xtrim

با سرمایه‌گذاری‌ در سواحل مکُران تمام سیستان و بلوچستان از آن بهره‌مند خواهند شد

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه عزم دولت سیزدهم برای توسعه سیستان و بلوچستان با همراهی مردم جزم شده است، گفت: در این سفر سایر ظرفیت‌های معدنی منطقه جانجا و زیرساخت‌ها آن را برای تشکیل صنایع پایین‌دست معدن بررسی و احصا خواهد شد.

به گزارش جهان صنعت نیوز، عباس علی‌آبادی امروز پنجشنبه ۱۳ مهر در جمع مدیران و فعالان اقتصادی منطقه سیستان در محل فرمانداری زابل، بیان کرد. چهره شهر و تحولات در این منطقه به قدری زیاد بوده. علیرغم اینکه در گذشته سال‌های زیادی را در سیستان و بلوچستان مشغول به فعالیت بودم اما نشناختم. این نشان از ارائه خدمات ارزنده نظام و دولت به این خطه دارد.

وی با بیان اینکه بزرگترین ظرفیت سیستان و بلوچستان مردم هستند، تأکید کرد. اولین سرمایه منطقه مردم خونگرم، قدردان، خوب، صبور، کم‌توقع و قانع آن هستند. امید به کارکردن را به وجود می‌آورند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد. وجود مرز آبی و خاکی گسترده با همسایگان دیگر ظرفیتی است که فرصت‌های مهمی را فراهم می‌کند. در جنوب این استان دریا ظرفیتی به شمار می‌رود. باید بر روی آن سرمایه‌گذاری ویژه کرد.

وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران سرمایه‌گذاری‌های مختلفی در سواحل مَکُران در دستور کار قرار داده. تمام نقاط سیستان و بلوچستان از آن بهره‌مند خواهد شد.

مرز گسترده با ۲ کشور افغانستان و پاکستان ظرفیت خوبی برای تجارت است

علی‌آبادی اظهار کرد: مرز گسترده با ۲ کشور افغانستان و پاکستان ظرفیت خوبی برای تجارت است. باید بر روی این بخش سرمایه‌گذاری کرد چرا که جمعیت این ۲ کشور بالا بوده. از سوی دیگر دسترسی به آب‌های آزاد فرصت تجارت را دوچندان می‌کند. در این زمینه استاندار سیستان و بلوچستان و فرمانداران باید تمرکز کنند ما نیز یارگیری خواهیم بود.

وی اظهار کرد: در سفری که به احتمال زیاد در دو ماه آینده به سیستان و بلوچستان دارم. هدف این است که در حوزه تجارت چگونه سمت و سوی کشور را به این مسیر یعنی ارتباط با افغانستان و پاکستان هدایت کنیم. این امر با هماهنگی استاندار سیستان و بلوچستان که از سرمایه‌های این استان است محقق می‌شود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه افزود. وجود خط‌ آهن سراسری و بندر چابهار فرصت بسیار مهم و عظیمی را فراهم می‌کند. تجارت را تسهیل دهیم. علاوه‌بر اینکه تأمین نیازهای سیستان و بلوچستان را به دنبال دارد. می‌تواند دسترسی لجستیکی خوبی را برای ارتباط با همسایه‌ها فراهم کند.

وجود ۲ دانشگاه مهم کشور در زاهدان و زابل

وی بیان کرد: در زمینه صنایع اولیه انرژی تجدیدناپذیر که به وفور در سیستان و بلوچستان وجود دارد. منطقه زابل که با انرژی باد مواجه هستیم. از این ظرفیت در میل نادر تجربه و ثابت کردیم. این صنایع قابل استفاده بوده و تولید برق از منابع اولیه انرژی تجدیدناپذیر خود سرمایه به شمار می‌رود.

علی‌آبادی گفت: وجود ۲ دانشگاه مهم کشور در سیستان و بلوچستان. در شهرهای زاهدان و زابل ظرفیت بسیار خوبی هستند که باید از آنها استفاده کرد.

وی تأکید کرد: دولت سیزدهم آمادگی دارد. با برنامه‌های راهبردی تحولاتی را با کمک و همراهی خود مردم انجام دهد. ما یار و یاور شما خواهیم بود. هرچه در توان داریم پای‌کار می‌آوریم. تا ظرفیت‌های و استعدادهای این منطقه را شکوفا و وضعیت منطقه را به نحو مناسب متحول کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه مردم سیستان و بلوچستان را به خوبی می‌شناسم. امید دارم که با تلاش و همراهی ۲ طرفه رشد در این خطه با شتاب بیشتری صورت می‌گیرد. افزود: طرح بزرگ انتقال آب از دریای عمان با هدف توسعه صنعت به این منطقه می‌آید. تا برای مردم ایجاد اشتغال کند. شاهد تحول چشمگیری در ظرفیت‌های استان باشیم.

۴۰ معدن در شمال سیستان و بلوچستان فعال است

وی گفت: حدود ۴۰ معدن در شمال سیستان و بلوچستان فعال است. و این مهم را باید توسعه داد. برای همین کار به سیستان و بلوچستان سفر کردیم. تا در این زمینه بازدیدی از معدن جانجا داشته باشیم. در خصوص سایر ظرفیت‌های معدنی منطقه و زیرساخت‌ها صحبت و شرایطی را فراهم و برنامه‌ریزی کنیم. تا صنایع پایین‌دست معدن را احصا و شکل دهیم.

علی‌آبادی تصریح کرد: در زمان بهره‌برداری از معدن جانجا زمینه اشتغال یک هزار نفر به طور مستقیم و پنج هزار نفر به صورت غیرمستقیم فراهم خواهد شد. باید آن را به ۱۰ تا ۵۰ هزار اشتغال افزایش دهیم لازمه این امر برنامه‌ریزی برای ایجاد صنایع پایین‌دست معادن است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین ظرفیت‌های معدنی را باید کاوش کنیم. هم اکنون حدود هشت هکتار محدوده معدنی در دست اقدام داریم. تا ۹۲ هکتار فقط در منطقه جانجا قابل توسعه است. باید اکتشاف در این منطقه توسعه پیدا کند. تا با توسعه ظرفیت‌های امیدبخش سیستان و بلوچستان از این نعمت بهره‌مند شود.

توربین‌های بادی را در همین منطقه بسازیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت. همه هدف نظام توسعه سیستان و بلوچستان است. در صحبت‌های مقام معظم رهبری هم به تکرار در این خصوص تأکید شده. امیدواریم جزو مدیران تنبل نباشیم. این دوره حرکت و جهش باشد تا عقب‌ماندگی‌های گذشته را جبران کنیم.

وی ادامه داد: با توجه به بعد مسافت تا جایی که امکان دارد. احداث نیروگاه بادی را منطقه‌ای و ظرفیت‌های مهندسی و نیروی انسانی این خطه باید استفاده کرد. تا توربین‌های بادی را در همین منطقه بسازیم. ۸۵ درصد تجهیزات توربین‌های بادی در کشور ساخته می‌شود. با این امید می‌توانیم توربین‌های بادی را در این منطقه بومی‌سازی کنیم.

علی‌آبادی افزود: در این زمینه بخشی که در اختیار وزارت صنعت، معدن و تجارت است. از ارائه مشوق‌ها به بخش خصوصی تا ورود سرمایه‌گذاران شرکت‌های دولتی را انجام می‌دهیم. افزون بر آن در ادامه این سفر در زمینه لاستیک هم بررسی‌های لازم را خواهیم کرد. تا مزیت‌ها را شناسایی و برای آن اقدام کنیم.

منبع: ایسنا

اقتصاد کلان
شناسه : 379650
لینک کوتاه :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *