود یک قرن در این زمینه پیشینه دارند و ما باید با توجه به اقلیم و منابع راهکارهای مناسب با کشور خودمان را ارائه دهیم و از همان مسیرها با رشد آهسته و پیوسته بتوانیم نیمی از روغن مورد نیاز را در کشور تامین کنیم.

منصوری عنوان کرد: تولید دانه‌های روغنی در کشور مبتنی بر کلزا، سویا، آفتابگردان، کنجد و گلرنگ است. از این گیاهان کلزا، سویا و آفتابگردان گیاهانی هستند که خاستگاه اصلی آنها خارج از کشور است اما خاستگاه کنجد و گلرنگ در ایران است و به همین دلیل مواد ژنتیکی قابل اتکا داریم که می‌توانیم از آنها برای توسعه این دو گیاه استفاده کنیم.

وی در ادامه گفت: کلیه دانه های روغنی در کشور ۱۰ درصدنیاز مردم را تامین می کند و مابقی را از محل واردات تامین می کنیم. منصوری در پایان گفت: هدف گذاری  این است که تولید کلزا را به ۲۰۰ هزار هکتار برسانیم./ایسنا

کشاورزی
شناسه : 377171
لینک کوتاه :

۱۷ دیدگاه

  1. واقعا دیگه خسته شدیم از بس دروغ شنیدیم ، مگر نگفتید تا پایان شهریور تسویه میکنید خب ما هم طبق گفته شما به طلبکار قول دادیم الان آبرو برامون نمونده چرا کشاورز و مسخره میکنید ، بخدا دوماهه بجز دروغ از شما ندیدیم فکر نکردید کشاورز گرفتار قرض و بدهی شده . مسئولان بی درد…….

    1. افرین .اما دیگه گندم نمیکارم .اگه تمام کساورزا نیاز به درامد نداشتند ۱ سال نمیکاشتیم …متاسفانه قرض از ما جلوتر و ما بدوبدو دنبال قرض دادن

  2. هرچه بگندد نمکش می‌زنند
    وای به روزی که بگنند نمک
    وقتی رئیس جمهور که سید است و ادعای سرآمدی کشورهای اسلامی را دارد وعده دروغ می‌دهد و من کشاورز را شرمنده و خجالت زده خاص وعام می‌کند چه انتظاری از جامعه و مردم دارید خدایا از دروغ خسته شدیم

  3. کاش همون اول اعلام کرده بودید که نحوه پرداخت پول گندم چند ماهی طول می‌کشد که لااقل دخل و خرج رو من کشاورز برا خودم حساب کتاب میکردم و الان برا پول کتاب و دفتر بچه ام یا طلبکار ها مشکل نداشتم ننگ بر شمای مسئول

  4. موقع درو اول خرداد۱۶تومان نقد ندادم.حال مهر ماه ۱۵تومان قطره چکانی خواهش التماس کنان.گفتن فطریه ۲۰اعلام شده قیمت گندم هم ۲۰یا ۲۲یک هفته ی پول میدن.طمع شدیم زود باوریم .. وعده هفته اینده تمامی نداره.مسولی که به حرف وعده خود اخترام نمیزاره به کشاورز احترام میزاره.اصلا اخترام میدانند چیه اصلا فرق بین گندم با جو تشخیص میدن.مشکلات کشاورز یا مردم عادی را میدانن؟.حق خودت را بگی طلب کنی میگن اغتشاشگر ضد انقلاب محارب…

  5. اول میگن تا اول شهریور، بعد گفتن پانزده شهریور، بعد شد اخر شهریور، الان میگن تا دو هفته دیگه، ای خدا ما رو از دست این دروغگوها رهایی بده، با این همه مزخرف خیلی کشاورز را خر حساب میکنید، شما یک کیلو گندم بذری به منه کشاورز نسیه میدین؟ خدا از این همه بی عدالتی به تو شکایت میکنیم، تو جای حق نشستی،تو حق ما کشاورزان را از این مسئولین بی غم بگیر، تو سریع الحساب هستی.

  6. همه از دست اینا ناراضیند از کارمندش از کارگر از بازنشته از کشاورز از دامدار… فقط یه عده خاصی راضیند سفره انقلاب فقط واسه بعضیها پهن هست میگن از کشاورز مالیات نمیگیریم ولی همه جوره از کشاورز دزدی میکنند مگه دزدی فقط از دیوار مردم بالا رفتنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *